onsdag 4 juni 2008

Fönster beställda! - Windows ordered


Äntligen har jag lagt beställningen på fönster! Det har säkert tagit två månader att utvärdera vilka fönster vi ska ha men nu blir det nog jättebra. Det är nästan 30 fönster (vi byter nedervåningen också) så det är en av våra största investeringar. Känns sååå skönt att ha det bakom oss.


Valet föll på Velfacs 400 serie i mörkt grått (RAL 7016) med spröjs. Utsidan är aluminium och insidan vitt trä. Känns som en bra lösning. Vi får ett fönster som ser gammaldags ut men det är fotfarande aluminium och underhållsfritt på utsidan. Spröjsen ser ut som äkta genomgående spröjs och inte som påknäppta. Fönstren påminner i färg och form om det ovan (som dock inte är Velfac).
Tidigare inlägg (och bilder) angående vårt fönsterbeslut: Äntligen fönsterbeslut, Fönster, fönster, fönster ...
Finally we have placed the order for windows. We will go with Velfac in a dark grey colour. Aluminum on the outside and wood on the inside. The windows will look similar (form and colour) to the picture (which is not Velfac).

Uppdatering / update: Valde senare att ändra färgen till RAL 9005 (svart!) på utsidan och vitt på sindian. Chose later to change the window colour to RAL 9005 (black) on the outside and white on the inside.