onsdag 28 januari 2009

Golvet i badrummet - Floor in bathroom

Blå Lotus

Nu behöver jag er hjälp - SNABBT! Vi börjar kakla badrummet förmodligen redan fredag och jag börjar vackla kring valet av badrumsgolv. Det gäller badrummet på nedre plan där den fina kommoden (liknande den på bilden) ska stå.

Har tänkt mig ett mörkt golv utan utan för mycket krusiduller. Det kommer att hända mycket i detta badrum åndå så jag vill verkligen ha ett "rent" golv och "rena" väggar. Eftersom vi vill ha mindre mindre klinkers i själva duschdelen (som kommer att vara nedsänkt något) så funderar jag på nedan golv från Bricmate.


Bricmate

En klar fördel med dessa klinkers är att de kommer i flera olika storlemar vilket gör det lätt att lägga. Funderar på 15x15 i duschdelen och 30x30 i själva baddelen. Mörkgrå fog (hade tänkt svart men vår hantverkare avrådde från detta - ser lätt flammigt ut efter ett tag).

Nu till mitt dilemma;

  • Kommer kommoden att "sväljas" av det mörka golvet och inte träda fram ordentligt?

På väggarna ska det vara enkla vita vanliga 15x15 "simhallskakel".

Vad tror ni? Har ni något annat bra tips på golv??

Tidigare inlägg om det här badrummet:

26 kommentarer:

Angelica E sa...

Hej!

Det låter jättefint som du tänkt.

Vi har faktiskt lagt mörkt trägolv på våra toaletter. Trots att vi har tre små barn (vattenstänksrisk) och det är jättevackert. I det stora har vi marint kakel och i gästbadrummet har vi vitt kakel och den mörka färgen på golvet är lika fin till vilket som.

Så lycka till och tack för din inspiration!

Kram

AngelicaE

Ika sa...

Jag tror nog att kommoden kommer att "sugas upp" av det mörka golvet. Kanske någon ljusare nyans eller mer kontrast i matt/blankhet.

Vimsingen sa...

Svår fråga. Men jag tror det det blir bra, det är ju ett "lugnt" inte framträdande golv du vill ha. och komoden är ju inte i samma matrial och då tycker jag att problemet med att "allt ser lika dant ut blir mindre".
/Vimsingen++

Ludvigsdal sa...

Tror att det blir bra med svart golv och den skänken...blir inte så stora kontaster som gärna kan bli "hårt! kram

Beautiful Living sa...

Heisann :) Hvis finishen er forskjellig, tror jeg kakelen din kan fremheve den kinesiske kommoden (hvis den er blank og kakelen matt), men hvis begge har samme glansgrad kan de nok lett gå i hverandre. Synes det hadde vært kult med et industrielt grått polished betonggulv! Det hadde også vært en fin kontrast til all kromen du skal ha.

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Golvet kommer bli toppen snyggt!

Det vita kaklet kommer ändå göra badrummet ljust, och då kommer kommoden fram vackert mot det!

Spännande att få se resultatet snart:)
Susanne

Sivs hus sa...

Hei, Spennende å legge baderumsgulv. Jeg ville forelså at du legger sjakkmønser sort og hvitt. Det gir liv og mer lys på gulvet. Lykke til. Ha en fin onsdag. Klem Siv

Ina sa...

Vi har valt precis som ni - svarta små i duschen och större svarta rest. golv. men vi har lite större vita kakel på väggen.
Ursnyggt och enkelt.
Tror inte att kommonden försvinner då du har vita väggar.

//ina

Fyraihuset sa...

Nej det kommer bli as häftigt!!! Det låter kanonsnyggt. Ska bli kul att se resultatet sedan!!

/nina

Christin sa...

Vi har black metallic från Bricmate i badrum såväl som resten av bottenplan. 15*15 i badrumet och 30*60 i resten. Tycker inte att det krockar med våra möbler. Du hittar lite olika bilder här: www.christinochmattias.se titta under nyheter.

Lycka till!

Catherine sa...

This cabinet will look fabulous. It looks very similar to a bathroom I posted about on my blog. The post is called 'Would I Dare?'. They used white marble on the floor in that bathroom and it looks fantastic - I think you need something to contrast with the dark cabinet.

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Jag tror att det finns en risk för att kommoden kommer att sväljas. Åtminstone inte framträda som den bör. Har du provat att lägga en eller två rader med plattor framför och kollat hur det ser ut? Borde vara det enklaste sättet. Be att få hem några provbitar.
Kanske ett mörkbrunt golv hade funkat?

Hur som haver, lycka till.

En mammas drömmar sa...

