söndag 17 augusti 2008

Träden faller - Trees are fallingFörra veckan var det full action här. Förutom att jag och äldsta sonen - som satt knäpptyst och ritade - var på byggsamråd så har vi fällt en hel del träd på tomten. Första bilden visar tre jättetallar som vi var tvugna att ta ned. Har knappt vågat vara i huset när det varit blåsigt och livrädd att de ska åka in i grannarnas hus. Men nu är de borta. Synd på ett sätt, det är fint med stora träd, men de här var bara för stora.

Fick hjälp av en firma med en kranlift som sågade ned träden med motorsåg.


Här ser vi ett annat träd som också fick ge sig. Det är inte direkt den här utsikten vi vill ha från vårt nya vardagsrum på plan två. Björken till vänster kapades några meter över den fina trädkojan som barnens farfar byggt. Jag ska lägga ut fler bilder på den sen. Den är så fin och kul att leka i. Eken till höger står dock kvar. Den är inte vår utan står precis utanför tomtgränsen. Men den kommer förmodligen att försvinna den också. Snyft.Och här är en annan ek som vi fick gallra ut eftersom den skulle växa rakt in i vårt hus annars. Som ni ser så har vi också fått upp byggnadsställning runt huset. Så nu är det en "riktig" byggarbetsplats här.

Veckan som kommer är fulltecknad. Först ut i morgon är ett andra möte med ett snickeri som förhoppningsvis kommer att bygga vårt kök. Har färdigställt ritningarna idag. Så i morgon får vi se om det går att genomföra.

Kram på er allihopa som följer vårt husbygge. Det är så roligt att vi har fått så många besökare och att vi får så bra tips och ideer från er andra bloggare och husbyggare! Ha en fantastisk vecka allihopa!!

This week has been really busy. One of the projects have been to cut down some of the large trees around the house. Three huge pine trees had to go and we also cut more than half of a large birch tree blocking our view completely. Its sad to see the trees go but they were way to large for a residential area.

At the bottom of the pine tree you see a tree house that the kids grand father built to them. Its really nice!! Will show you more pictures later. Have a great weekend everyone and thanks for stopping by!

10 kommentarer:

Lösvirkesbyggarna sa...

Jag håller med dig om att uppvuxna träd är värdefulla, men ibland får de lämna plats för ljuset istället.

Vad roligt att så mycket börjar hända nu. Det är intensivt, men skoj, eller hur?

Kram Anna

Anonym sa...

Vilken rolig rubrik. Träden faller. Det brukar ju vara löven faler....

Ja vi tog med ned ett par träd för några år sedan i sektioner. Ganska imponerande hur duktiga de är. Även om det är vacker med stora träd så är det obehagligt vilken kraft som ligger i dem när det blåser....

Du visar så vackara inpirationsbilder för jämnan. Jag är ofta inne o kollar men kommenterar inte alltid. Senaste köket - WOW!

Kram Lena

En mammas drömmar sa...

åååå vad spännande! Vilken väluppfostrad son du har. Mina skulle vält hela kontoret om de varit med. Hur gamla är dina barn?
Mina är 2 år (tvillingar) och så en 5 åring.

Kram
Kia

lily-g sa...

Sad to see the trees come down but very excited for you to see your new home being built, and the good thing is we can always plant more tree's.

sommar-rummet sa...

HEJ!
Ser att sååå mycket händer hos dig just nu, spännande! Vi har oxå flera långa gamla träd runt vårat hus som bara måste tas ner, en del i alla fall. Det vore så hemskt om det skulle falla något på huset vid blåsväder. Ha en bra vecka! KRAM

Viveka på Humlebacken sa...

Jag tycker också att det är tråkigt när man tar träd, man ska tänka sig för både en och två gånger. Och sedan kan man ha som regel för sig själv att man ska plantera minst lika många nya träd som man tagit bort. Ofta blir det trevligt med lite träd på tillväxt och så är det ju så bra för miljön!

lottens vita och gröna sa...

hallå där, vad jag håller tummen på att allt ska funka för er! ojoj vilka träd, där hade ni hjälp va, den är inte så lätt att veta var såna där tar vägen!

ha det gott, varmkram lotten

Katta sa...

Förstår att det är lite sorgligt att fälla träden men tallar växer ju hyfsat fort ändå.Vilka snygga fönster ni fått hem, gillar att de är svarta. Och så visar du så fina kök, blir så sugen på ett stort fint nytt kök när jag ser dem. Kram katta

A-M sa...

Oh my goodness, you have some large projects on the go. Those trees are sooo tall. I can see why they are coming down... despite their beauty! A-M xx

Galleri Hönshuset sa...

Oj vilka enorma träd. Dem vill man inte ha in i huset. Det ska bli så himla kul o få se det färdiga resultatet. Ha det gott bland all byggdamm ;)Kram Pirre