måndag 27 april 2009

Vårtecken - isskulptur ....
Vårteckensmåndag idag. Tänkte jag skulle visa ett lite annorlunda vårtecken - helt fantastiska bilder som jag fick av en granne på mail i morse. Trodde han drev med mig först. Men det är faktiskt autentiska bilder från hans tomt från förra veckan (japp-förra veckan!). Vad är det som hänt?

Det var 15 grader varmt på dagen och sol så han tänkte att han skulle passa på att vattna i trädgården. Lite ivrigt kanske. Men sen glömde han bort vattenspridaren och gick och la sig. På natten blev det minusgrader. Fatta hur förvånade de blev när de vaknade och tittade ut genom fönstret och fick syn på det här!

Fast jag mailade tillbaka flera gånger och han försäkrade att det inte var "photoshoppat" så kände jag ändå att han försöker bara lura mig. Det är ngt lurt. Så jag frågade hans femårige son när jag hämtade på dagis: "vad var det pappa hade gjort i trädgården?" Och svaret var: "Han glömde vattenspridaren på så det blev is på träden". Japp - då var det alltså sant alltså. Visst är det häftigt!

Some ice sculpture art. My neighbour forgot to turn the sprinkler system off at night last week and it dropped below zero. When they woke up the next morning this was their view!

Fransk antikmarknad - loppis och loppisfynd - French antique market


Förra veckan var jag på jobb i Antibes. Kunde inte låta bli att kombinera med lite nöje. Och nöje för mig det är bland annat loppis och marknader. Så helt perfekt att vi hamnade i Antibes. Översta bilden är från loppisen som hålls i Antibes varje torsdag och lördag. Tyvärr kom vi inte fram förrän vid tio och då hade den redan varit öppen några timmar så vi kanske missade en del fynd. Det som fanns kvar var väl sisådärintressant.


Det jag köpte var tre par franska gamla skoblock. Tycker de var så fina. Ska nog ha två par på väggen i hallen och ett par i sovrummet tillsammans med det gamla svarta paraplyet jag köpt innan. Och så köpte jag en gammal karta över Indokina som jag ska rama in.
Som av en händelse råkade Antibes årliga antikmässa infalla precis den vecka som jag var där. Jag hann med ett snabbesök men det var inte riktigt min grej. Alldeles för mycket "antika antikviteter" (läs dyyyyyrt). Men utanför var det en hel del roliga antikvitetsstånd. Hittade bland annat den här livbojen som jag blev riktigt förtjust i och gärna tagit med hem. Men pallade inte riktigt släpa den hem till lägenheten så den fick hänga kvar. Skulle nog tagit en taxi trots allt ... känns surt nu ....