söndag 2 maj 2010

Nu bor vi i garaget!


På bloggen har det stått till ett tag - men det är fullt ös med bygget. Typiskt - när det äntligen finns hur mycket som helst att fota och blogga med finns inte orken och tiden.
En liten kort update (ska fylla på med mycket bilder i veckan): för två veckor sedan löste vi äntligen problemet med den stålbalk som varit underdimensionerad. Helt otroligt! Tyvärr har vi inte fått mycket till hjälp av taklyftsleverantören så det slutade med att vi fick lösa problemet själva. Har varit hur jobbigt som helst eftersom vi har haft svårt att komma vidare med bygget tills vi fått en lösning. Berättar mer om det sen men det bästa är att nu kan vi köra vidare i full fart!

Hur som helst. Eftersom vi blev tvugna att öppna upp väggar och innertak (som redan var iordning!) så blev det hur stökigt som helst på nedervåningen. Så maken och jag beslutade på fem minuter att nu blåser vi hela vardagsrummet och köket med en gång (hade tänkt göra det om några månader) och flyttar ut i garaget. Så det var bara att packa ihop det viktigaste och nu bor vi alltså hela familjen i garaget :-)
Byggmässigt så har nu allt fokus flyttat från övervåningen till nedervåningen. Det gamla parkettgolvet har rivits ut och våra duktiga snickare håller nu på att lägga nytt golv i hall och kök plus att vi fixar till alla väggar och taket (igen!).

Den här veckan ligger mitt fokus i att beställa kök! Vi kommer ju liksom att vara utan ett bra tag (gasolgrillen står uppställd utanför garagedörren ..).

5 kommentarer:

Mårtensdrätt sa...

Det kommer att bli några riktigt goa veckor för er, det är tur man kommer att le när man tänker tillbaka på det i sommar. Det kommer att bli kanonbra, som allt annat ni gjort.

Kramen
Ulrika

Engelska Villan sa...

Hejsan svejsan!
Förstår precis det där med att inte hinna blogga när man har som mest att visa egentligen! Så är det väl när man är mitt uppe i projekt.
Hoppas ni har det bra i garaget :) Grillat är ju inte fel...
Kram kram Anna

Livet på Marbogården sa...

Oj vad ni grejar, tur att det är vår och kan använda gasolgrillen mycket nu när ni bor provisoriskt. Skall bli intressant att följa...

Ika sa...

I garaget har vi bott sedan i höstas, kök har vi inte heller inte ens grillen har vi dragit fram. Vi har inga barn så det går nog lite lättare för oss men det här kommer ni fixa galant tror jag.
Kör så det ryker!

Huset på höjden sa...

Men oj, nu känner jag stark sympati för er! Vilken tråkig överraskning med den underdimensionerade balken. Men en dag kan ni titta tillbaka och skratta åt eländet och det positiva är ju att ni får båda våningarna klara lite snabbare än ni tänkt. Barnen tycker nog att det är riktigt mysigt att bo i garaget också så det är ett roligt familjeminne. Lycka till, jag följer med spänning utvecklingen. Hälsningar Catharina