onsdag 11 februari 2009

Tips för att hålla koll på mobiler, nycklar ....

ColonialEast

Läste ett inlägg häromdagen på Tinnar och Torn. Det var Petronella som sökte en lösning på alla småprylar som flyttas runt och behöver sin egna plats. Känner igen det där precis!

Petronella skrev så här: ...." plats för sina småpryttlar dvs nycklar, headset och kreditkortshållare. Det ska vara EGEN plats. Det blir till en ond cirkel. Han hittar ett "bra" ställe att lägga dem på, typ bänken i köket. Jag flyttar dem till ett fat, skål eller liknande. Inom några timmar har den där skålen fyllts på med diverse småskit. Ö flyttar till annan plats, jag lägger dem i skål eller liknande....osv. Det slutar med att det står skåljäklar högt och lågt med massa småpryttlar i och ingen vet var någonting är!" ...

Känner ni igen er? Precis så var det hos oss innan. När vi renoverad hallen för ett antal år sedan kom jag på en lösning som funkar ganska så bra hos oss.


Jag köpte ett antal minibyråer FIRA (SEK 99) med små lådor på fantastiska IKEA. Sedan skruvad jag fast dom på väggen i hallen. Målade svarta och skrev med vit färg vad som skulle ligga i varje låda. Hittar man en mobil eller ett par nycklar någonstans så vet man precis vart man ska lägga dem.

Och enkelt och billigt att fixa själv!

19 kommentarer:

Lundagård... sa...

Det där känner man igen, saker man använder och flyttar runt lite hit och dit, man borde verkligen ta tag i saken och ordna upp allt :)
Enkelt, snyggt och behändigt med Ikealådor ja!

Familjen Eriksson sa...

Bra idé! Den ska jag nog adoptera.

Anettes hus sa...

Så smart!! Har et lignende system her i heimen, fungerer utmerket!

Er spent på hvordan det går med badet deres? Har det skjedd noe nytt? Når kommer det nye bilder, Petra?!

Klem Anette:)

Anonym sa...

Vilken klockren förvaringsidé!! Det var ju supersmart med alla små fack och att det dessutom står på vad som finns i alla smål lådor. Snyggt var det ju också. Bra tänkt där!

Kram Malin

Sivs hus sa...

Hei, Ja dette var jammen meg smart. Dette er noe for min familie også...klem Siv

Viveka på Humlebacken sa...

Men oj så bra. Min mamma säger alltid att anledningen till att det blir stökigt hos vissa är att man inte har någon plats för sina saker. Var sak ska ha en plats, så blir det lättare att hålla ordning! Och det kan man ju säga att du lyckat smed här. Mycket fiffigt, får nog hitta på en liknande lösning:)
kram

Tingeltangel sa...

Vilken bra idé. Och läckert blev det ju också med den svart-vita minibyrån.

Tinnar och torn sa...

Halloj!
Det där var ju helmart. Det blir till att härma rakt av. Gillar prisnivån med. Den som jag visade var ju inte billig direkt. Sen fick jag en kommentar om att den påminde om en toalett haha, kan inte riktigt tycka att den är lika snygg efter det! Tack så mycket för tipset :o)
Kram Petronella

Ps Jag är med nyfiken på ditt badrum precis som Anette

Casa Loda sa...

Vilken bra idé! Ska jag nog ta efter.
Hälsningar
Annika

Lösvirkesbyggarna sa...

Bra idé! Vårt största problem här hemma är alla papper som ligger och skräpar. Jag ska nog satsa på att skapa bestämda platser för dem...
Kram Anna

A-M sa...

I think my husband would be too lazy to open the drawers! Great idea for those of us motivated to keep clutter under control though! A-M xx

Stjärnor & Champagne sa...

Mycket smart...Man är så trött på allt som ligger och dräller överallt.

Kram Anne

Helen sa...

1000 tack för tipset! Det måste jag plagiera. Ska bara hitta platsen. Känns som hallen är rätta platsen, men kruxet är att vi har en obefintlig hall utan väggar, typ.......

Lilla My sa...

Du har verkligen LYCKATS med en universalmöbel. Precis en sådan skulle jag behöva ha i mitt röriga hem. Allt ligger överallt och ingensatans!

Problemet är bara att ta sig tid till att fixa i ordning möbeln. Om den gick att köpa färdig att bara sätta upp direkt på väggen (i ditt utförande) skulle jag nog slå till direkt.

Din universalmöbel är så snygg att den borde masstillverkas! Den skulle säkert sälja jättebra, för hur många är vi inte som vill ha var sak på sin plats (på ett snyggt och smidigt sätt). Tack för en superbra idé. Kanske att jag förverkligar den någon gång när jag får mer energi...

Villa Humlebo sa...

Fy fan vad smart!! OCH snyggt!!
Blir så imponerad av alla kreativa idésprutor! :O)
Måste skärpa mig...

Kram Mia

BROCANTE sa...

Så smart - så kan alle finne igjen tingene sine der! Disse små skuffeanretningene man får på Ikea har hundrevis av anvendelsesmuligheter!

Sandholmen sa...

Vilken jättebra idé, den snor jag när vi ska göra om i hallen!

hälsningar Johanna

Magdalenas Hem sa...

Jösses så fiffigt! Det måste jag göra i vår hall den dag vi har tid och råd med den stora renoveringen! :)
Supertack för bra tips!
kramar!

Lisas torp sa...

Vilken jättesmart och snygg idé!

Här har jag nu suttit och scrollat igenom din fina och intressanta blog och imponerats över det arbete ni lägger ner och alla beslut som ska ta...oj, vilket hästjobb! Så jätteduktiga ni är!

Jag kommer tillbaks och ser hur det går!
Kram
Lisa