måndag 29 september 2008

Vårt badrum - Our bathroom


Så här ser vårt badrum ut idag. Genom de igenplastade fönstren kan man skymta solnedgången. Här ska vi ligga och relaxa i vårt badkar är det tänkt.

Är äntligen nästan, nästan klar med badrumsdesignen för andra våningen. Känner att jag har fått in de flesta stilar som jag gillar i badrummet - lite Hamptons, lite vintage, lite rough industrikänsla och lite etniskt. Färgskalan går helt i vitt, svart och grått.

Några småbeslut fattas - belysning och armaturer, samt väggen mellan badrum och sovrum. Men det får bli nästa inlägg. Nu är jag supernyfiken på att få se det mixade slutresultet .... blir det fågel eller fisk??


Ovan ser ni ritningen. Längst ned är fönster och dörr ut mot balkong. Till vänster WC och dusch. Rakt fram förvaring och tvättställ och framför fönstret badkaret. Till höger ligger dörren in till vårt sovrum.

Badkaret är vinklat mot ett podie som vi kommer bygga upp för att badkaret ska kunna ligga snett i rummet. Vi valde till slut tassbadkaret Elisabeth från Westerbergs. Köpte det på en nätbutik när och det står nu i "badrummet" och väntar på att få fyllas med vatten.

På golvet kommer vi att ha marrockanska svart-vita cementplattor från Marrakech Design. Så här ser de ut när de ligger flera tillsammans. Och på väggarna vita subway tiles (fast med vit fog - inte svart).Väggen mitt emot fönstret kommer att ha en kommod liknande den ovan i mitten och sedan ett skåp (fast lite högre) på var sida liknande bilden ovan. Dessa har jag beställt måttanpassade av en snickare. På väggen bakom kommoden kommer det förmodligen bli vitmålad puts.


På vänster sida är det ett "duschbås" och ett "toabås". Här kommer det att vara sänkt tak. I övriga badrummet kommer taket att gå till nock.

Dusch- och toadörrarna kommer antingen att vara vanliga genomskinliga glasdörrar eller glasdörrar med blästrade franska liljor (om jag kan hitta någon som kan göra detta till en rimlig peng) som glasväggen på bilden här ovan.

Mellan badrummet och sovrummet hppas jag det blir liknande dörrar som jag visat tidigare (fast de får nog vänta tills senare - budgeten ni vet). Helst de som är på sista bilden, med de franska liljorna.

Till nästa inlägg måste vi ha tagit ett beslut kring vilka kranar vi ska ha. Har ett litet dilemma (I-landsproblem). Ska jag välja de som jag verkligen, verkligen VILL ha (inte billigt ....) eller ska jag välja ett par som känns OK (billigare)?

Now we are almost done with the bathroom plans (second floor). Above you see the drawings I have made. To the left is the shower and the toilet. Stright forward is the area where we will have our commode. In the front are the windows leading to our balcony (that you can also see on the picture). On the floor we will have moroccan concrete black and white tiles. On the walls white subway tiles.

14 kommentarer:

Anettes hus sa...

Ååå, det kommer til å bli fantastisk fint!!! Elsker flisene du har valgt! (vi har makne veggfliser) Baderomsmøblene ser også flotte ut! Helt i min stil!!
Nå gleder heg meg til neste innlegg!

Klem!!

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Det där kommer att bli suerfint. Hade gärna haft marrockanskt tegel på golvet men snåltarmen slog till ;o) Att bygga till en liten "snedvägg" med hylla var vår tanke med eftersom vi ska ha karet på sniskan i rummet. Ska prata med rörisen nästa vecka om det men det verkar ju lovande om ni fått igenom det. Det är ju en djungel med regler om vad man får och inte i våtutrymmen. Helst hade jag velat ha golvmonterad blandare men det var tvärstopp på det :o( enligt snickaren iallafall! Ska bli så kul och se det färdigt sen. Kram Petronella

Charlottas hemmaplaner sa...

Enligt din skiss och materialval så kommer ditt badrum att bli urfint! Så läckert med det marokanska tillsammans med det strama väggkaklet!! Hoppas nu att arbetet med färdigställandet går snabbt och smärtfritt. Sedan tror jag att resultatet blir ÄNNU finare i verkligheten!
Kram //Charlotta.

Lösvirkesbyggarna sa...

Klart att de franska liljorna skulle vara pricken över i! Men jag håller med dig om att man måste väga vad som är ok för plånboken också. Det kan ju vara värt att kolla upp om det finns någon som kan hjälpa till med att blästra rutorna på ett par glasdörrar ni tycker om.
Lycka till!
Kram Anna

Anneli Johansson sa...

Det kommer bli kanonsnyggt, ska bli så kul och inspirerande att se det färdiga resultatet! kram anneli

En mammas drömmar sa...

Halloj! Gud vad fint, vilket underbart badrum. Härlig rymd med öppet upp till nock och så fin utsikt därtill. Måste nästan kännas som att vara utomhus. Får jag lov att fråga vad ni får ge för måttanpassad kommod under tvättstället? Med de priser som är på standardenheterna så kan man nästan misstänka priskartell...
Ert klinkers o kakel är helt otroligt fint. Tror det mönstrade golvet blir perfekt mot det mer enkla kaklet på väggarna.
En idé som kanske är knäpp, men varför inte ta upp mönstret i golvet på glasskiven och blästra det. Det finns ju sån där sprayfärg som ser ut som bläster.
Att ta upp hela kakelplattan kanske blir väl jobbigt men kanske en detalj ur den. Annars är franska liljor underbart fint!

Kram
Kia

ANNA sa...

Åh vad spännande at se hur det kommer att bli! Om glasdörrarna så såg jag någonstans att man kan "fuskblästra" med mat spraylack. Du kanske kan prova på nån glasbit och se om det funkar in real
/Anna

Viveka på Humlebacken sa...

Det kan bli hur fint som helst! Du är så duktig på att få ihop det!
kram

C´est la vie sa...

Ujujuj... va fint! Nu måste jag fundera på vårt badrum lite... hmm har gillat det där marockanska länge, kanske ska slå till på det iaf....
Ååååhh varför skulle jag läsa ditt inlägg, hahaha.kram Lina

nätbutiken C´est la vie Home
(var har ni köpt ert marockanska?)

Helena sa...

Ditt badrum kommer bli superfint. Vill garna se hur det gar framat, jag behover mycket tips till mitt framtida badrum. Speciellt pa golvkakel/klinker, vagg-armatur & kommod. Badkaret ser ljuvligt ut.
Halsningar Helena www.twoswedishcottages.blogspot.com

Ingela sa...

Vilket ritprogram använder du för att göra ritningarna?

StrandviksVillan sa...

Oj mamma mia!! Här snackar vi badrum av klass alltså! Helt fantastiskt vackert kommer det att bli!

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Jösses vilket badrum! Verkligen genomplanerat och JÄTTESNYGGT! Tänkte börja rada upp sådant jag tycker om, men det är visst precis allt. Där kommer ni att trivas!

Dagny sa...

Dette blir helt nydelig! Ser du har funnet fine subway tiles. Hvor fra? Norge er virkelig et fattig land på flisefronten... De marokkanske er også helt rå! :D