onsdag 20 augusti 2008

Erfarenheter från massagebad?


Svenska Badkar, Classic Duo, 175 cm långt, 43 cm baddjup

Behöver er hjälp! Är ute i massagebadsdjungeln. Vet inte hur jag ska pricka rätt. Första valet är om vi ska ha ett massagebad över huvudtaget (de är så fula ....). Men om vi ska det, vilket ska vi välja?

Några beslutskriterier:
  • Vill inte ha ett gigantiskt kar som tar upp hela badrummet - plats för en person räcker
  • Karet ska byggas in
  • Rent och enkelt, inte massa flashiga detaljer eller inbyggd radio eller sånt
  • Det ska vara riktig massage - inte pysbubblor
  • Låååååg ljudnivå
  • Långt - vi är båda långa
  • Djupt - vill kunna doppa hela kroppen, inte bara benen ...
  • Vill helst kunna välja blandare själv (de som ofta följer med är så fula)
  • Smidigt underhåll
Har en liten ide hur jag skulle kunna bygga in massagebadet så att jag fortfarande får den stil jag vill ha. Bara jag hittar rätt massagebad.

De jag lurar på hittills är tre stycken från Svenska Badkar. Det ena heter Classic Duo (överst) och det andra heter Largos (underst). Är det någon som har någon erfarenhet av dessa kar? Eller andra liknande som ni kan rekommendera?

Svenska Badkar, Largos, 190 cm långt, baddjup 50 cm

10 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Min erfarenhet av massagebadkar är att man tröttnar väldigt fort. Fundera igenom vad du verkligen vill ha ut av en stund i badkaret.Nuförtiden finns det jättesköna fåtöljer med bra massage i, det är ett bra alternativ. Har du haft massagebadkar tidigare? Annars försök att få tag på någon du kan provbada hos, låter kanske helt crazy men om det går är det bra för då ser du själv hur kul du tycker att det är och om det är värt det...Oj vilken utläggning det blev :o) Lycka till vad du än väljer för saken är ju som baken...Kram Petronella

Tinnar och torn sa...

SMAKEN är ju som baken skulle det naturligtvis vara, hahaha

En mammas drömmar sa...

Vi har ett bubbelbadkar hemma och vi använde det faktiskt häromdagen, när barnen ville bubbla...annars aldrig. I vårt fall används badkaret mest av barnen och eftersom munstyckena sitter såpass högt upp så måste man ju fylla väldigt mycket vatten i badkaret, vilket gör det lite osäkert för de små. Då måste jag ju verkligen sitta bredvid dem. Annars kan jag lämna dem en kortis då och då om 5-åringen är i vill säga. För min del finns sällan tid att bubbla, även om jag kanske skulle vilja. Det var nog bara när jag var gravid med twinsen tror jag som jag badade ofta. Det är mycket rengöring på dem också. Blir så otroligt snuskigt i rören efter ett tag. Bra att ni tänker på låg ljudnivå. Någon gång hörde jag om en familj som monterade pumpen i ett angränsande rum. Inte dumt alls.
Lycka till i djungeln.
Kram
Kia

En mammas drömmar sa...

Glömde det där med färger. Var innne kakelbutiken igår och kikade till vårt hem. Var helt inställd på matta vita rel stora liggande plattor på väggarna, gråa på golvet, grå mosaik i duschen + en pelare bakom duschblandaren. Men efter att ha pratat med säljaren ett tag så svängde jag mot brunt. Dels pga att han sa att 95% av alla som väljer kakel, väljer just svart vitt, och dels för att brunt är på mycket stark frammarsch. Det är bara så svårt, det får ju inte bli 70-tal av det...
Kram
Kia

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Wow det nedre kare ser läckert ut, och verkar bra i modellen gällande djup/längd.

Vi har velat fram och tillbaks om vi skall köpa ett, men avvaktar (änne ett tag) för vi tror att det kan bli som med vår bastu...att det inte används.

Jag tror ni kommer hitta ett bra, det låter som ni har tänkt igenom rätt mycket. Det där med ljudnivån är superviktigt, det skall ju vara avkoppling och vila. Men det finns ju bra sätt för att lösa det. Min man är plattsättare (kakel) och jobbar ofta med inbyggnader av kar så han har mycket kunskap om det där.

Lycka till!
Kraaaam
Mia

MOLLY sa...

Åh, jeg bare elsker det bildet i innlegget under...sukk!!
Massasjebadekar...hmmm, ikke kjennskap til det da jeg ikke er så glad i slike store badeting, jeg hadde et vanlig på løveføtter fra Westerberg...
Lykke til videre, vi lager bad vi også)

Maria sa...

Jag var väldigt kluven själv när vi skulle välja badkar. Mina tankar till det var ungefär liknande dina.

Jag tror att man tröttnar på massagebadet och att det inte är helt lätt att hålla rent. Dessutom är de sällan snygga.

Vill du ha ett rakt och stilrent badkar utan krusiduller som dessutom är långt och djupt kan du ju alltid titta på Svedbergs R180. Ett sådant som jag och Viveca (Humlebacken) valt;-)

Lycka till kram Maria

Anonym sa...

Hejsan!

Vi har en sådan där bubblande historia och hos oss används det 2 - 3 ggr i veckan. Minst.

Och vi har haft det länge så det är inte sådär spännande-nytt.

Det där med rengörningen lär inte vara något problem när man användet det ofta och vi har heller inte haft något som helst problem med det. Bara att göra rent som ett vanligt badkar.

Däremot, har ni kollat det där m inbyggnation - om man skulle behöva komma åt "baksidan" m slangar, rör osv - så att det inte bllir för krångligt....?

Och låter lite gör det ju.....

Lycka till
Aggie!

Sara sa...

Våra vänner som renoverade sitt jättebadrum för ca 10 år sedan installerade att jättemassagebadkar i ena hörnet. Det var bara deras två barn som utnyttjade det i några år och nu när barnen är större använder de det inte alls. För några år sedan installerade de oxå en ångdusch, modell lyx med två sittplatser, och beskrev så lyriskt hur skönt det var med den att vi faktiskt gjorde likadant (fast en mindre eftersom vårt badrum är rätt litet).
Vad gäller kakel så tror jag återigen inte på vitt/vitt. Visst är det snyggt med brunt men det gäller att hitta rätta nyanser.
Vi har mörkare grått på golvet, ljusare grått på väggarna (till brösthöjd)och sen vitmålad spont. Tycker det fungerar jättebra och förhoppningsvis gör det länge till.

Jessica sa...

Hade ett i CT, anvande det aldrig!! jag foredrar nog det lugna badet. Dessutom blir det ganska ofrascht efter ett tag och lite svart att fa rena.