torsdag 14 augusti 2008

Utebelysning - Exterior lightning
Chelsea, NorlysIdag har jag fått lite tid över för att fortsätt med nästa stora delprojekt - belysning!

Det mest kritiska är att sätta utebelysningen. Hos Norlys har jag hittat två lampor som jag gillar skarpt. Den på bilderna ovan heter Chelsea. Själva lampan är i koppar som efter en tid blir mörkoxiderad. Denna gillar jag skarpt! Skulle vilja ha en sån på var sida om huvudentren.London, NorlysEtt annat, billigare, alternativ är lampan London. Också den från Norlys. Skulle också funka bra. Båda lamporna finns som stolpar. Såna skulle vara snygga på lilla vägen upp mot vårt hus. Har liknande där idag men de är i dåligt skick och måste bytas ut.


NorlysVid garaget, groventren och vid hörnen av huset skulle jag vilja ha svarta stallampor. Hittade en jag gillar på Byggfabriken. Men det finns liknande även hos Norlys och andra leverantörer.


Stallampa, Byggfabriken

Mi Casa

Idag och i går har det hänt en hel del här runt huset. Bilder kommer!

Today I have had a few minutes to continue planning the lights. Most urgent are the exterior lights. On both sides of our front door I would like one of the top lamps - Chelsea or London - from Norlys. At our second entrance and on each side of the garagedoor as well as at the corners around the house I'd like the last lamp from Byggfabriken.

Today and yesterday lots of things happened around the house. Pictures to come.

7 kommentarer:

En mammas drömmar sa...

Jättesnygga lampor!!! Låter ju kanonfint med koppar som får åldras.
Så spännande att få se lite mer bilder från det blivande husbygget!

Kia

Tinnar och torn sa...

Stallamporna från Byggfabriken är så fina, har kollat på dem jag med..KramPetronella

Galleri Hönshuset sa...

Godkväll på bygget. Kanonfina lampor! Har också kollat in stallamporna. Ska ha en ute på verandan. Tack för dem andra tipsen....Ha en bra helg... ( Min börjar nu ;)...)

Viveka på Humlebacken sa...

GIllar också stall-lamporna massor!!
OM du kommer till Formex, skulle jag ta det som en personlig förolämpning om du inte kom förbi C13:40 och sa hej... jag har ju ingen aning om hur du ser ut, så du måste presentera dig! Jag har ju bild, så mig känner du nog igen..
kram

Mia sa...

Hej! tänkte bara höra om de går bra och länka till din sida?? är ofta här och kikar på ditt underbara hem som börjar ta form..

Kram Mia

Lösvirkesbyggarna sa...

Tack för tipset! Du har hittat jättefina lampor! Vi är också på jakt efter både belysning att sätta på fasaden och stolpar att ha i trädgården.
Det känns viktigt att gästerna, och vi själva för den delen, ska kunna mötas av ett riktigt välkomnande ljus under de mörka månaderna.
Kram Anna

Jon sa...

Jag älskar dessa lampor. De för tankarna tillbaka till en svunnen tid. Inte minst stallampan. Belysning är verkligen allt. Norlys har helt klart det mest kompletta sortimentet inom utebelysning.