måndag 27 april 2009

Fransk antikmarknad - loppis och loppisfynd - French antique market


Förra veckan var jag på jobb i Antibes. Kunde inte låta bli att kombinera med lite nöje. Och nöje för mig det är bland annat loppis och marknader. Så helt perfekt att vi hamnade i Antibes. Översta bilden är från loppisen som hålls i Antibes varje torsdag och lördag. Tyvärr kom vi inte fram förrän vid tio och då hade den redan varit öppen några timmar så vi kanske missade en del fynd. Det som fanns kvar var väl sisådärintressant.


Det jag köpte var tre par franska gamla skoblock. Tycker de var så fina. Ska nog ha två par på väggen i hallen och ett par i sovrummet tillsammans med det gamla svarta paraplyet jag köpt innan. Och så köpte jag en gammal karta över Indokina som jag ska rama in.
Som av en händelse råkade Antibes årliga antikmässa infalla precis den vecka som jag var där. Jag hann med ett snabbesök men det var inte riktigt min grej. Alldeles för mycket "antika antikviteter" (läs dyyyyyrt). Men utanför var det en hel del roliga antikvitetsstånd. Hittade bland annat den här livbojen som jag blev riktigt förtjust i och gärna tagit med hem. Men pallade inte riktigt släpa den hem till lägenheten så den fick hänga kvar. Skulle nog tagit en taxi trots allt ... känns surt nu ....

3 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Livbojen kunde hängt här annars... vid vår pool hade den passat perfekt:)

Willewira sa...

Det riktigt kliar i fingrar och ögon över önskan att fått gått där och titta och känt på saker...
Så mysigt!!!

Gillar verkligen dina skoblock... men synd på bojen, den var så fin!

Men du får väl ta en konferens nästa år igen... ;)

Ha en skön dag!
Kram
Willewira

Emelie sa...

Men gud.. vilka datum är loppisen? :D