lördag 10 oktober 2009

Taklyft Före Efter och Sen - Roof lift before and after


FÖRE

Insåg att jag inte lagt ut en enda vettig bild på hur huset såg ut före. Så nu kommer före och efter bilder. Huset är byggt 1956 och var ett enplan tegelhus. När vi flyttade in hatade jag teglet och tänkte - det här ska vi putsa. Men sen började jag gilla teglet. Men när vi byggde på så blev vi tvugna att göra om fasade och då blev det vitputs i alla fall.EFTER

Taklyftet genomfördes i augusti 2008. Hela hösten höll vi på med att färdigställa huset utvändligt. För att undvika att det blev en ful skarv mellan det gamla och det nya murades teglet vidare med lecablock och sedan handputsades alltihop. Det tog nog två månader allt som allt.

Dessutom bytte vi alla fönster, alla dörrar samt takpannor och allt plåt. Och så var vi tvugna att mura upp den gamla skorstenen så att den fortsatte genom våningsplan nummer två.

När våren kom var vi helt matta på allt vad bygge hette. Vi har helat iden bott i bygget, har tre små pojkar samt två heltidsjobb. Så det blev en liten break. Nu är vi redo att jobba vidare invändigt. Först ut är att färdigställa golv och kök på nedervåningen samt att få dit en riktigt trappa. Vore kul om ni ville hänga med på äventyret!

Vill ni se bilder från själva taklyftsdagen så fins de här.

16 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

YES!!! Jag hänger gärna med. Vad kul att se de här före och efterbilderna!! Huset är ju bara såååå snyggt nu!!!
Kul att du är tillbaka, både i bloggeriet och i byggsvängen
kram

Vimsingen sa...

Klart vi hänger med! Jag tror ingen som bott i en stor renovering och försökt få till vardagslivet samtidigt förstår vad det innebär. Eller att ha 5 hantverkare samtidigt i hällen där husets enda badrum ligger....Skönt att ni är på banan igen!
/Vimsingen

Casa Loda sa...

Självklart hänger jag med! Och vad fint huset har blivit, vilken skillnad. Kul att du är tillbaka!
Annika

Christina sa...

Det blev ju så himla fint. Kul att se före och efter bilder. //Christina

Lösvirkesbyggarna sa...

Det är helt otroligt vilken skillnad! Det är roligt att få se det så här tydligt!
Vi har också haft en liten paus på nästan två månader, men nu får vi allt spotta i nävarna igen! : )
Kram Anna

A-M sa...

What a spectacular transformation! Looking forward to following your interior renovation too! ... and I love your new blog header! A-M xx

Lundagård sa...

Alltid så kul att se före och efterbilder och ert efterresultat är så riktigt riktigt snyggt! Skall bli roligt att följa med i det fortsatta arbetet som säkerligen kommer att bil riktigt snyggt det också.

Ika sa...

Självklart följer jag med hela hösten. Förstår hur viktigt det är att ta ett break.
Vi hade själva ett minibreak när vårt taklyft var gjort huset var vattentätt. Nu har vi energi att få det lite varmare. Vi har rivit nästan allt så vi bor på garaget utan vatten så att bo mitt i allt är inte lätt. Men när det är klart blir det skit bra!

Cecilias inredning sa...

Vilken otrolig förändring!!! Det får mig att tro att vi kanske ändå ska bjuda lite högre på det renoveringsobjekt vi tittade på i förra veckan... Håll tummarna för oss att vi får det!

Vimsingen sa...

Tack för titten. Jo vi har kommit långt, men just nu lite kaosigt. Förstår inte hur ni orkar, vi har ju bara levt med vårt bygge i fyra månader och är redean trött på allt dam och alla beslut. Vi ska ta en pasus innan vi börjar med köket och verandorna.

Trevlig söndag,
Vimsingen

Jennie sa...

Vilken skillnad!! Jädrar sicket jobb ni måste ha haft!! Klart man vill fortsätta följa med och se vad som händer på insidan också...

Ha en mysig kväll, Jennie

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Petra! Så gøy å se før-bildene av huset!! Det har jo blitt sååå flott!! Gleder meg til fortsettelsen:)

Klem Anette

Kullan Pullan sa...

Vilken enorm skillnad, så himla snyggt! Ser fram emot era framtida projekt och jag hoppas ni hinner med lite mys också även om det kanske kliar i kroppen.
Kram Paula

linnea-maria sa...

vilken otrolig skillnad och vilket lyft för huset!!! Well done! /linnea-maria

Nilla sa...

Vilket lyft! :-)
Jätteroligt att få se hur erat hus har förändrats. Ha det bra.

jennie -failsafe- sa...

måste säga att det är en stort jobb. hur bestämde ni er för att göra det? är/var det kostsamt att lyfta taket? hur mkt av det har ni gjort själva? har ni bott i huset länge innan, eller köpte ni det med planen på att göra det? verkligen intressant blogg! har sedan en längre tid tittat in lite då o då :) men lite dålig på att kommentera..