måndag 6 oktober 2008

Äntligen 40 - Happy 40!Nu är jag tillbaka efter ett nödvändigt blogguppehåll. Veckan som gått har varit otroligt hektisk eftersom jag passade på att fylla 40 (igår) mitt i byggkaoset. I lördags var det 40-årsfest!

Och givetvis hemma hos oss. Tycker det blir så opersonligt att ha festen på lokal så jag tänkte att det här blir i alla fall en fest som folk kommer ihåg. Om det är för det bättre eller det sämre, återstår att se.

I torsdags kväll sattes sista fönstret och det var byggdamm i hela huset. Sen har det varit fullt fokus på att röja undan, städa, feja och fixa italiensk buffe till 70 personer. Lite hjälp hade vi allt både med städ och matlagning och det blev riktigt bra till slut.

Vi hade lånat en lång röd matta och lagt ut mellan alla byggpressenningar i trädgården. Med mashaller och kulörta lyktor blev det riktigt mysigt.

Men det största orosmomentet var nog ändå statusen på vårt badrum. Men med ett provisoriskt golv (pallar med spånskivor) och presenning på väggarna så gick det också.

De flesta presenterna hade någon typ av anknytning till hemmet / byggandet. Fick bland annat den fina gjutjärnsskålen ovan och så fick jag en feng shui konsultation och en trädgårdsdesigner som vi kan anlita när vi kommer så långt.

Sista gästerna gick klockan fem på morgonen. Så i går var man inte pigg. Men nu är jag tillbaka i matchen igen och byggprojektet - och bloggandet - fortsätter.

Now I am back in bloggland after a very hectic week as I have been busy celebrating my 40th birthday. On saturday we had a party for 70 people - in our house!

Thursday we had our last window replaced. It was building dust everywhere. So thursday and friday we were cleaning, cleaning and cooking and cooking. We even managed to get our garden to look OK. We borrowed a long red carpet leading up to our house in between all the building material.

The "worst" thing was the status of our
bathroom. We had to build a temporary wood floor and dress the bathroom in scaffold. But the party was great. The last guests left at five in the morning.

Most of my birthday presents had something to do with our building project. The cast iron bowl above I received from my sister. I also got a feng shui consultation and a garden design consultation and lots of other nice things.

19 kommentarer:

Anettes hus sa...

Gratulerer så myyyye mad dagen! 40 år er ingen alder:)Håper du hadde en fin dag! Høres jo sånn ut ettersom gjestene ikke gikk før kl.05.00!? Hvordan går det forresten med veddemålet? Var det naboen som ble utfordret? Husker ikke helt ...

Masse lykke til videre med byggeprosjektet!
Klem Anette

lykkehuset sa...

GRATULERER MED DAGEN SOM VAR:)KOSELIG BLOGG DU HAR DA:)

Anettes hus sa...

Håper du tar bilder?!?!

... og gratulerer forresten! Så flink du har vært! Ser for meg en super-snygg 40-åring:)

Klem igjen!

Leena sa...

Grattis i efterskott och välkommen till oss 40+, för det är du ju nu.
Men om du kommer ihåg nedanstående lär du aldrig bli mer än 20, inuti:
Man slutar inte leka för att man blir gammal. Man blir gammal för att man slutar leka.

Hälsar
Leena

Charlottas hemmaplaner sa...

Stort grattis efterskott!

Beundrar dig som fixar stor fest och renovering på samma gång!

Ha det så bra och njut av den underbara tiden "mitt i livet"!

Kram //Charlotta (40+ and loving it!)

Tina sa...

Ett stort grattis och välkommen i gänget...:-) Kram Tina

Kari sa...

Gratulerer med dagen som var! :-)
Jeg er en av de som leser bloggen din, men aldri kommenterer. Nå måtte jeg bare få sende en hilsen og si at jeg liker bloggen din veldig godt. :-)

En mammas drömmar sa...

Grattis grattis!
Sitter och småler här när jag läser din planering. Fattar inte var du får din kraft ifrån. Har du inte tre barn?! Vart har du hittat dem, mina river huset när jag inte är med så att planera eller vara delaktig i byggandet FÖRE de sover är helt otänkbart för mig...
Kram
Kia

Tidsmästarinnan sa...

Grrrrrraaaaatttiis i efterskott!!!

Hjälp vad fina saker du fått, låter som att dina vänner känner dig bra :-)

Italiensk buffé låter helt perfekt också.
Grattis igen!
Kram!

Ulrica sa...

Stort GRATTIS i efterskott!!

C´est la vie sa...

Grattis! Jag är oxå snart där. Nåja det är 1,5 år kvar men det närmar sig.

Karlsebakken 37 sa...

Grattis, grattis, grattis!! Otrolig impad över att du slänger ihop 40-årsfest för 70 pax mitt i jätterenoveringen - det är inte vem som helst som har så mycket energi...! Lust att sms:a över lite av all den där energin till oss på Karlsebakken? We could use it...! ;) Kram Caroline

Ika sa...

Grattis grattis, låter som en kanonfest!!

Tinnar och torn sa...

Grattis i efterskott! Kram Petronella

Handplockat sa...

G R A T T I S
ha en toppen tisdag
medans jag njuter av din blogg
=)

A-M sa...

Happy Happy Birthday! Sounds like you had a wonderful night. 5am! You are much more stoic than this 41 year old! I have so much to catch up on your blog, as I have been away, so I will settle down to read it (with a cup of tea) tonight! A-M xx

StrandviksVillan sa...

JätteGRATTIS i efterskott!
Lät som det var en härlig fest, med tanke på hur ogärna gästerna gick hem ;) Allt är möjligt om man bara vill och ger sig på det!

Lösvirkesbyggarna sa...

Grattis i efterskott!
Vilken toppenpresent att få feng shui-rådgivning till trädgården! Gillar skålen med!

På tal om skyltar som du skrev om i förra inlägget så har en av mina blivande grannar satt upp en toppenfin skylt på en krypande liten blöjbebis med texten "Krypfart". Mycket fyndigt tyckte jag! : )
Kram Anna

OLIVEAUX sa...

Happy belated birthday wishes to you!! Sounds like a fabulous night! All the best wishes. Amanda x