tisdag 20 maj 2008

Som en asiatisk möbelbutik ....


Foto: ColonialEast
Här kommer ännu en bild på ett thailandsinköp. Hade tänkt fota mer miljöbilder men har inte fått riktigt ordning på miljön ännu. Det ser mer ut som en asiatisk möblebutik än som ett hem här nu. Tanken är ju att sprida ut de orientaliska möblerna så att de blir mer accenter och inte tar över helt. Men eftersom vårt hus i dagsläget är hälften så stort som det kommer att bli så är det mycket Asien här hemma nu.
Till er som undrat vad jag betalat för frakten så har jag inte lyckats få fram någon exakt siffra. Jag köpte möblerna och frakten i en klumpsumma som jag sedan prutade på.
Det som man dock inte får glömma är att det tillkommer kostnader i Sverige sedan. Man får exempelvis betala införselmoms och i det här fallet transport från Göteborg. Jag vet att jag betalade 800 dollar för ett stort lass med möbler från Kina (bland annat byrån som skymtar till höger) men det är ganska så många år sedan.

Sen ska man se till att skeppa tunga saker! Man betalar för volymen, inte för vikten. Det är en av anledningarna att jag passade på att få hem nedan lilla godbit. Vad det är får ni se i morgon! (ni som inte redan vet).
Foto: ColonialEast

Today I am showing some more of the items I brought back from Thailand. Had planned to show pictures of the furniture how they are placed in the rooms. But I havent managed to get it together yet. Our floor space is about half the size now, compared to what it will be soon. So right now it is a little bit too much Asia (even for my liking). Want the Asian pieces to be more accents. Today my home looks like an asian furniture store than a home ... Anyone that can guess whats in the second picture?

6 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Men vad spännande att köpa möbler från Thailand.
Jag är så feg så jag skulle nog inte våga. Spricker inte sakerna när de byter klimat?

Kram Maud

Viveka på Humlebacken sa...

Du har handlat såååå fina saker i Thailand. Önskar jag hade tänkt på det när jag var där senast. Men jag vet inte hur jag skulle fixat det med transport och sånt, hur visste du hur du skulle göra, eller fixade de i affären allt till dig?

lottens vita och gröna sa...

gud det är sååå spännande med dina saker, guuuu så vacker stol, vilken härlig rundning! en elefant betyder lycka, men det vet du säkert, baken ser ju ljuvlig ut, hihi, väntar på frammen i morrn då! varmastekramen lotten

anette sa...

Så mye flott du har kjøpt! Spennende å få det hjem, tenker jeg? Synes også bildene av hjemmet i ditt forrige innlegg var nydelige! Herlig og rolig stemning.

Klem, klem Anette

Camilla at home sa...

Så masse fint du har kjøpt deg! Tror at jeg også må handle litt mer med meg når jeg er ute og reiser, har ikke kommet på å gjøre det før..De må vel være en elefant! God natt:)

Galleri Hönshuset sa...

fin stol! Är det inte lite skrämmande o handla o sen få det hemskickat, jag tänker på att det ska fraktas så lång väg, o med betalning odyl. Har ni stött på några problem nån gång? Ha en underbar dag. Pirre