fredag 22 februari 2008

Intelligent hus tack!

Det rasslar till bland inläggen idag. Här sitter vi fredag kväll och husplanerar. Min man vill absolut ha ett intelligent hus. Och det skulla jag hemskt gärna också vilja. Jag är trött på att sitta i mörkret (för att jag inte orkar gå runt och tända när det blir mörkt) eller i fabriksljus (eftersom jag bara orkar tända taklampan och dra upp den på max).

Lite noteringar från mannen i huset:

I vårt nya hus skall vi ha intelligent ljusstyrning och tillgång til ljud och bild i de flesta rummen - utan massa trassliga och fula sladdar. I en artikel i CS idag beskrev de en familj som undersökt detta i sitt nya hus. Det är inte helt lätt (snarare mycket svårt) att hitta rätt i djungeln med alla förkortningar.
Vi måste tänka på mycket installationsrör i väggarna. Vi måste planera för ljud, ljus och bredband från början.

De flesta systemen blir dyra och är anpassade för kontor och företag. Vi kommer att titta på IHC, som är ett enklare system, där man kan hamna på under 30 000 SEK. I nästa nummer av CS Teknik i hemmet får vi reda på mera detaljer om lösningen.
IHC är ett styrsystem lämpligt för intelligens för hus upp till 250 kvm.

Är det någon som vet något om detta och har lite bra input så hör av er !!! Kanske någon av våra svågrar är insatta :-)

3 kommentarer:

Eva sa...

Kul det låter att få spåna över hur man vill ha det i det nya...

Nilla sa...

Hej!
Innan vi flyttade till Singapor för 1 år sedan, bodde vi i ett intilligent hus, superpraktiskt!

Du har rätt fågelburarna här i Asien är jättefina är själv på jakt efter en..
Må gott

colonialeast sa...

Hej Nilla! Du får jättegärna berätta mer om du har några erfarenheter kring intelligenta hus. Och hör av dig om du hittar den ultimata fågelburen! Och njut i Singapore. Ett besök på Raffles Hotel för lite inspiration skulle jag hemskt gärna lägga in i min kalender de kommande dagarna :-)