Hej,

vilken fin kommod du valt! Ja, jag tycker nog lite att den skulle försvinna mot golvet. Varför inte välja en ljusare grå färg? Då bryter du inte färgskalan men ljusar ändå upp lite. Vi har t.ex valt Grigio Maggio från Konradssons kakel. Jag tycker den blev jättefin, mycket på grund av färgnyanserna i den grå plattan. Även denna finns i små och stora plattor. Här är en länk:
http://www.konradssons.com/default.asp?lid=2&ulid=54&pid=122&pbildid=557&show=5&aflanid=&frostkoll=&prodkatid2=2
För att göra det hela lite roligare, varför inte ta upp guldfärgen i kommodens lås, sätta en guldplatta på väggen och belysa den med en spotlight? Fick idén från en arkitekt en gång och tycker den låter så enkel att den bara måste bli snygg. Han föreslog då en illröd platta, men här skulle jag nog gå mer på kinaskåpet...bara en idé...Du kan ju även lägga den mitt i golvet. Bara en, och sen på med ljus!

/Kia

Malin sa...

jag tycker golver är ursnyggt, vill själv ha något liknande här hemma när vi bygger om badrummet (men först ska sommarhuse´t byggas...)
Kram
/Malin

Stjärnor & Champagne sa...

Jag tror att det blir jättefint...Den kommer nog inte att sväljas eftersom väggarna är vita...
Lycka till

Hälsn Anne

Stjärnor & Champagne sa...

Det kommer att bli jättefint. Tror inte att den sväljs eftersom väggarna är vita.
Lycka till...

Hälsn Anne

Anonym sa...

Hej Petra,
Kul att ses idag. Nu har du satt myror i skallen på mig men stort tack för dina ideer.

Till dina frågor. Jag tror att det är stor risk att komoden "sväljs" av golvet. Du såg kanske i vårt badrum. Vi valde mellan en färg liknande din och den ljusare vi har. Vår ljusa komod kommer ju inte fram så bra mot de ljusa golvet, lite "blaskigt" kan man tycka. Vi valde det ljusa golvet ändå för vi gillade det helt enkelt bättre.
Gillar du det mörka golvet så kör på det. Det är ursnyggt tycker jag.

Kram
Lotta

Anonym sa...

Hej!
Måte börja med att säga att ditt hus kommer bli superfint! Så himla fint med putsen och vilken utsikt sen! Jag kan nog tänka mig att effekten av kommoden kommer försvinna lite med ett helmörkt golv. Kan tänka mig att du vill ha kommoden lite som ett blikfång och då är kanske risken att den försvinner med detta golv. Jag hade nog kunnat tänka mig ett liknande golv med lite metallic yta om du vill ha ett mörkt golv. Vet att höganäs hade ett tidigare. Tänker lite att det kan ta upp beslagen om de kommer se ut som på bilden. Tack för en jättefin sida!
Kram Anna

Maria sa...

Det känns som om vad du än gör så kommer det att bli riktigt super snyggt!!!!

Tror inte att kommoden slukas upp av golvet då du ska ha vita väggar. Jag har ju de färgerna, svart golv, svarta kommoder, och vita väggar. Skillnaden är att mina kommoder hänger på väggen.

Du kommer att få ett skitsnygt badrum! Minst sagt.

Kram Maria

Hanna sa...

Jag tror att kommoden kommer försvinna av det mörka golvet. Men ett vitt skulle nog se konstigt ut. Det blev svårt! Kram Hanna

Anettes hus sa...

Tror ikke den kinesiske komoden kommer til å "forsvinne i det mørke gulvet". Det er jo ulike materialer og flater og ikke minst; veggene er hvite!! Tror det kommer til å bli lekkert!

Lyset har jo også en del å si. Både lyssetting og dagslys er viktig. Er det mange vinduer på badet?

Klem Anette:)

Helen sa...

Jag röstar på mörkt golv. Tror att kommoden blir "alltför framträdande" och ensam om golvet skulle vara ljust.

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Vilket härligt badrum ni kommer att få! Jag tror att det blir superbra och skulle väldigt gärna göra likadant om det bara passade hos stilmässigt oss. Jag har läst kommentarerna och det verkar vara lika många som tycker att det blir bra som att kommoden försvinner lite. Själv tycker jag det är jättesvårt, men tror inte kommoden kommer bort, eftersom golvet är rutigt och har en annan struktur än kommoden.

Har den kommit från Kina än?

Randi sa...

Det blir säkert mycket elegant!
Men hoppas du inte har kalkrikt vatten och att du gillar att städa ;)
Vi hade svart marmorgolv hemma och min mamma hatade det, trots att hon hade hjälp med städning. Samtidigt så blir det ju hygienskt och det ska det väl vara i ett badrum.
Lycka till!
Kram Randi

Charlottas hemmaplaner sa...

Jag hade svarta golv i ett tidigare hus och jag vill hissa en liten varningsflagga för att ett svart golv kräver MYCKET städning. Men är man beredd på detta så är det supersnyggt. Med små barn så hade jag nog valt ett golv i en mer lättskött färg, mörkgrått t ex. Det vita simhallskaklet kommer att bli underbart. Ett bra och neutralt val som du garanterat inte kommer att ångra.

Kram och trevlig helg!

//Charlotta.

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Du har en utmärkelse att hämta hos mig