tisdag 29 april 2008

Fönster, fönster, fönster ...


Foto: Velfac

Ni måste vara riktigt, riktigt trötta på mitt babblande om fönster ... men de senaste veckorna har just fönstren varit en riktigt stor del av mitt liv! Önskar att vi bara kunde komma till ett beslut snart ....

Senaste dagarna har det lutat åt Elitfönster. Pratade med en säljare där idag och fick bland annat veta att de inte gör spröjs som är vita på utsidan och grå på utsidan om det inte är de mellanliggande spröjsen (då kan de ha olika färger). Vill verkligen ha grå fönster men tveksam till mellanliggande.

Behövde se lite fler fönsterexempel live så jag drog ut till Husexpo i Sköndal efter lunch. Där kryllade det av hur med spröjsade fönster. Men jag blev INTE imponerad av vad jag såg. RM fönster hade jättefina kittade fönster (men vi vill inte ha trä ...). Resterande fönster med utanpåliggande lösa spröjs kändes inte alls bra. Plus, det var ofta smutsigt mellan spröjsen och glasen och ute i kanterna. Nej - lösa spröjs går bort!

Hamnade på Velfacs fönsterutställning. Och det var riktigt riktigt snygga fönster. Aluminumfönster med spröjs som såg riktigt bra ut! Håller på att kolla upp om det kan vara något kanske! På deras hemsida finns en broschyr som heter Hitta stilen till ditt hus. Kan varmt rekommendera er som funderar på vilken stil av fönster ni är ute efter. I brochyren hittar man goda råd och rekommendationer om fönster för renovering av olika hustyper från 1920-tal och fram till 1980-tal.

Åkte sedan vidare till Fredells (gillar att gå runt där och kolla på allt!) för att se Elitfönster och SP fönster i verkligheten. Blev besviken på Elitfönster. Tycker inte att deras aluminumfönster var snygga utifrån. Då var SP fönster mycket snyggare. Ska sätta mig och gå igenom deras katalog nu. Blir det inte spröjs så ligger SP (eller kanske Traryd) högst på listan just nu. Om det inte blir Velfac ....

I continue looking for the right window! Today I have been visiting a house exhibition and a large DIY center to look at various windows. It is not easy! The cold Swedish weather doesnt make it any easier ...

11 kommentarer:

Galleri Hönshuset sa...

God kväll
Ja visst är det svårt med fönster. Vi funderade också ett tag vad vi skulle ha för fönster till våran veranda som vi håller på och bygger. Men till slut så. Hade helst inte velat ha i trä,-södersidan- men det gick inte att få den spröjs vi ville ha i aluminium. ha en fortsatt bra kväll. Pirre

Viveka på Humlebacken sa...

Usch vad jobbigt att inte hitta rätt. Jag tror att du gör helt rätt i att åka ut och se dem i verkligheten, det är svårt att få en uppfattning på en bild.

lottens vita och gröna sa...

hallå, grattis till din utmärkelse, den är du såååå värd! vad kul att det kommer till komkretisering nu med lite smygstart!till slut blev fönstren hos oss rätt, de är vi supernöjda med, det var mer företagets kundbemötande som skrämde! varm kram lotten

Taklyftet sa...

Det är lika bra att göra ett ordentligt jobb så att man inte ångra sig.
Hmm jag känner igen mig i förra inlägget.... allt från vinden skulle få plats någonstans... det var rätt mycket som såldes på blocket. Men vi har fortfarande högar inne i huset som vi får flytta runt i mellan åt.

anette sa...

Skjønner godt du blir frustrert! Man har gjerne en bestemt mening om hva man vil ha, så viser det seg ofte at det ikke er så lett å få tak i.
Kjenner til problemet! Mitt råd er å lete videre, ikke gå for alternative løsninger. Men du må kanskje bestemme deg NÅ?

Anette

Galleri Hönshuset sa...

hej igen
Hjälp! Nåt e fel, jag får dina inlägg på min email. Hur kommer det sig??? Mvh Pirre ( det började igår efter att jag kommenterat på din blog)

Galleri Hönshuset sa...

Herregud, fel, inte dina inlägg, utan kommentarer folk skickar till dig på "fönster, fönster.....! Pirre

A-M sa...

You know I am still in a dilemma about our windows too! I received the cost estimate for our timber windows and it is too expensive to do timber so we are back to aluminium!

me and alice sa...

Lycka till med ert fönsterval. Förstår att det inte är så lätt...
Det verkar vara en hel djungel därute.
Ha det gott!
kram Susanne

Tingeltangel sa...

Vill bara önska dig en trevlig helg. Och lycka till i fönsterdjungeln.

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!
Vi tröttnar inte på fönsterprat :) Jag älskar fönster och tycker bara det är kul, fast jag förstår att du har lite ångest/dilemma över att bestämma dig.
Kram
Mia