tisdag 19 augusti 2008

Köksbeslut och gasspis - Kitchen plans and gas stove
Fick frågan från Mia om vi bestämt oss för vilket kök vi ska välja.

Ja, nu tror jag faktiskt att vi har bestämt oss (eller jag har bestämt mig - maken bryr sig inte så mycket om köksdesignen, som tur är!). Jag var i går på ett andra besök hos ett snickeri i närheten och det kommer nog bli så att de bygger ett kök som jag designat själv.

Det kommer att bli vitt med innanförliggande luckor och synliga gångjärn och en stor köksö i mitten. Bänkskivor blir svart granit (matt). Har hämtat mycket inspiration från några av de kök jag visat på bloggen innan. Det ska bli jättekul att få ett helt eget kök som ingen annan har. Och inte så dyrt som jag trodde det skulle vara.

Utmed ena väggen kommer vi att ha en bänkyta på nästan sex meter där vi kommer att ha diskho och favoritspisen - en grafitmatt Ilve spis som är 100 cm bred. Den är såå snygg.

Har också fått frågan från Anette hur stort vårt kök blir. Vi kommer i princip att använda hela vårt befintliga vardagsrum som kök så det blir rejält stort - ungefär 50 kvm. Men då ska trappan få plats där också och ett jättestort matbord. Ska lägga ut ritningar senare.

Har en hel del kvar att besluta om dock: kyl/frys, kakel, armaturer, beslag, inredning i lådor, belysning, diskmaskiner .... Och var hittar jag en svart farmarsink (i Sverige)?

Mia asked if we have decided on our kitchen yet and I think we have. I will have a carpenter making one based on my own drawing. It will be white and classic and inspired by the white kitchens I have posted earlier. Countertops in granite and a large kitchen island. Anette also asked the size of our kitchen. It will be quite large (50 sqm) as we will use most of our old living room as a new kitchen. Will post drawings later.

Our stove will be a grey olve gas stove. I love this stove. Still have lots of details to decide on though - kitchen appliances, grips /handels, tiles, lighs, farmer sink or no farmer sink ...

7 kommentarer:

Pedaling sa...

now, that's what i'm talking about!
very nice!

Oliveaux sa...

Your kitchen sounds beautiful! I love the stove! Amanda

Tinnar och torn sa...

Den är sååå snygg, väldigt avis...:o) Har du kollat in om du kan importera den? Camilla på Dreamhouse har gjort det, jag har för mej att det blev hälften så dyrt! Tror hon tog den direkt från Italien. Värt att kolla kanske. Ska hålla ögonen öppna efter en svart hov! Nu blir det betong, tjing! Kram Petronella

mia sa...

Oh härligt med ett stort kök! Om det är något man ska lägga pengar och utrymme på...

Jag gillar verkligen spisen på bilden, känns lite retro men modern. Något sånt skulle jag gärna ha i framtiden.

Tur att maken inte är för intresserad - en sån vill jag med ha! :) O du, klängande ungar kan säkert vara jobbigt men jag tycker det låter ganska så mysigt också. :)

Kram mia

En mammas drömmar sa...

Oj, låter kanonfint, ditt nya kök!
Blir inte så lite avundssjuk. Har själv ett kök på ca 35m2 och det är helt underbart. Trots det så är planeringen kring köksutrustningen inte alltid den bästa, så nästa gång skulle jag vilja detaljplanera den som du gör. Vi har t.ex ett U-kök. Praktiskt om man är ensam i köket. Jätteopraktiskt om man är mer än 2, då springer man på varandra. Vill barnen hjälpa till så får de stå på led. Bättre med en köksö då, så man kan komma runt till köksbordet snabbare.

Kram
Kia

A-M sa...

Ooh, Ooh, it's beautiful. I also have ordered an Ilve stove... in the same style (they call it 'Nostalgie' here in Oz) but not as wide (only one oven). I was kidding myself that I needed a big one.... I am not a baker or a big oven user! Mine will be stainless steel.... I LOVE the grey/black... maybe next time around! What a lovely big kitchen you will have.... and exquisite taste I might add! A-M xx

sommar-rummet sa...

HEJ!
Låter helt underbart fint, för att inte tala om hur det kommer att bli i verkligheten! Lycka till me alla beslut! KRAM