måndag 27 april 2009

Vårtecken - isskulptur ....
Vårteckensmåndag idag. Tänkte jag skulle visa ett lite annorlunda vårtecken - helt fantastiska bilder som jag fick av en granne på mail i morse. Trodde han drev med mig först. Men det är faktiskt autentiska bilder från hans tomt från förra veckan (japp-förra veckan!). Vad är det som hänt?

Det var 15 grader varmt på dagen och sol så han tänkte att han skulle passa på att vattna i trädgården. Lite ivrigt kanske. Men sen glömde han bort vattenspridaren och gick och la sig. På natten blev det minusgrader. Fatta hur förvånade de blev när de vaknade och tittade ut genom fönstret och fick syn på det här!

Fast jag mailade tillbaka flera gånger och han försäkrade att det inte var "photoshoppat" så kände jag ändå att han försöker bara lura mig. Det är ngt lurt. Så jag frågade hans femårige son när jag hämtade på dagis: "vad var det pappa hade gjort i trädgården?" Och svaret var: "Han glömde vattenspridaren på så det blev is på träden". Japp - då var det alltså sant alltså. Visst är det häftigt!

Some ice sculpture art. My neighbour forgot to turn the sprinkler system off at night last week and it dropped below zero. When they woke up the next morning this was their view!

12 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Mycket vackert. Så kanske man ska göra till vintern... kul idé:)
kram

Stjärnor & Champagne sa...

Urhäftigt...Jag skulle inte tro på det heller, inte nu i denna årstid.
Kram Anne

Cattis sa...

Det blev riktigt vackert!

Anettes hus sa...

Wow! Såå stilig! Utrolig vakkert - som en skulptur i hagen!! Dette var noe nytt, ja - definitivt nytenkende!!

Klem Anette:)

Maria sa...

Så otroligt vackert!

Vilken skojig historia, allt från
grannens fadäs till att du var misstänksam och slutligen frågade lillpöjken.... Hihi.

Kram Maria

Lilla Huset sa...

Ja, det blev ju otroligt vackert. Vilken skulptur i trädgården. Må tro att förbipasserande har tittat både en och två gånger. Ha en skön dag!/Merja

Charlottas hemmaplaner sa...

Hej!

Detta hade kunnat hända hemma hos oss också nu när vi precis fått vår gräsmatta och vattenspridarna går hela dagarna... Väldigt vackert var det! Men jag undrar vad trädet tycker? Knopparna måste väl ha blivit helt chockskadade av att bli isade?

Ha en härlig onsdag!

//Charlotta.

A-M sa...

Amazing photos. I am so happy the weather is warming up for you. Your winter looks so cold! I will be lucky if I get to use my fireplace for 1 week out of 52! A-M xx

me and alice sa...

Vad häftiga bilder!!! Har aldrig sett något liknande! Hade också haft svårt att tro på det...*fniss*
Ha en trevlig Valborg!
Kram Susanne

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Jisses, vad häftigt. DEt ser nästan magiskt ut. Och vilken skillnad nu en vecka senare, hos er också, antar jag.

Såg era rabatter och lider lite med dig. Men det är väl så det blir... Själv har jag ju varit lite otåligt och slängt ut lite plantjord på några ställen, men det var nog inte det smartaste jag gjort. Omplantering snart....

Låter som ni hade en härlig jobbsemester, förresten....

Lilla Blanka sa...

Hej!

Men vad fräckt..det ser helt surrealistiskt ut..riktigt grymt!!!

Jag hinner heller inte med att blogga på samma sätt som förut..man kollar ju runt men det där att sitta och svara på alla kommentarer är ju inte möjligt tyvärr.

Kram goa vän, ha en fin Valborg!
Mia

Anonym sa...

Hej Petra!

Vill veta mer om hur ni gör i förrådet det fd planterings/odlingsrummet. Hur hittar jag det som du redan lagt upp på bloggen?

Kram
L8