onsdag 29 oktober 2008

Putsning, stuckatur och färgval - Exterior and colour


Igår nådde vi en riktigt viktig milstolpe - putsaren blev efter nästan två månaders arbete färdig med putsningen. Och vi år så supernöjda. Det har varit ett stort projekt. För det första så började de med att mura upp med lecablock hela andra våningsplanet. Det gjordes för att vi ville få samma grundmaterial under putsen och undvika att det senare skulle synas att huset var påbyggt. Och sedan har hela huset slammats och putsats för hand. Vi har en riktigt slät yta - precis som vi ville ha.

Vilken dag som helst börjar de måla fasaden. Och färgen är nu bestämd. Det blir S 1002 Y, dvs vitt brutet med lite svärta och lite lite gult. Så inom en vecka kanske vi har en färdig fasad samt blivit av med den trista byggnadsställningen - samt all plast för fönstren (riktigt irriterande att inte kunna se ut!). Längtar!

Ser ni vad det är på bilden ovan? Det är början till den stuckatur som vår putsare håller på att fixa ovanför dörren. Är riktigt spänd på hur det blir. På bilden ser det mest geggigt ut men han håller på med detaljerna nu och det ser riktigt lovande ut. Han har sågat ut en mall i en träskiva efter den ritning som jag gjort. Bilder kommer!

För övrigt är det fortfarande riktigt krassligt här hemma. Har fått sällskap av mellansonen idag som också fått hosta. Det värsta är att det är så dragigt och kallt här hemma (värmesystemet är inte riktigt igång och det är fortfarande plywood istället för några fönsterdörrar). Har sovit med en 2 litersflaska med hett vatten vid fötterna och en byggfläkt bredvid mig.

Och så tack för alla kommentarer och tips kring badrummet nedan!! Och så har jag blivit utmanad också. Av Taklyftet. Ska fundera lite på hur jag ska ta mig an detta :-)

Yesterday we reached a very important milestone. The extorior is neraly completed. In a few days they will start painting. The colour we have chosen will be NCS S 1002 Y which is white with a little bit of black and a little bit of yellow. So now we hope that within a week or so our exterior will be completed and the scaffold gone. So will the plastic that is covering our windows. Really looking forward to beeing able to look out through our windows.

Wondering if you can see what is going on in the picture above. Its the beginning of a door moulding / trim (dont know the name ...) that we are having done above our main door. Looks messy on the pictures but now they are working on the details and it looks really nice. Will post pictures!

10 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Kan tro att det blir en väldig skillnad när ni får målat huset och får bort plasten. Så skönt. Det kommer att kännas mycket mer som ett riktigt hem... Ska bli väldigt kul att se stuckaturen. Typiskt dig att inte bara tänka att det kanske skulle vara fint, utan att faktiskt genomföra det. Ert hus kommer att bli det vackraste i hela nejden..
Uppdatera med fler bilder asap.
Jo, vår snickare är guld värd. Han är så noggrann och händig, så man blir förvånad varje gång. Sedan har vi inte alltid samma smak, så man får vara där och kolla hela tiden såp att det inte blir för mycket krusiduller. Jag lutar nog åt att ha skåpet mörkgrått utanpå och vitt inuti.
Kram

Lösvirkesbyggarna sa...

På tal om att det är kul att se att det blir som planerat, så är jag imponerad av hur duktig du är på att verkligen leta fram det du vill ha! Du verkar inte ta något bara för att du måste, utan du ser till att det blir så nära det du vill som möjligt bara är.
Skulle behöva ha lite av din noggrannhet och ditt tålamod, tack!
Kram Anna

En mammas drömmar sa...

Känner igen mig i det kalla huset...Vi hade 14,5 grad häromveckan. Nu är äntligen värmen på och justerad så nu känns 20 grader jättevaaaarmt.
Det blir så himla fint med putsningen och jag VET att stuckaturerna blir kanon. Det blir det alltid när du fixar och grejar! Har mailat dig ang kinatryckeriet...

Kram
Kia

Maria sa...

Hej P, hoppas du blir nöjd med din färg nu när du äntligen bestämt dig;)

Ikväll ska jag sitta och glo på innebandymatch nästan hemma hos dig! Du behövir inte vara orolig för att hitta en galen "Spanjack" traskandes runt ditt hus ikväll. Jag är försvenskad och aviserar mina besök innan;)

Om du mot förmodan (vet att du är krasslig och dessutom så har du ju tusen beslut att ta kring ditt projekt)känner att du skulle vilja göra mig sällskap på en läktare i en sporthall nära dig så vet du att den mörka saken med laptopen i knäet är jag;)

Ps. såg idag att brevet jag lovat posta till dig häromdagen låg kvar i min bil. Typiskt mej. Lovar att söka upp brevlåda ikväll! ds.

Kram Maria

Nettan sa...

Underbart att det snart är färdigt, levde oxå med byggnadställningar och plast för fönstren hela sommaren, blir som ett annat hus när det kommer bort! Ä jättenyfiken på att se stuckaturen..och resten oxå såklart!;-)
Kram Nettan

mia sa...

Svar: har du suttit på en Tolix? En del verkar tycka de är för hårda. Har aldrig testat så...

Kram Mia

Lundagård... sa...

Jätteinspirerande blog. Ert hus kommer att bli underbart!
Skyltarna köpte jag på ebay som auktion och de blev rätt dyra men ville absolut ha dem. Hoppas att du också hittar fler!

Vimsingen sa...

Hallo

Tänkte bara berätta att du har utmärkelse att hämta på min blogg.

/Vimsingen

mia sa...

Du vet du där fransyskorna - smala saker. Inte våra svenska rejäla bakar!

Imorrn äntligen fredag, stora planer till helgen?

Kram Mia

Lösvirkesbyggarna sa...

Jag igen...
Jag har en utmaning och en utmärkelse åt dig hos mig.
Kram Anna