onsdag 6 maj 2009

Badrum update - Bathroom update

Jag får många frågor om badrummet så jag tänkte ge en liten update. Det är ganska så mycket fix och trix kvar. Handfatet ska monteras, hyllor och knoppar sättas upp, silen vid duschen ska upp osv.

Men lite har hänt i alla fall. Vi har fått upp medicinskåpen som är inbyggda i väggen. Belysning i skåpen har också kommit upp. Det är en diodlist som svetsats fast bakom kanten innanför skåpet.


Och så har vi blivit med badkar. Här nere var tanken att vi bara skulle ha en dusch. Men eftersom vi inte ens börjat med badrummet på övervåningen ännu så har vi köpt ett tillfälligt badkar och ställt i badrummet här nere. 140 cm långt passar det perfekt.

Och de barn som tidigare skrek för att de inte ville dusch kommer nu hem från dagis och ber om att få bada - innan middagen. Så livet som husbyggare och småbarnsförälder har blivit mycket enklare!

Den här rostiga lådan med små fack passar perfekt till franska tvålar, lavendel och rosenknoppar från resor till Frankrike. Luktar gott för det också.


En uppstammad lavendel. Den åker ut och in mellan badrummet och trädgården just nu. Stenarna är från stranden utanför Antibes. Fanns hur mycket som helst!


Och så har vi fått upp handdukstorken som är som en liten hylla. Och till höger om den en lampa som jag köpt på Mässingmäster i Gamla Stan.


Gillar de här burkarna och flaskorna från Sabon i New York (förutom den som det står Ralph Lauren på).


Men det viktigaste som återstår nu är att montera handfatet som ska vara nedsänkt i bänkskivan. Eftersom vi inte har något vattenlås ännu så kommer det ångor från avloppet och det är inget trevligt :)


Handfatet kommer att vara nedsänkt så att det liksom ligger i den här lådan. Fortsättning följer ...

Mycket mer badrumsbilder hittar ni här.

7 kommentarer:

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Jösses, vad snyggt. Gillar alltihop.
Men jag förstår om ni längtar tills handfatet sitter på plats. Avlopp stinker...
Ha en bra dag!

Nettan sa...

Suck så snyggt! Helt fantasktiskt!! Perfekt med shoppingtipsen, åker till huvudstaden nästa helg! Så tackar för det!!
Kram Nettan

Anettes hus sa...

Hei igjen!

Wow!! Baderommet ser sååå flott ut, Petra!! Elsker kommoden! Det blir sikkert super-snyggt når vasken og alt er på plass!!!

Ha en fortsatt fin dag!

Klem Anette:)

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Allt väl?

Herregud vad snyggt =)

Jag är riktigt imponerad...Gillar verkligen detaljer, och lådan med tvålarna och rosenknopparna var ju bara såååå fiiiint.

vad kul att ungarna gillar och bli rena nu =)

Vimsingen sa...

Wow ser jättehäftigt ut! Men det är alltid de små sakerna som tar tid. Hoppas ni snart får handfat.
Vad kommer näst i planeringen att genomföra?
/Vimsingen

Karlsebakken 37 sa...

Mmm, så fantastiskt badrummet blir! 100 kr på att det hamnar i ett inredningsmagasin om inte alltför lång tid...! Det borde det iaf! :)

Stor kram på dig!

OLIVEAUX sa...

Wow, it is looking gorgeous! Ax