måndag 29 mars 2010

Kylskåp side by side?

Liebherr - tretti.se

Ska det bli något nytt kök till sommaren så måste det beställas typ - NU. Jag vet ganska så exakt vilket kök det blir men vitvarorna valdes när köket planerades 2008! så nu måste man ut på en ny utvärderingsrunda. Kyl och frys är så himla svårt! Vill ha massa kylplats och inte så mycket frys. Helt omöjlig kombination verkar det .... Just nu är Liebherr SBSES7353 favoriten (men en dyr favorit). Någon som har erfarenhet av märket eller precis den här modellen?? På ett sätt känns det lite tossigt att köpa ett side-by-side. Lägger kylen ned så får man ju köpa ny frys också ..... Vad tror ni??
Och tack för alla kommentarer på trappan. Vi är så himla nöjda med den!!

7 kommentarer:

Mitt i Fågelsången sa...

Ingen erf av side-by-side eller märket du skriver om, men jag har 2 st kyl/frysar Husqvarna, bredvid varandra (200 cm), vilket innebär mycket kyl och litet frys.

Dessutom ena kylen på 3-4 grader, och den andra på 7-8 grader (mer sval än kyl). Supernöjd!

Maria sa...

Hej Petra.

Vi har ju ett sånt skåp, fast den övre vänstra halvan är ett vinskåp.

Vi är supernöjda och det märks att det är bra kvalitet.
Själva kyldelen rymmer hur mycket som helst och skåpet har ett biofreschsystem som VERKLIGEN fungerar!

Visst det är dyrt, men ibland kan det och vara det värt.

Lycka till med dina funderingar och val.

Kram Maria

Viveka på Humlebacken sa...

Vi var hemma hos kompisar i fredags som hade Liebherr (vilken modell har jag ingen aning om) men de var väldigt nöjda med märket. Samma tillverkare som Miele, sa de att det var.

En mammas drömmar sa...

Tänk på innervolymen! Side by side är oftast mycket mindre inuti. Om man dessutom har is eller mineralvatten i dörren blir det än mindre. Vi har Elektrolux rostfria och även utan is och mineralvatten så är de klart mindre än våra gamla energislukande frys och kyl. Det är klart svårare att få plats i framförallt kylen. Det ser man omm man öppnar dörrarna. Ju tjockare väggisolering, desto bättre energiklass, men också desto mindre förvaring.
Vi har nu kompletterat med en kyl och frys i garaget, där vi kan ha dricka och kött och storbak m.m.

Maria sa...

Haha Petra... klart ni också ska;-)

Ni kommer inte ångra er.

Detta skåp är dessutom bredare än ett vanligt sidebyside eftersom frys/vinkyls halvan är lika bred som kyldelen. Att dörrarna är tjockare än vanliga skåp är ingen nackdel. Snarare tvärtom. I själva dörren rymmer hur mycket som helst också.

Glad påsk på er och ha det nu så väldans bra i helgen.

Kram Maria

ps. Alex har träningsläger med stadslaget under hela måndagen i "er" sporthall inför stadslags sm.et nästa helg. Jag kommer förmodligen att hämta henne på eftermiddagen. Kanske skickar jag dig ett sms och ser om du svarar;-)ds.

Anonym sa...

Hej,

Jag säljer kök och bla Liebherr. Det är jättehög kvalite (de tillverkar Mieles skåp men inga i klass med de ni tittar på- de behåller de skåpen själva) Biofreshsystemet är suveränt en morot som blir mjuk på 3 veckor håller 3 månader i biofresh- skaldjur, färska ostar köttfärs håller dagar längre. Husqvarna kan slänga sig i väggen (ursäkta ni som har det- säkert helt ok men det går inte att jämföra på världskartan). Nu är jag inte på jobbet så jag kan se kylsystem- har för mig att de flesta har 2 kompressorer. En tjej på mitt jobb har en liebherr som hon vill ersätta (den är snart 30 år) men den går aldrig sönder. Liebherr har en jättehärlig 750*2000 kyl/frys också, då får man in stora plåtar, brickor mm. så kan ni kanske ha en bänkfrys integrerad till i köket eller en stor frys på ett annat ställe!

Ika sa...

Vi gjorde fel i att inte besällta våra vitvaror tidigare nu har vi ett nästintill klart köket men får vänta till juni på alla vitvaror, inte skoj alls.
Hoppas du får ditt drömkylskåp!