lördag 9 januari 2010

Bygguppdatering


Vardagsrum och korridoren in mot vårt sovrum och badrum


Vardagsrummet från en annan vinkel. Det står ett antal gamla fönster rakt fram mot väggen. Där ska vår Dovre kamin stå. Fönstren kommer att sitta i mellanväggarna på lite olika ställen.


Vardagsrummet åt andra hållet. Under de tre fönstren kommer trappan att komma upp. Räknar med att få den levererad i månadsskiftet. Och det kommer att bli ett otroligt lyft!
Det har varit lite dåligt med uppdateringarna här ett tag. Var iväg över jul och nyår och åkte skidor och hade mysigt i Orsa. Och den här veckan sen vi kom hem har vi eldat och eldat.

Det är svinkallt. Både ute och inne. Vårt värmesystem är inte riktigt som det ska eftersom vi kommer att lägga in vattenburen golvvärme. Så tills vidare får vi förlita oss på ett fåtal element, några portabla elelemnt och massa av björkved i brasan. Och så stearinljus och värmesljus i stora mängder.

Ovan lite bygguppdatering. Det har hänt en hel del i veckan. Har haft både snickare och elektriker i huset. Tyvärr så är det som sker inte så fotointressant. Men snart är vi redo för ytskikt och då blir det andra bullar :-)

3 kommentarer:

Vimsingen sa...

Kul att det går framåt. Spännande med trappan, vad valde ni tillslut?

Ett tips ta tag i svajet med en gång. Vi har ju inte satt in den sista balken i köket (medvetet) då väggen i köket ska rivas och taken likaså. Men när man börjar gå i den övre våningen blir det fort rörelse och det blir sprickor i taket på de ställen vi inte har riktig förstärkning resten är ok.
Trevlig helg!
Vilma

ANETTESHUS.COM sa...

Wow! Dette blir bra, Petra! Store og lyse rom!!

Masse lykke til videre!!! God helg!

Klem
Anette:)

Dicksonska våningen sa...

Hej!
Ser ut som detta utrymme har jätte-potential! Förstår att det kommer bli andra bullar när ytskikten är klara :)
Hos oss har det också grejats det senaste. Så skönt när man är klar!
Ha det så bra!
Kram Annika