söndag 6 april 2008

Sekretären i uterummet
Foto: ColonialEast

Idag tänkte jag visa lite fler bilder från sekretären som vi har i uterummet. Den är en av mina favoriter. Jag målade och fixade till den själv för några år sedan så att den skulle passa mer stilmässigt i vårt uterum fullt med blommor.
Målade den första i en färg som liknar lavendel. Sedan målade jag den i en dov grön färg. Överst la jag två lager med ljust, ljust grått. Sedan hag jag slipat av det gråa så att den gröna och lavendelfärgen tittar fram. På de små lådorna har jag textat i grönt: seeds (frön), petals (blomblad), buds (blomknoppar). På locket har jag skrivit (roses). Någon som tror att jag gillar rosor? Då tänker ni helt rätt!
Än så länge har vi inte fått upp så mycket blommor i uterummet men mina blå hortensior står där. Och de blå penseerna.
I nästa inlägg tänkte jag visa dagbädden som står i ena hörnet av vårt uterum. Där är helt underbart att ligga och vila de få stunder man hinner.

Ha en fortsatt trevlig söndag!
Today I wanted to show some pictures of the secretaire that I have painted myself. I started to paint it in a lavendel colour and then in a green colour. The last two layers I painter in a pale, pale grey colour. To make the secreatire look really worn and old I sandpapered the edges and the drawers so that the lavender and the green coulours came out. In my next post I hope that I will find the time to take more pictures in our patio so that I can show our daybed. Have a great Sunday everyone!

13 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Ljuvlig sekretär! Det är precis en sådan jag skulle vilja ha i dotterns rum...

kram Annica

Lotta sa...

Vilken charmig sekretär! Har en liknande som jag målat blå, för kanske tio år sedan.. skulle nog kunna bli vit den också..

Kram, Lotta

Kullan Pullan sa...

Visst är det härligt när man kan flytta ut, om tid finns ska jag fixa iordning vårat uterum nästa helg. Jag längtar!!! Och vilken fin sekretär, och du har varit så duktig och målat flera lager, I like it. Tittar snart in igen för jag vill se mer uterum och kanske jag får den där extra kicken och skyndar på med mitt.
Kram Paula

lottens vita och gröna sa...

halloj verkligen jättefin! så vackert med text på!jag längtar så efter mit uterum, min man börjar i morgon med bygget...sen får vi ta en dag i taget, jag vill ju börja möblera NU!!! kram lotten

Viveka på Humlebacken sa...

Jättefin. Det blir ju så himla fint när man skriver på möbler. Krävs lite mod till det bara..
Jo, jag är också nyfiken på hur köket blir, lovar att lägga ut bilder så fort man kan se lite mer...

Taklyftet sa...

Vacker sekretär och pricken över i:et är när man kan börja sätta ut blommor.
Hoppas att du har haft en bra helg.

Marres Hörna sa...

Tack, va gulligt skrivet! :-)

Underbar hortensia!!!

Kram Martina

Mamma Millan sa...

ååå så fint!!
Vad härligt!!

Ha en skön vecka!!
~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Camilla at home sa...

Håper du også har hatt en fin helg, det var fint på fjellet med myyye snø, men mest jobbing denne helgen. Kjempefin sekretær du har pusset opp, veldig fint med skrift på!

Inredningsgalen sa...

gillar din stil!
Mycket fint tagna bilder här inne!

Gårdsromantik sa...

Vad det är vackert med text - är lite fixerad vid det just nu - har en order ppå gång med bl a rosyiga bokstäver men har idétorka just nu!

Korta ord som passar i lanthem - KÖK har jag kommit på hittills - har du något tips - hör av dig!

Kram Maud

Lilla Blanka sa...

Hej!
Den där sekretären ser underbar ut..åh jag förstår att det hör till favoriterna...underbar!!!
Kram
Mia

Mia sa...

Åh vad inspirerad jag blir. Jag har nämligen en sån stor sekretär jag med, arvegods men den är brun- man kanske skulle ta några drag med penseln?

Ha de bra/Mia