onsdag 2 april 2008

Entredörren är så viktigt att det känns rätt!

Foto: Okänd

Har de senaste dagarna lagt ned mycket energi på att försöka få till helheten exteriört - fasad, tak, fönster, ytterdörr .... Och som jag skrivit tidigare så har jag lite strul med att få ihop helheten interiör - exteriör.

Har ätit lunch med min kompis som är arkitekt idag och vi har diskuterat fram och tillbaka - behålla pulpettak alternativt bygga sadeltak. Kommer ikväll att göra en uppdaterad ritning med sadeltak för att se hur den känns.

Har även försökt nå Stadsbyggnadskontoret idag utan att lyckas. Samtidigt som det känns jätteviktigt att det blir rätt hus så vill vi ju inte förhala bygget heller. Vi vill verkligen komma igång!

Dörren på bilden ovan skulle jag jättegärna vilja ha på huset. Tycker den dörren är kanonfin! Tror dock inte att det kommer att funka på nuvarande bygglovsritning. Tyvärr vet jag heller inte vart jag hittat bilden ... Hade den nedladdad i min dator sedan länge. Om någon känner igen den får ni gärna höra av er.


Foto: WillaNordic

Bilden ovan är en svart pardörr på ett WillaNordic hus. Gillar också jättemycket!
Nedan ännu en inspirationsbild på ett helt makalöst hus. Detta signerat Jan Gleysteen.

Foto: Jan Gleysteen

Still havent decided the exterior of the house. Would love to have the door on the top picture (dont know from where I got the picture ....).

3 kommentarer:

Taklyftet sa...

För den nyfikne ;-)... Jag har börjat att uppdatera med amerikanska hus bilder nu.
I USA hade nästa alla hus ett glas parti ovanför dörren och det är himla snyggt.
Det ska bli spännande att se hur huset blir tillslut!
Kram
Jenny

Camilla at home sa...

Ja så fin dør!!!Og det fantastiske huset nederst:O) Det er spennende å se hvilken løsning det blir på eksteriøret, det blir nok veldig bra uansett hva dere velger, lykke til med tegningene videre!

Anonym sa...

Hej colonial! Det är självaste Tine K som står utanför sitt hus! Gå in på hennes hemsida, tinekhome.dk och titta på inspiration! Ha det gott, väldigt fin sida!!Hälsningar finikanten.blog!