söndag 26 april 2009

Provencal Market Antibes


Fantastiskt vilken god mat de har i Frankrike. Bilder från mitt besök på Provencal Market i Antibes i förra veckan får bli dagens inspiration.Underbara ostar.


Seafood.


Citoner är så vackert. Särskilt när de har kvist och blad kvar. De som vi köper här i Sverige ser nästan fabrikstillverkade ut jämfört med de här godingarna.


Den här underbara rätten åt jag i onsdags kväll. Musslor, stora räkor, pilgrimsmusslor och annat gått. Och så kallt vitt vin på det och en tiramisu till efterrätt. Fantastiskt gott.

Ett blickfång utanför en mysig restaurang. Enkelt men mycket effektfullt.


Inte riktigt mat men väldigt franskt - lavendel! En riktig favorit både som växt och doft.

Morgondagens inlägg blir om antikmarknaden, loppisen och mina inköp. Inte jättemycket inköp men mycket nöjd med de som det blev.

Some pictures from my visit to Provencal Market in Antibes last week. The food in France is fantastic. Tomorrow my post will be about my visit to the antique and flea markets.

6 kommentarer:

Stjärnor & Champagne sa...

Herregud vad mycket gott. Vad spännande att se vad du har köpt...

Kram Anne

Milla sa...

Underbara bilder från ett härligt ställe. Jag har varit i Nice i början på oktober en gång och det var så lugnt och stilla där och drömstället att besöka är den där klosterstaden som ligger på vägen mot Monte Carlo, vad den nu heter. Den där skaldjursrätten måste ha varit helt underbart god!!
Hälsningar, Milla (Flower)

Anettes hus sa...

Åååå, det ser og høres fantastisk ut!!!!!

Klem Anette:)

Viveka på Humlebacken sa...

Ljuvligt!!

Maria sa...

Ser helt underbart ut, så mycket härliga färger och så mycket smaskigt!!

Karna sa...

Her var det lett å bli fristet...herlige bilder også. Kos deg!