onsdag 11 februari 2009

Tips för att hålla koll på mobiler, nycklar ....

ColonialEast

Läste ett inlägg häromdagen på Tinnar och Torn. Det var Petronella som sökte en lösning på alla småprylar som flyttas runt och behöver sin egna plats. Känner igen det där precis!

Petronella skrev så här: ...." plats för sina småpryttlar dvs nycklar, headset och kreditkortshållare. Det ska vara EGEN plats. Det blir till en ond cirkel. Han hittar ett "bra" ställe att lägga dem på, typ bänken i köket. Jag flyttar dem till ett fat, skål eller liknande. Inom några timmar har den där skålen fyllts på med diverse småskit. Ö flyttar till annan plats, jag lägger dem i skål eller liknande....osv. Det slutar med att det står skåljäklar högt och lågt med massa småpryttlar i och ingen vet var någonting är!" ...

Känner ni igen er? Precis så var det hos oss innan. När vi renoverad hallen för ett antal år sedan kom jag på en lösning som funkar ganska så bra hos oss.


Jag köpte ett antal minibyråer FIRA (SEK 99) med små lådor på fantastiska IKEA. Sedan skruvad jag fast dom på väggen i hallen. Målade svarta och skrev med vit färg vad som skulle ligga i varje låda. Hittar man en mobil eller ett par nycklar någonstans så vet man precis vart man ska lägga dem.

Och enkelt och billigt att fixa själv!