onsdag 26 maj 2010

Platsbyggd bokhylla och golvfrågaNu har vi börjat bygga den platsbyggda bokhyllan i vardagsrummet. Ser inte mycket för världen ut nu men jag tror den blir bra. Nedtill kommer det att vara fyra dörrar och längst upp ett ställ för böcker. Och så ska allt målas vitt.
Det är nästan tortyr nu att se att det är så kort tid kvar tills vi får flytta in. På lördag ska de slipa och behandla alla golven. Och innan dess ska det vara färdigmålat samt att elektrikern ska slutföra sitt arbete i morgon och på fredag.
Fick en fråga om golvet som jag slipat ned och behandla själv. Jag tycker tyvärr inte att det blev så praktiskt. Det är för mörkt. Alla repor syns och allt damm! Vi ska faktiska ta och slipa ned det och behandla det lika övriga golv på lördag när vi ändå har golvslipen här hemma. Kanske hade blivit ett bättre resultat om proffs gjort det. Sen så är ju det här ett barnrum som slite mycket på golvet. Det var värt att testa i alla fall.

3 kommentarer:

Mrs J sa...

Ser mycket lovande ut! Ser fram emot bilder när ni är klara. Min man behöver fatta hur fula våra lagerhyllor är ;-).

Sirpa sa...

Hej! Vad roligt att se sen hur hyllan blir! Önskar dig en trevlig helg!
Kram Sirpa

Anonym sa...

Jag har följt eran resa sporadiskt och det är verkligen roligt nu allt kommer på plats. Vi håller själva på att renovera ett 30-tals hus där vi slipade ned och svartlutade samt olja ett furugolv. Jag instämmer dock med dig att att allt syns på det och jag skulle gärna vilja slipa om det och sedan vitluta plus olja. Hur blev erat resultat efter att ni gjort om golvet?
C.I