fredag 8 augusti 2008

Inredning från Kina - Interior decorating items from China


Idag har jag tittat på OS invigningen från Peking! Ni som följt med här att tag vet att jag har en förkärlek för Kina (kulturen, maten, landet ....) så för mig var det extra kul idag att få se detta stora evenemang från Kinas huvudstad.

(Tillägg lite senare när jag funderade på vad jag skrivit - jag är givetvis inte för allt som Kina står för politisk och synen på mänskliga rättigheter osv. Så ingen missförstår vad jag menar med det här inlägget ......)

I vårt hem har vi en drös med föremål och inredningsdetaljer som jag släpat hem från Kina. Tänkte jag skulle visa några av dom varefter nu när det är så aktuellt med Kina.

På bilden ovan ser ni en oljemålning som jag hittat på en marknad och fraktat hem i rulle och sedan ramat in hemma i Sverige.Den här klockan är en favorit hos mig. Det är en riktig propagandaklocka. En av tjejerna i urtavlan håller upp "Maos lilla röda" och viftar med den när klockan tickar.Och de här stora askarna (eller vad man ska kalla dom?) står på en hylla i hallen. Jag har ingenting i dom utan de står mest där för att jag tycker om dom.

Today I have been watchin the Olympic Games opening ceremony on television. If you have been following this blog you know that I really like China so for me this was really exciting to watch.

In our home we have lots of things that I have found and carried with me back home from China. Thought that I would show you some of the things now during the Olympics from Beijing. On the first picture there is an oil painting that I bought in a market in Beijing. I later had it framed in Sweden.

The second picture is a clock full with chinese propaganda. One of the girls holds the Mao little red book in her hand which is waving as the clock goes tic-tac-tic-tac. On the third picture you see two large red boxes that is standing on one of the shelves in our hall.


(Clarification: After I wrote this post I realised that it could be missunderstood. I am not positive to Chinas politics and their view on human rights and so on. Just wanted to clarify that so that noone missunderstand this post).

15 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

hallå vännen!

du verkar ha ett helt otroligt spännande och vacker hem, fyllt av ljuva saker, såååååå fina kina saker!

ha en underbar helg!
varmkram lotten

All Things Blue sa...

Skønne, skønne sager - maleriet især er yndigt!
Har også set OL (OS)-åbning. Meget flot. Ville bare ønske, at Kina levede op til alle de idealer, åbningen symboliserede...

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilka härliga inredningsdetaljer:)

Kram Annica

Galleri Hönshuset sa...

Så himla fint! Min dröm är och ta en tripp till Kina, vi har fadderbarn där. När jag var tonåring var allt i mitt rum "kinesiskt". Allt skulle vara rött och svart o mamma tyckte det var så kul att jag och tvillingsyrran hade det stora intresset redan då (inredning), så hon hjälpte gladeligen till...Alltid lika kul o läsa dina inlägg. Kram Pirre

Anettes hus sa...

Har fulgt med på OL-åpningen i dag jeg også! Fantastisk! Veldig imponerende! Jeg gråt ... men jeg er jo veldig lettrørt da;)

Sååå fine saker du viser, det må være ekstra hyggelig å ha kjøpt disse tingene selv, at man faktisk har vært i landet. Du er heldig som er så bereist, kan omgi deg med vakre reiseminner.

Ha en fin helg!
Klem Anette

Anettes hus sa...

... ja, jeg kom nettopp hjem og måtte bare titte innom før jeg la meg;)Håpløs!!

Gå og legg deg nå! Du har vel også barn som vokner tidlig regner jeg med;) Hjesp! Natta!

Katta sa...

Nä man kan ju inte tycka att allt med Kina är bra när man ser till vissa saker i det landet , men ett är säkert de finns otroligt mycket vackra saker, hantverk, tyger m.m. därifrån.Kram Katta

C´est la vie sa...

Hej! Eftersom jag alltid inspirerars och gillar din blogg så mycket har jag en award till dig på min sida att hämta. Ha en skön lördag :)

Kram Lina

MOLLY sa...

Så fine ting du har fått deg:)
jeg kunne absolutt tenkt meg den benken i innlegget under...;)

Willewira sa...

Vilken tavla! Den fastnade även jag för!

Det är ju ofta så att de flesta länder har så mycket vackert att erbjuda, men det finns de länder som inte har förstått människans rätt till ett egenvärde och att det är en tillgång för ett land. Istället för förtryck, våld och terror...

Personligen kan jag tycka att Kina aldrig skulle fått vara med i någon lottningen som OS-land överhuvudtaget, just för bristen på demokrati och mänskliga rättigheter m m. Det är ju inget man vill, som du säger, stötta.
Trots det är det ett mycket vackert land med en oerhört intressant historia.

Måste ha varit roligt och intressant att få uppleva det på nära håll?

Ha en bra vecka!
Kram Willewira

MaryBeth sa...

I am sure none of your blog readers think photos of lovely items that you are showing us from your time in China meant anything other than you have wonderful taste in picking up interesting things. Some times I think we are to politically correct. MB

mia sa...

Wow, förresten tack för din kommentar om din USA-historia. Roligt att höra och den påminner om min egen. Jag och en väninna gjorde exakt samma sak när vi tog examen. Ett minne för livet!

Kram Mia

Vimsingen sa...

Förstår om ni har händerna fulla med bara 13 dagar kvar till själv lyftet, och bara har fokus på alla saker man inte får glömma att kolla upp innan den stora dagen.

Jag har dock en liten undran.
Jag undrar hur ni resonerade vid val av firma för taklyftet. Funderade ni någon på att inte göra ett taklyft utan att bygga på en våning. Vi sitter nämligen i valet och kvalet mellan att anlita en firma för ett taklyft eller en byggfirma för att på vanligt sätt bygga på en våning. Skulle vara intressant att veta hur ni tänkte.

Hälsningar
Vimssingen

http://vimsingen.blogspot.com/

Camilla at home sa...

Veldig flotte ting, likte veldig godt maleriet:) Veldig kjekt å finne noe som er helt unikt til hjemmet!

StrandviksVillan sa...

Tyvärr länge sen jag hälsat på här... Så många härliga inspirationsbilder du bjudit på! Spännande förstås att planera inredningen nu då ni renoverar ;)

Det var intressant att få läsa om hur ett taklyft går till!