fredag 1 januari 2010

Gammal teater och film spotlights


Jul och nyår har passerat och det är dags att ta tag i bygget igen! Älskar verkligen julen men december är alltid en sån hektisk månad för oss (inom loppet av två veckor - precis innan jul - fyller två av våra söner år plus min systerdotter och båda våra gudbarn - hur är det möjligt!?) så det känns riktigt skönt att gå in i lugna januari igen. Har lovat mig själv att inte ge några nyårslöften men ett är säkert: nästa nyår är huset klart!

Veckan som kommer är elektrikern på plats och slutför elen på övervåningen så att vi sen kan börja med ytskikt på väggar och golv. Längtar!

Har suttit hela eftermiddagen och surfat belysning. Är helt sålt på gammal vintage belysning: gamla fabrikslampor, spottar från film och teater osv. Mole Richardsons 1960 ovan skulle jag kunna ge vad som helst för. Kolla in den här australiensiska siten så finns det massa mer godis.

Men som tur är finns det lite billigare sätt att få in lite samma känsla. Takhöjden i vardagsrummet kommer att vara drygt tre meter som högst.

Halvvägs upp kommer det att sitta skenor på varje sida där det kommer att sitta svarta spotlights samma som finns i butiker - teatrar osv. Liknande den här (fast svart):De finns i Bellalites svarta katalog sid 40-41. Blir riktigt spännande att se hur det här blir. Fågel eller fisk ..... ?

Inga kommentarer: