fredag 18 april 2008

Svart eller grå dörr? Pardörr eller enkeldörr?

Foto: ColonialEast

Foto: TineK

Våra fasadritningar gick iväg till vår husleverantör för någon vecka sedan. Pratade med husleverantören idag och planen att lyfta vecka 35 (augusti) ligger kvar trots att vi har gjort ganska så mycket ändringar.

För mig har fokus gått från fasader till fönster till dörrar. Vill ha en riktigt fin entre! Vill ha dörren på andra bilden från TineK! Har tyvärr inte hittat någon som riktigt tilltalar mig ännu men har några förslag längre ned.

Översta bilden är en annan entre jag gillar och som jag fotat. Tycker väl att dörren är känns liten och inklämt men älskar verkligen lyktorna!!

Funderar på om vi ska ha en svart eller mörkgrå dörr? Beror väl lite på vilken färg vi väljer på fönstren. Tror fönstren blir mörkgrå (utvändigt) och att dörren blir mörkt grå - eller svart?

Foto: Bordörren

Dörren ovan är från Bordörren och heter Venus. Tycker den är riktigt fin! Snygg färg och inte alltför prålig. Gillar pardörr! Har dock inte bestämt - pardörr eller enkeldörr?
Fornby - Leksandsdörren

Den här svarta dörren heter Fornby och är från Leksandsdörr. Riktigt läckert med svart tycker jag. Handtagen kommer i vilket fall bli nickel, kron eller rostfritt. Inte mässing.

Foto: Bordörren

Den här dörren från Bordörren är också jättefin. Gillar den gröna färgen. Men det kommer nog inte gå lika bra ihop med våra grå fönster.

Återstår att hitta en snygg garagedörr. Och det är inte det lättaste!

Önskar alla en jättehärlig helg! Det ska bli varmt och sol i helgen så passa på och njut i era trädgårdar, balkonger och parker! Själv ska jag försöka hinna med att få lite ordning i trädgården. Har inte hunnit klippa ned fjolårets perenner ännu ....


Now we are looking at what door to choose. Want a dark grey or black door. Single or double?

15 kommentarer:

sommar-rummet sa...

Hej igen! Klart du ska ha pardörr... Ska komma ihåg o fråga dig ang. korgstolen om den blir till salu nån gång. Ha det gott! KRAM

mia sa...

Jag tycker de dubbla dörrarna ger ett mer romantiskt uttryck. Det beror väl lite på vad för typ av hus man vill ha.

Trevlig Helg
Mia

Tankar tar tid sa...

Det viktiga vid ett så stort projekt som ni håller på med är ... i mitt tycke ... att helheten blir bra. Ofta fokuserar man på detaljer och ser inte det stora hela ... inte för att jag tror att det är så i ditt fall ... men jag tror att det kan vara en fallgrop många gånger.
Jag tror inte att jag skulle klara av att "göra om" det igen ... att välja allt till en husombyggnad ... känns som om en gång räcker *ler* !

Kramar Christina

lottens vita och gröna sa...

oh vad fint med pardörrar, gillar de svarta som är hela med ett fönster ovan, fast det förstås det är ju bra om ungarna ser vem de öppnar för...gillar svart! kram lotten

Taklyftet sa...

Jag röstar på pardörrarna och att de är i samma färg som fönsterna för annars kan det bli för plottrigt.
Du får ha en underbar helg!

Gårdsromantik sa...

Helt klart svart dörr - urläckert!

Kram Maud

Gårdsromantik sa...

och pardörr skulle jag ju tillägga!

Kram igen Maud

me and alice sa...

Den grå pardörren är riktigt snygg tycker jag. Likaså de vackra lyktorna vid enkeldörren.
kram Susanne

Linda Sedin sa...

Hej roligt att det går bra för er med ritingarna och huset, riktigt fina dörrar....

Trevlig helg!

kram kram Linda

anette sa...

Hei!
Mange fine dører! Synes helt klart at du skal velge dobbel dør - veldig flott og samtidig veldig praktisk. Helt perfekt å kunne åpne opp doble dører når f.eks.store møbler må bæres inn - eller ut!
Lykke til videre!

Anette

anette sa...

Hei!
Mange fine dører! Synes helt klart at du skal velge dobbel dør - veldig flott og samtidig veldig praktisk. Helt perfekt å kunne åpne opp doble dører når f.eks.store møbler må bæres inn - eller ut!
Lykke til videre!

Anette

mandco sa...

Og jeg vil å ha sånn lekker dør ;-) Du må ha den doble, i sort :-) Lekkert til grå vinduer!

Jessica sa...

Hela TineK entre ar ju fantastiskt sa jag rostar for svarta pardorrar. Det verkar matcha resten av ditt hus. Men jag tycker nog samma farg pa fonstrena da, lite for mkt blandning annars.

birgi sa...

TineK-dörren är en dröm!
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Classic style in city sa...

klart du ska ha pardörrar !!

kram marie