söndag 29 mars 2009

Byggdagbok - golvspån på plats!


Jag har fått många frågor hur det går med övervåningen. Nja - sisådär. Vi har inte haft så mycket fokus där uppe utan fokuserat på att få nedervåningen beboelig igen.

Men i helgen har det i alla fall hänt en hel del där uppe. Vår favoritgranne (tack B!!) har varit här och hjälpt maken hela söndagen! Golvet på övervåningen har isolerats och golvspånet är på plats överallt utom där badrummet ska ligga. Känns helt otroligt. Det gör verkligen en hel del att få golvet på plats. Nu kan man till och med gå där uppe utan att slå ihjäl sig. Och nu ska vi se till att få upp allt byggmaterial och annat som förvarats i det som ska bli vårt lekrum.
På översta bilden ser ni badrummet till vänster och det som ska bli vardagsrum rakt fram.De här två bilderna är tagna från andra hållet. Längst bort till höger ska det bli sovrum.


Trappan har jag också fått mycket frågor kring. Den ser ut så här (stege)! Har inte hunnit lägga beställningen ännu men det kommer nog snart. Det står högt upp på priolistan. I veckan ska jag fokusera på att få badrummet klart. Kram på er alla!

14 kommentarer:

Anettes hus sa...

Så spennede!! Endelig skjer det ting i 2. etg. også!! Det ser flott ut! Ikke så lett å forestille seg hvordan det blir, men kjenner jeg deg rett har du full koll;) Gleder meg til å følge utviklingen ... Lykke til videre!

Klem Anette:)

Tyra sa...

Oj, her har det skjedd store ting, ja!!! Så spennende...Gleder meg til fortsetningen!!
Ha en kreativ mandag!!
Hilsen Cathrine

Vimsingen sa...

Spännande. Det är konstisgt att allt tar så mycket längre tid än man tror. Förstår att trappan har prioritet, jobbigt att bära saker upp och ner för en stege.
7Vimsingen

Nettan sa...

Ja man kan ju inte göra allt på en gång..även om man gärna vill!;-) Blir nog jättebra till slut!
Fina bilder du visar från trädgårdsmässan!
Kram Nettan

En mammas drömmar sa...

Å vad kul att få en glimt av hur det ser ut däruppe. Ser att ni har en del kvar att göra. Imorgon har vi bestämt träff med snickaren som skall göra resterande i vårt hus. Skall bli så skönt att komma igång igen, för jag har helt tappat orken..

Maria sa...

Hej petra,

tycker det är bra att ni prioriterar nedervåningen med tanke på knattarna. Nu ser det ändå ut som ni snart är i den fasen då allt går lite fortare och dessutom så är det roligt med det som är kvar för det är från och med nu som man faktiskt kan böra ana hur det hela ska se ut.

Det ser ut att bli stort och luftigt med mycket ljusinsläpp. Precis som du tänkt dig va:)

Vad har ni för målsättning? Jag menar när ungefär beräknar ni vara klara med hela "bygget"?

Du Petra, även fast jag inte skriver kommentar hos dig till varje inlägg du gör så vet du väl att jag läser här för jämnan ändå va? ;-)

Kram Maria

Viveka på Humlebacken sa...

Wow, det går verkilgen framåt nu, även om jag förstår att ni bara längtar tills det är helt klart!

Men du, var blev dina vårtecken av??
kram
Viveka

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Kul att se att er ovanvåning nästan ser ut som vår, även om vi har fått upp mellanväggarna...eller nåja, REGLARNA till mellanväggarna. Snart är all golvvärme och spånskivorna lagda så det går framåt hos oss också. Skööönt!
Vi får tänka på det gamla talesättet "Den som väntar på något gott..."

:-)

Kram

Maria sa...

Hej Petra,

ser att inte min senaste kommentar kommit in. Jag tror inte att du inte godkänt den. Förmodligen har jag inte gjort rätt.

Jag följer er process i alla fall. Bara så du vet:)

Nu ser det ut som om det bara är det roliga kvar uppe. Inte långt kvar med andra ord:)

Kramar Maria

BUBBELRUMMET sa...

Hejsan hoppsan! Nu har jag en liten hjärtlig tävling i min blogg. Kika gärna in :-)

Kram!

Taklyftet sa...

Kul att se hur det ser ut och jag känner igen mig. Våran trapp kommer om en månad men jag börjar bli stressad över att vi inte hinna klart allt vi behöver göra innan dess.
Tack för lyckönskningarna.
Du får ha en bra helg!
Kram Jenny

Catrin sa...

Ja, det är mycket som skall göras! Pojkvännen min trodde 100% säkert på inflytt för minst en månad sedan. Vi kan högst flytta in om en vecka :P.

Men det lär ju dröja tills nästa månadsskifte innan det är helt klart ändå. Tidsoptimism är visst aldrig bra!

Home No.1 sa...

Hej där!
Titta in till mig jag har en utlottning/tävling där du kan vinna fin fina priser från min webbutik Home No.1.
Kram Annica på Home No.1

Mrs Small Town sa...

Hej!

Vad kul att ni har påbörjat övervåningen! Er nya våning ser verkligen STOR och ljus ut, härligt.

Jag vet inte hur du upplever det, men orken för bygget går verkligen i vågor... Själva har vi haft en period senaste månaden där vi knappt gjort någonting, förrutom precis som du skriver -bara försökt att få undan byggmaterial från tillbygget och få lite mer ordning i resten av huset.

Ha en trevlig påsk Petra

Kram
Sara Small Town
ps fin påskpyntad entre du fått till. Tack för inspiration :-) ds