torsdag 25 september 2008

Bygguppdatering - Building update

Vilken underbar dag vi har haft - blå himmel och sol! Hoppas ni haft tid att njuta av det härliga höstvädret.

De senaste dagarna har det varit full av aktivitet på bygget. Hela badrummet på nedervåningen är nu rivet. Flera nya fönster har satts upp. Elektrikern var här igår och fixade lite.

Och idag har vi haft två killar här som har dragit rör för vår ventilation. Vi kommer att ha en FTX lösning med värmeåtervinning. Så nu hoppas vi att vi ska få riktigt riktigt bra luft i huset.

Här ser ni lite av vår nya fönster som jag är jättenöjd med. Detta är en balkongdörr som leder ut från sovrummet till en balkong som följer med hela baksidan av huset.

Här är fönster och balkongdörr ut från badrummet till balkongen. Tyvärr är det svårt att se hur fönstren ser ut eftersom de är inplastade för att inte bli förstörda vid putsningen. Om ni tittar noga så ser ni att fasaden blivit nätad och förberedd för putsning. Förhoppningsvis börjar de putsningen i morgon.

Övervåningen. Här är alla fönster isatta. Längst bort ligger ventilationsrören som idag blev ilagda mellan golvbjälklagen. De svarta plankorna ni ser är fastspikade för att visa exakt vart ytterväggarna för badrummet går. Det var ett önskemål från vår rörmokare som kommer hit i morgon för att påbörja avlopp och värmesystem.

Igår hände en liten intressant grej. Jag var uppe på övervåningen och skulle snabbt spika för att de där svarta plankorna runt badrummet innan jag skulle rusa till dagis. Sen hör jag hur bildörrar slängs igen och alla byggjobbare försvinner. Jag har lite höjdskräck och vågade absolut inte ta mig ned för byggställningen. Så jag fick sitta och dingla med benen på balkongen tills min kära granne S svängde förbi och hjälpte mig ner.


Hade i alla fall tid att studera utsikten. Detta är vad vi ser från vår balkong och sovrum. En stor trädkrona på en vacker ek. Vet inte hur vi ska göra med den. Skulle kännas jättejobbigt att ta ned den.

Today has been a beautiful day - sunny and blue sky! Lots is happening at the moment. Almost all the windows have been replaced. We have had the electrician here yesterday and today two guys have been here to design the ventilation system. Tomorrow the plumber is coming to start preparing for the bathrooms and the heating system.

Yesterday something interesting happened. I was upstairs rushing to finalise some things when I hear that the guys jump in a car and take off. I am upstairs unable to come down. And I have to hurry up to pick up the kids. Had to call my neighbour to come over and help me down. While I was sitting there waiting I had time to take a good look at our second floor view. In front of our bedroom is a big beautiful oak tree. Thats about all we can see. It will not be easy to decide that tree has to go. But we wont take that decision now anyway.

6 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

haha, kan se dig sitta där och dingla med benen... men hur skulle du annars kommit ner? brukar byggjobbarna hjälpa dig eller??
Så snyggt det blir med de fönsterna, de är verkligen coola. Passar jättebra till huset.
Kul att se att det går så fort framåt (jag vet att det inte känns så när man är mitt i, men det går fort!)
kram

ColonialEast sa...

Hallå Viveca: jag ibland får jag hjälp av byggjobbarna att ta mig ner :-) fast just nu var det så att det brukar stå en liten stege där och den var liksom borttagen. Och hoppa ner fixa jag inte, särskilt inte när det inte finns någon att ta hand om mig om jag missar .....

En mammas drömmar sa...

Jaså, där satt du alltså till allmän beskådan, vilken syn! Ser dock bra ut på bilderna! Skall bli kul att se huset när det blir putsat och plasten för fönstren kommer bort!
Ha en trevlig helg!

Kia

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Oj, här händer det grejer!
Trist med ert badrum, men det har klarat sig från större skador, hoppas jag.

Balkongdörren ser jätteläcker ut som den är, men det klart med den balkongen ni planerar, så kommer det bli en härlig plats att sitta på. Lite härligare än byggställningen kanske...
Är så nyfiken på hur det blir med puts och utan plast för fönstren.

Taklyftet sa...

Det går undan för er, med våran hastighet så kommer ni vara klara långt innan oss ;-)
Kram Jenny

Leena sa...

Vi tog ju ner vår ek och OJ, vilken utsikt vi fick. Men den ju tog också ALL utsikt från vardagsrummet på andra våningen. Det är jättesvårt det där...Vi lät i alla fall den stora eken på framsidan stå kvar, får helt enkelt leva med skuggan på eftermiddagen. Å andra sidan, ska växthuseffekten fortsätta lär vi nog vara glada för det skydd den ger;-)

Härligt badkar!

Ha en bra helg!!

Leena