torsdag 16 juli 2009

Pojkrum gammal bensinmack - Boys room old gas stationKänner mig lite smått stressad. Idag har vi börjat röja ut gästrummet så att vi kan flytta dit och använda det som tillfälligt sovrum. Det innebär att vi kommer att påbörja lillkillens rum om någon dag. Och jag är inte helt klar med hur vi ska göra.

Har bestämt mig för att det blir "gammal mack" tema. Lillkillen är helt tokig i bilar så det passar bra. Dessutom hittade jag dom här underbara gamla ESSO detaljerna i en loppis vi stannade vid utmed gamla E4:an på väg hem från Småland. Blev överlycklig när jag hittade dom. Den stora kommer nog att bli skräptunna eller till leksaker. Ett alternativ är att göra en pall av den. Den lilla ESSO plåtburken tänkte jag låta stå på skrivbordet att ha pennor i.

Jag hade tidigare tänkt mig brandmanstema (här, här) men det känns lite roligare med "gammal mack" tema. Och brandbilarna osv funkar ju ganska så bra här också tycker jag.


Någon som har några bra ideer kring "gammal mack" tema så får ni jättegärna höra av er. Fortsättning lär följa de kommande dagarna.

-------

I have decided to start writing in English (in addition to Swedish) again. I stopped writing in English some time ago as I felt I didnt have the time but now I feel I really want to get connected to my international blog friends again.
Today I am a little bit stressed because we have started to clean out our guestroom so that we can make a temporary bedroom there and we can start to make the room for our yongest son. My problem is that I am not completely sure about the design yet. Have decided to go with the theme "old petrol station". My son loves cars so its very suitable. I also found these old ESSO tins at a flea market last week. love them!
My previous plan was to make a firefighter room (here, here) but I am much more exciting about this petrol station theme. Anyone have any ideas on petrol station - please let me know!

14 kommentarer:

Angelica E sa...

Lät ju riktigt häftigt! Här hemma är det lite svårare eftersom mina tjejer delar rum med gossen, så jag vet inte hur många gånger jag ändrat om där inne!!! Jag har varit och fixat idag igen *skrattar*...

Ska bli kul och se hur det blir, jag kanske kan få något roligt uppslag. Tunnorna var superfina!

Hoppas du har en härlig dag och inte för mycket stress nu :D

Kramar

Angelica

Tinnar och torn sa...

Hejsan Petra!

Det tror jag blir helbra till pojkrum. Har inga uppslag just nu. Känns som om jag bara har målarfärg i skallen hahaha....

Jodå, kommoden kom men var transportskadad. Det är inte löst ännu. Antingen får vi renovera den eller köpa en ny. Det är inte färdigt med ersättning och sånt ännu. Men den var väldigt fin annars.

Ha det bra . Kram på dig//Petronella

Lantligt förälskad sa...

Vilket häftigt tema ;-) Roligt och annorlunda. Nu vill jag ju bara se mer!

Krams!

marte sa...

Kjempebra tema på rommet da! Kommer til å bli tøft. Blir spennende å følge meg.Vi er akkurat ferdig med gutterommet her.....phu....

Inredningsbloggar sa...

Jättecoolt..snygga detaljer såtill grabben!!!!

~♥ Kramis Millis ♥~

Karlsebakken 37 sa...

Det blir superfint det - älskar vintageteman i barnrum. Blir kanske det här också så småningom... Kan tipsa om barnavdelningen på parcourrier.se, där finns det en del detaljer som du kanske kan använda?

Lycka till med projekten nu, stor kram!

Älfgärdet sa...

Så jädrans snyggt det kommer bli med gamla mackgrejer! Esso-loggan är ju så läcker.

Mamma Millan sa...

Det var bara lilla jag ovan som var felinloggad!!!

Anonym sa...

Hej!
Henrik kanse har en gammal lätt klädd Samantha Fox planch han kan skänka till macken/verkstad temat :-) Skoja bara.
Så häftiga tunnor. Du har en förmåga att hitta fräcka saker.
Själv försöker jag komma på något roligt tema till Lillys rum, inte så lätt om man inte gillar barbie, hästar, hjärtan mm..
Ha det gott. kram kram Lena

Viveka på Humlebacken sa...

Det kommer naturligtvis att bli kanonbra, som allt annat du gör:) Ska bli kul att se hur du får ihop det.. Mycket bilder, snart!!
kram

Taklyftet sa...

Skönt att du har fått inspirationen tillbaka och det går framåt med bygget. Läckar loppis fynd du har gjort, pojkrummet kommer säkert bli ur snyggt.
Kram

Jes/Vita villa vila sa...

Å vad det kommer bli snyggt i en liten killes rum!!! Jättehärliga gamla burkar!

Tips! Kolla Tradera för fler detaljer, har sett en hel del där. Gamla plåtburkar, plåtbilar och gamla plåtskyltar!

Din blogg är underbar att besöka! Tack för inspirationen :)

Jes

Galleri Hönshuset sa...

Hej.

Så häftigt med mack tema...
Inga idéer i huvudet just nu, men det där löser du själv galant =)

ha det gott. Kram Pirre

En mammas drömmar sa...

Häftig idé! Mina tvillinggrabbar är helt frälsta i bilar och polistema just nu, får se hur deras rum blir när det blir dags.
Jag var på ett jättebra "barnens hus" som finns i Tidaholm en gång. Hela huset är inrett med olika teman. Ett rum är skolsal, ett är lägenhet, ett är affär osv. I ett av rummen var det biltema.
Då hade de gjort tankställe, målat en bensintank på väggen och sen så gick det en gammal dammsugarslang ut till bobbycar'arna som barnen kunde tanka...skitenkel ide och så billig dessutom.
Bara ett tips!