torsdag 11 mars 2010

Panik - vem har beställt listerna??


Bilder lånade från Tine K - Gillar dörrfodrenNu är det kris! Igår fick vi två nya snickare som jobbar så det ryker där uppe. Fort går det och jag får lite panik. Vart är listerna? Vem har beställt dom? Det är inte långt kvar tills de behöver vara på plats ..... Och jag har inte ens bestämt vilka lister vi ska ha (hoppas inte maken läser detta då blir han arg).

Lister kan tyckas vara en liten sak men de sätter en sån prägel på huset. Vill ha ganska så stora doningar men det får inte vara för lantligt allmoge ... Det som finns i byggvaruhusen är antingen vanliga släta eller allmoge. Funkar inte här.

Har lagt upp några bilder ovan som visar ungefär vad jag är ute efter. Golvsockeln på den nedre bilden gillar jag massor. Den kanske man kan få till med en standardlist och sen fyllning ovan? Höga och lite gammaldags men ändå lite mer strikta och rena .... (dålig bild har fotat från en tidning).

Så nu behöver jag er hjälp! Det finns mängder med bra listföretag runtom i Sverige (exempelvis listspecialisten, ABI Trä, Veckebo).
Men finns det någon med ett bra lager i Stockholm ???? Vill åka dit och hitta massa bra modeller som man kan plocka från hyllan. Tips tack!!! Beijer Bygg, Bauhaus osv har bara Gapro slät och Gapro Allmoge och det vill jag inte ha ....

8 kommentarer:

Vimsingen sa...

Från listspecialisten fick vi provbitarna dagen efter vi bestälde dem. Om vi hade beställt de lister vi valde samma dag, lovade de att de kunde leverera dem (omålade) på en vecka.
Kram
Vilma

Anonym sa...

Hej,
Kolla in Panel och List, Tomtebogatan 38 i Stockholm. Där hittade vi vad vi ville ha men det var några år sen vi var där. De kan även tillverka efter ritning står det på hemsidan.
Lycka till!
Maria

Livet på Marbogården sa...

Oj vad besvärligt när det blir panik, tyvärr bor jag inte i Stockholms omr så jag kan inte hjälpa dig. Men lycka till!!!

Anonym sa...

Vi köpte våra allmogelister på Fredells, tyvärr var de omålade så det får man göra själv, men fint blev det.

Lilla P sa...

Läser din blogg och får så mycket inspiration. Vi bor just nu granne med Fredells medans vårt hus byggs klart. Älskar Fredells. De kör inte med Gapro utan hyvlar själva. Vet man vad man vill ha för profil kan de hyvla det på beställning. Är lite dyrare men toppenservice. Lycka till!
Föresten omålat tycker vi är bättre om man får en skada så kan man bättra.

sommar-rummet sa...

TROR NOG ATT DU SÄERT KAN HITTA OCH SÄTTA FLERA ENKLARE LISTER SOM BLIR TILL EN BRED.

Gela sa...

Hej veckebo har lister som man kan titta på vid Nacka byggnadsvård. Tror även att de har på andra sidan stan vid Överjärva gård. Då kan man tumma på dom på riktigt innan köp. Såg även att Veckebo skall vara på rum och trädgård mässan i Kista i helgen. Ha en fin helg/Gela

Beatrice sa...

Jag håller med om att lister är otroligt viktigt för helhetsintrycket! Tyvärr har jag inga bra tips på inköpsställen att ge, men hoppas att någon annan kanske vet.

Ha en fin söndag!

Kram
Beatrice