torsdag 10 december 2009

Besiktning - så himla less


Idag är jag så himla trött och less. Vi har haft en besiktningsman här idag för att göra en besiktning av golvet på övervåningen eftersom vi upplever att det är svaj i golvet när man går på det.

Vi har nu haft två oberoende besiktningar och båda två har kommit fram till samma sak – det är för mycket svikt i golvet och det måste bero på att stålbalken mellan våningarna är för klent dimensionerad. Problemet är att de som levererat övervåningen inte anser att det är deras problem! Och detta trots att de ansvarar för konstruktionen. Vad är logiken i det?

Vi har lagt extremt mycket tid på att utreda detta och så kommer vi inte framåt på grund av att leverantören inte tar sitt ansvar. Orkar knappt tänka på det. Det är nog så jobbigt som det är att bo i ett pågående byggprojekt och så ska man behöva lägga mängder med tid och energi på detta.


Vi har förmodligen en teknisk lösnining på problemet men anser naturligtvis att vi inte ska behöva ta på oss att fixa detta själva utan det borde leverantören av takvåningen stå för. Fortsättning lär följa ....

PS. Om det är någon som har varit med om liknande problem efter en takpåbyggnad så får ni jättegärna höra av er. Maila mig på colonialeast@live.se

5 kommentarer:

jennie -failsafe- sa...

fy fan vad irriterande! kan man inte ta upp det till högre instanser på något vis?

Viveka på Humlebacken sa...

Man är så utlämnad... vad är nästa steg? kan man stämma dem?

Vad säger försäkringsbolaget?

Vimsingen sa...

Så trist. Hur kan det inte vara deras fel? Det är väl precis det som de ska göra och med stora hus krävs naturligtvis att man funderar en gång extra.
Vad blir nästa steg?
kram
Vimsingen

Aratorps Lena sa...

Men vad jobbigt. Undrar vems felet är om det inte är dom som byggt våningen? Hur tänker dom? Det är väl självklart eller... Det värsta är väl att man blir irriterad/arg och det löser ju inget för då sätter de väl sig ännu mer på tvären? Lycka till!

Hannah`s Dreamlife sa...

TYPISKT! Stackars er...Nä nu j...vlar, nu tar ni nya tag och ångar upp er..bråkar tills ni får rätt, för inte ska de få komma undan! Duuu..ni har en massa stöd hos oss..vi tänker på er, det kommer bli bra..nu är det en uppförsbacke men snart blir det nedförbacke!! Kram :)