söndag 15 mars 2009

Loppis: paraply - apotekarspruta och mer - Flea market finds


Nu har jag äntligen hunnit fota resten av mina Smålandsinköp. Det jag blev mest glad att hitta var det här gamla solparaplyet. Enligt säljaren skulle det vara från 1800 talet men jag har ingen susning. Trähandtag, små benbitar längst ned på paraplyet och så svart siden tyg. Jag tycker det var superläckert. Men svårfotograferat.


Här ser man utsidan av tyget. Och bilden nedan insidan. Har inte bestämt än vart jag ska ha det men förmodligen i uterummet/altanen eller i vårt sovrum.Kan inte låta bli att fantisera om hur de fina damerna spatserade omkring med liknande solparaplyn i Indokina eller varför inte Shanghai.


En annan rolig detalj som jag inte kunde motstå var en gammal spruta i metall. Den skulle också va' från 1800-talet. Men vad vet jag. Jag köper inte gamla saker för att de ska ha ett värde förutom för mig, att jag tycker det är fina saker. Vad det egentligen är vårt kvittar lika för mig.


Och så slog jag till på den här ostkupan. Tveksamt om jag kommer att ha ost i den. Troligen små planteringar eller något stilleben. Vi får väl se.


Och så ett ställ med sex stycken fruktknivar. Tyckte det var fint. Sen kanske man inte använder fruktknivar så ofta ....


Åssa lite gamla träklädnypor. Får se vad jag gör med dom.

Och så fick jag ett bloggsvar från min svärmor som hälsar att de där "vävsakerna" som jag visade innan de heter skyttlar. Tack för hjälpen! Det är så kul att ni läser här tycker jag. Och ännu roligare när jag får ett litet meddelande.

Nu är det natti-natti för mig. God Natt!!!

8 kommentarer:

Millas hem sa...

Riktiga guldfynd skulle jag vilja kalla de där!:)
Säger precis som du...bara sakerna tilltalar en! Det finns ju en del som vänder och vrider på precis allt, det verkar jobbigt, när jag ser något jag skulle vilja köpa...nästan som kärlek!

Kram Camilla

Casa Loda sa...

Hej!
Vilka fina saker du fyndat. Paraplyet var ju helt underbart!
Ha det så bra /Annika

En mammas drömmar sa...

Oj vilka fina saker du fyndat! Måste bara säga att din sons rum blev jättefint. Ser verkligen fram emot att få inreda min tvillingkillars rum längre fram!

Kram
Kia

Nettan sa...

Å va mycket fina skaer! Visst ä det kul att hitta lite gamla fynd!!
Kram Nettan

vosges paris sa...

Really good finds on your Loppis.

Ingela sa...

De där loppisarna du åker till gör mig sååå avundsjuk. Har du några Östgötatips kan du väl maila dem till mig?
/Ingela

Linneflicka sa...

Störtsnygga fynd!

Vitbalansen - Helena sa...

Härligt med så många fina Smålandsfynd, tycker jag som är smålänning i förskingringen :-). Paraplyet var helt ljuvligt! Smörjsprutan känner jag igen från när jag gjorde mitt första köp på Tradera - det var en precis likadan. Kanoncharmiga klädnypor också!

Kram från Helena