söndag 18 januari 2009

Ändrade sovrumsplaner - Changed bedroom plans

Work in progress ...Före - Before

Tack snälla alla för era upplyftande kommentarer! Det har verkligen varit skönt att få lite stöd från alla er andra byggare och bloggare. Och jättekul med lite nya besökare som hört av sig!!!

Senaste två veckorna har verkligen varit tuffa men nu är vi på rätt spår igen. Killarna börjar piggna till - jo till råga på allt fick jag tre sjuka barn här hemma i veckan. Det enda jag kunde göra när målarna kom hit var att sätta kidsen i soffan utmed väggen och så fick de sittta och titta på när målarna arbetade. Hur kul tror ni målarna tyckte det var? Syrran och jag har också suttit som två små fån i soffan och glott. Hade ju ingen annanstans att ta vägen ....

Nåja - cirka 70 kvm av taket är klart (nästan)! Tyvärr blev det ett litet bakslag igår när vi insåg att taket behöver en strykning med färg (vi trodde de blev klara på fredag) till men det fixar de på måndag. De sista 20 kvm tak som vi sparat för att ha någonstans att ställa alla möbler river de på måndag och börjar med då.

Ändrade sovrumsplaner

Medans snickare och målare har fixat tak så har jag passat på att renovera ett av våra sovrum. Det här rummet skulle egentligen blivit yngste sonens "brandmansrum".

Nu har vi insett att det kommer att ta ett bra tag innan vi blir klara med övervåningen så vi kan flytta in i vårt riktiga sovrum så nu har vi stulit sonens rum och gör det till vårt sovrum tills vidare.

Så förra veckan åkte jag iväg och hyrde en golvslip. Sedan slipade jag av det gamla parkettgolvet och det blev riktigt fint. Men nu ska vi ju inte ha ett blont, skandinaviskt hem så ikväll har jag betsat över hela golvet i en mörk brun färg (maken tyckte nog det var finare innan men han vill nog inget säga ...). Det är superspännande att se hur det blir.

Har även gipsat väggar, målat alla väggar och renoverat en hylla som vi byggt tidigare i lättbetong. Fler bilder kommer om några dagar när det börjar bli klart.

Hoppas att ni har en härlig helg alla!

Thank you all for your support and comments during our complete renovation mess these last weeks! And A-M in Australia - I am so glad you took the time fo google translate my Swedish as I was lazy not the translate my last post.

We are slovely getting back on track. The ceiling is more or less completed and we have moved back into the house earlier this week.


While the carpenters and painters have been working on the ceiling I have been busy with another project. We have realised that it will take some time before our second floor - and our bedroom - is completed so we have decided to "steal" our youngest sons room and make it into our bedroom for the time beeing.

This week I rented a "floor sander" and got rid of the old yellow varnish on the parquet floor. My husband really liked the light scandinavian colour of the new floor but I really wanted to stain it in a darker colour (after all - our home will not be typical scandinavian). I cant wait to see the end result.


The last couple of days I have also been painting the walls and renovated a wall unit that we built earlier our of light weight concrete. Will post more pictures of this new bedroom as it gets more completed.

Hope you are all having a great weekend!

11 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Jag tycker att det är såå snyggt med mörka golv. Skönt att det känns som om ni börjar komma lite närmre ert mål:)
Jodu, 4 millar, för ett strandhus. Jag tänkte på dig när jag såg det, tänkte att det skulle passa att inreda det lite Colonial, och East är det ju av sig själv:)
Men vad tusan ska man göra här, mitt ute i ingenstans. Bada och sola och äta gott kan man kanske sysselsätta sig med ett par månader utan att bli trött på det, men sedan... Nä du, nu ska du väl gå och lägga dig, och jag ska gå och äta frukost snart.
kram och gonatt:)
V

A-M sa...

Hey, you're allowed to be lazy and not translate into English at all! I am happy to Google translate. So pleased you got your ceiling fixed and things are getting better. We go from problem too, as our site supervisor couldn't give a $#%@. They installed our baths too low and now I have to get them fixed. Ahh the joys.. I am sure there will be many more! A-M xx

Malin sa...

Det var modigt att ge sig på att mörklasera ett så snyggt golv. Hoppas vi får se resultatet!
Kram
/Malin

alacs - Mitt i Fågelsången sa...

härligt att du vågar gå lös på mörk bets på parkettgolvet! Själv är jag feg i den frågan - har nöjt mig med 2 vitmålade golv. Ser fram emot mer foton!

Ika sa...

Oj ni har varit fullt upptagna förstår jag. Målare, sjuka barn, slipning och spikning.
Här är sambon sjuk så jag passar på att det lugnt jag med. Samla energi för det som skall komma kan jag skylla på.
Väldigt nyfiken på hur hela golvet blev.

Anettes hus sa...

Så bra at dere snart kan øyne lyset i tunellen!! Ting tar tid, det viktigste er at dere blir fornøyde til slutt! Men jeg skjønner det må være slitsomt å bo midt i all byggingen! Ser ut som om det mørke gulvet blir kjempe-fint:)

Masse lykke til videre!

Klem Anette:)

Willewira sa...

Jag tror det blir supersnyggt med det mörka golvet.
Själv är jag lite försiktigare av mig och kommer nog välja ett ljusare golv, men man vet aldrig...

Efter att ha läst dina två senaste inlägg så har jag kommit fram till att det blir att hyra lägenhet den dag vi sätter igång.
Vi kommer bygga i alla ändar av huset så där finns inte en chans att vi kommer kunna vara kvar i huset...

Som sagt, jag följer det hela med spänning. Även om du hunnit tröttna flera gånger om. :)

Hoppas ni får en lite fristad i det tillfälliga sovrummet.

Kramar
Willewira

Charlottas hemmaplaner sa...

De mörka golven kommer att bli jättesnygga till din inredning tror jag!

Skönt att höra att du och familjen är lite piggare den här veckan! Lågvattenmärket är nu nått och nu kommer resten av renoveringen att gå som en dans.

Ha det så bra!
//Charlotta.

En mammas drömmar sa...

Gud vilken otur ni haft. Inte nog med klantiga hantverkare, att dessutom ha 3 sjuka barn hemma, i ett hem som är som värsta byggarbetsplatsen - det är inte kul. Skönt ändå att det börjar verka finnas en ändå på det hela. Själva väntar vi på vår elektriker, som är vår granne. Vi har nu väntat i 1 månad och utan el, är det svårt att flytta in på riktigt.
Ha det gott
Kram
Kia

Beatrice sa...

Vad snyggt det blev att mörkbetsa golvet, det kommer att bli hur fint som helst! :-)

Hoppas att det löper smärtfritt med byggnationen nu, tycker ni är värda det efter allt strul!

Kram
Beatrice

FancyRabbit sa...

Det blir säkert hur läckert som helst med mörkbetsade golv i ert hem. Lycka till med resten av renoveringen och hoppas att ni alla får vara friska!