torsdag 8 maj 2008

Designat trappor i 3D

Foto: Svenska Idehuset

Idag har vi haft besök av Svenska Idehuset för att få förslag på trappa. Det är verkligen inte lätt att hitta rätt trappa när man gör en påbyggnad. Det är mycket givet att ta hänsyn till. Fick flera förslag på hur vi kan lägga trappan och allting modellerat i 3D. Nu lutar det åt en obehandlad furutrappa som vi målar vit med valnötssteg. Vill egentligen ha målade steg men har blivit avrådd av så många att det blir svårt att behålla det snyggt efter ett tag (slitage).

Kika gärna in på deras hemsida om ni letar trappa. Ligger jättemycket bilder och inspiration på trappor där.

Today we have had a meeting with a company designing staircases. If you want inspiration on stairs go to the site Svenska Idehuset. They have lots of pictures of beautiful staircases in various designs.

15 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Ja du trappsteg. Vet du vår trappleverantör krävde att vi skrev på ett avtal där vi avsade oss rätten att reklamera trappan om det blev avskavt i den vita färgen! Folk gör tydligen det...hm...mest var det våldsam dammsugning som var boven;o) Vi ska inte ha själva steget målat utan sättsteget? hette det så? Inte själva fotsteget sas utan det mellan..jösses börjar bli trött tror jag... Man kan ju alltid måla om, hehe Kram P.

Randi sa...

Jag har också valt en trapp med mörkt oljelaserade trappsteg i massiv ek och vita svängda vagnstycken och räcken. Men vi måste vänta fem månader på vår nya trapp! Finns bara ett snickeri i hela landet som kan göra en sån trapp :(
Lycka till med valet av din trapp!

Efwa sa...

Det är ju väldigt fint med trästeg. Hur ni än gör kommer det säkert att bli superfint.
Jag tror att vi kommer att ha en spiraltrappa mellan våra våningar men jag vet självklart inte än. vi har en stor svängd trappa på utsidan av huset så det känns som om en liten nätt spiraltrappa vore bra. Men det dröjer innan jag måste bestämma mig.

All Things Blue sa...

Hmmm - nu havde jeg lige besluttet mig for at male mine trin hvide ligesom resten af trappen - men det er måske en dårlig ide? I forvejen er de behandlet med hvid lud (ved ikke, hvad det hedder på svensk desværre - det er en slags hvid sæbe) og kræver meget dammsugning.

Willewira sa...

Hej!

Jag har tagit en liten paus, men är nu tillbaka igen. Man behöver lite sånt ibland också...

Blir lite full i skratt... Precis den trappan som du har med på bild har vi tittat på inför vårt till- och ombygge. Den är jättefin!

Jag tror att ni gjort rätt som har träet kvar i stegen. Slitna steg är inte snyggt.

Det är inte lite att tänka på inför ett bygge... PUST! Och allt tar tid!!

Önskar dig en skön dag!
Kram Willewira

Camilla at home sa...

Vil ønske deg en rikgit god helg:) Tror vi også kommer til å ha trefargede trinn og resten hvitt, selv om jeg også synes det er veldig fint med hvite trapper. Mye å bestemme seg for ja, vi hadde egentlig klar tegninger men så fant vi ut at vi skulle snu på alt, så nå er det litt tilbake til utgangspunktet igjen...

Taklyftet sa...

Nämen den där trappan känner jag igen, det är samma som vi kikar på.
Du får ha en underbar helg!

anette sa...

Så gøy!! Akkurat var DETTE bildet var min inspirasjon når jeg tegnet vår trapp. Vi har samme løsning i hallen vår, 180 gr. innbygd trapp med bod under. (jeg har bilder av den på bloggen)

Jeg ville også ha helt hvit trapp. Men også vi ble frarådet det, så vi malte spiler og håndlister hvite, mens trinnene er beiset. Planen er å male trinnene etter hvert når det ikke er fullt så mange små skitne sko som springer opp og ned!

Klem Anette

anette sa...

Retting!! Akkurat DETTE bildet var min inspirasjon ...

ColonialEast sa...

Verkar som om alla har kikat på samma trapp :-) Trevlig helg allihop!

Randi sa...

Hej igen! Tack för ditt besök hos mig.
Betr. leveranstiden för trappan, vill jag bara tillägga att min trappa är en rekonstruktion av den gamla som fanns innan branden. Tyvärr finns det bara ett snickeri i hela landet som klarar att bygga en sån trapp och det snickeriet ligger i Vitemölla. De jobbar i hela norra Europa. Så ska du ha en "vanlig" trappa, så blir ju leveranstiden inte alls så här lång. (Som tur är har vi en trappa till i huset som vi kan använda.)
Kram Randi

a home far away sa...

Wow du den trappen gick inte av för hackor!
Den var verkligen superfin!

Trevlig helg

Kram från ett (!)regnigt Singapore

rost&rosor sa...

Vit trappa med valnötssteg låter ju jättefint tycker jag. Vi ska lägga valnötsbänkskivor i vårt kök där vi har vitt runtom, tycker om den kontrasten.Känner igen det du beskriver om handklappningar och cirkus när barnen ska ha penicillin.Nu är min son snart nio men man får pröva med allt ändå.En pers för hela familjen varje gång han blir sjuk.Ha en trevlig pingst, kram Katta

lottens vita och gröna sa...

vad snyggt det lät ed en vittapa och valnötsteg mmmmm!
du den där byggnadsvårdsmarknaden var verkligen urkass...typ tre stånd med linolja nagelborstar och honung...åk inte dit, du kan lika gärna göra det nån annan dag om du vill kolla fönster och så, har du varit på miljöantiken mummaställe med gamla fönster och dörrar. varmkram och ha en underbar lördagskväll! lotten

Villa Bellan sa...

Tackar för tipset!
Tittade in på Svenska Idehuset´s
hemsida och hittade en hel del snyggt!
Vi kollar runt lite på trappor nu oxå, jag har fastnat för alla snygga räcken;) Ett snyggt räcke gör ju havla trappan!!