söndag 5 juli 2009

En vit rabatt


Gillar den här rostiga järnställningen. Köpte den på Zetas för flera år sedan men har aldrig tidigare haft den i den här rabatten. Det klättrar en vit klematis på den.Det här är min vita rabatt anno 2009. Det är nog ungefär fem år sedan jag gjorde den här och den förändras varje år. I år ser den lite skraltig ut. Växterna har tagit skada av bygget och en del har försvunnit helt. Hallå - var är ni?

Några har förmodligen dukat under efter allt bygge och putsning när de klippte ned hela rabatten och stod och klampade över min raringar.Så här såg den ut förra sommaren. Det är inte bara växterna som förändrats utan även väggen bakom (huset var rödteglat innan vi byggde om). Har funderat lite om den vita rabatten gör sig likabra nu när väggen bakom är vit. Kanske ska jag smyga in lite blått?


Två olika sorters vita pioner
En vattenmätare i rost. Köpte den på trädgårdsmässan 2008 från LoLodi.Funkia med vit kant blir jättefint i vita rabatter. Är ju snygg länge dessutom.


Har glömt vad rosen heter - men fin är den - och kritvit


Mme Plantier - en riktigt fin ros - också den kritvit

Löjtnantshjärta - den har precis blommat klart så jag har klippt ned den till marken - då brukar den växa upp igen och det kommer en ny omgång med vita fina klockor.

9 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Det är väl det enda jag kan tycka är lite synd med att ha ett vitt hus, att inte vita blommor gör sig så bra mot det.. Men det ser vackert ut i din rabatt ändå. Menar du att du klipper ner hela löjtnantshjärtat nu? och att det kommer igen? det har jag aldrig gjort, men man kanske ska testa..
kram

Galleri Hönshuset sa...

Hej på dig. Allt väl?

Vad fint med en vit rabatt. Har haft såna funderingar men än har jag inte tagit tag i det...jag tar det en annan gång =)

Önskar dig en härlig sommar. Kram Pirre

Inredningsdrömmar i Roslagen sa...

Vacker rabatt! Roligt att du är tillbaka, det har varit roligt att följa ert bygge! Förstår att du blev less på bloggandet, man behöver en paus ibland.
Önskar dig en skön semester!
Kram,
Ann

My shabby chic house sa...

Du om din rabatt är tom imorgon så är det jag som varit där i natt och knyckt en ljuvlig vit bukett *he he*

Vill du ha nåt blått så varför inte lavendel? Ljuuuvligt!

Kramis
Mia

Mrs Small Town sa...

Hej hej!!!

Vilka härliga bilder du visar, jag älskar rosen Mme Plantier med sitt gröna öga.

Jag såg att ni tagit fram en handlingsplan för bygget med tydliga fokusområden och stegvisa mål. Bra! För oss har bra handlingsplaner varit ALLT för bygget. Att uppnå varje delmål är en seger och gör bygget lättare.

Och så måste jag ju säga att jag känner igen mig i dina beskrivningar kring bygget.... Det kan vara svårt att förstå för en utomstående hur det är att bo i ett bygge... Man får ett sådant energidränage av att se allt byggdamm på ALLA ens saker, så man blir alldeles matt!

Själv hade jag en mindre kris igår. När jag och barnen kom hem hade mannen öppnat sågat upp mellan det befintliga vardagsrummet och våran tillbyggnad. BYGGSKRÄP överallt i huset för att inte prata om DAMMET... Så nu bor vi återigen i ett byggkaos, men det är högst tillfällig (eller?!)

Kul att se dig tillbaka på bloggen :-)

KRAM!

Sara Small Town

Smalltownstyle.blogg.se

Huset på Höjden sa...

Åh, så vackert med de vita rosorna och vit löjtnantshjärta... ljuvligt! Hoppas solen kommer tillbaka snart! Hälsningar Catharina/huset på höjden

House of Philia sa...

Vilken vacker blandning av växter. Jättetjusigt! ÄLSKAR vita blommor...

Du är så duktig!

Hälsningar från P.

Två systrar sa...

Hej...vilken underbar rabatt!! vi älskar också vita blommor! Har bara vitt o grönt! Det blir så vackert i skymmningen! Tycker att den gör sig ännu bättre med vitt hus...lugnare och mjukare! njut av sommaren! / C&M

House of Philia sa...

Länkar till och din fina blogg!