söndag 10 januari 2010

Shabby Chic tapet i sovrummet? - Shabby Chic wallpaper in bedroom

Har hittat en tapet som jag tycker är så himla cool och som jag skulle vilja ha i sovrummet. Om det inte blir de krackelerade väggarna, eller bara vitt :-)

Tapeten är designad av danska Lene Toni Kjeld och den finns bland annat på norska Helt Gronn och på svenska Forma Rum.

Den består av fyra huvudmönster och fyra övergångsmönster som man använder i övergångarna mellan de olika mönstren. De här tapeterna får mig att associera till något slitet indiskt rum med flera lager tapeter som flagnat av. Sen är väl inte tapeter den vanligaste väggdekorationen i Indien ....


Fler bilder och reportage från ett mycket shabby chic badrum där man använt denna tapet:Jag gillar verkligen Shabby Chic stilen. Men det får inte bli för mycket! Och det är framförallt sovrum, badrum och trädgård som den funkar för mig.

Går tillbaka och tittar på de sovrumsbilder som jag tidigare lagt upp och inser att det är kanske smartare att satsa på något mycket mer neutralt.

Exempelvis är ju inte de här sovrummen med vita väggar och naturfärger så himla pjåkiga: här, här, här.

Det är så himla svårt när man gillar lite olika stilar. Skulle ha tio sovrum att designa så att man fick leka lite med varje stil.

Hjärnan säger - måla vitt! Hjärtat säger - gör något kul! Den här tapeten är verkligen supercool! Vi får se hur det blir.

2 kommentarer:

Aratorps Lena sa...

Oj, vad häftigt! Detta var nytt för mig! Säkert inte den sista tapeten som görs i denna stilen om jag får gissa... Kul med olika stilar, men svårt. Jag är precis likadan; tycker att mycket är fint, men vad väljer hjärtat? Det kommer såklart att bli bra, du har ju inte misslyckats hittills! Kram

Casa Loda sa...

Älskar den här tapeten! Kommer ihåg reportaget från Vakre Hjem när det var med där och tittat på det många gånger. Men även de andra lite mer neutrala sovrumsbilderna är ju fina. Lycka till i valet!
Annika