tisdag 1 juli 2008

Hemmanätverk för TV, telefon och dator

Foto: Chalon

Har precis haft möte med elektrikern. Mycket givande! Kom fram till att några av mina ideer i förra inlägget kanske inte var så smarta :-) Allt går givetvis att lösa men det är inte ekonomiskt försvarbart.

God natt knappen: Om vi släcker ned huset med denna och barnen går upp och vill tända så är strömmer bruten. Det går bort!

Resa bort knappen: Enklare/billigare att bara köpa bra timers som är förprogrammerade.

Fick en hel del belysningstips och ljudtips som jag berättar mer om sen.

En av de viktigaste slutsatserna är att vi ska satsa på ett hemmanätverk. Kör med mobilt bredband idag och gillar det inte av två skäl:

1) Det går lite långsammare
2) Gillar inte trådlöst eftersom man inte vet exakt hur detta påverkar människor (sjukdomar?, sömnlöshet?)

Hemmanätverket som vi förmodligen kommer att köpa är från Schneider Electric. TV, telefoni och data går i samma kabel i väggen och kan anslutas direkt i uttagen placerad i varje rum. Slut på alla sladdar! Det är anslutningskabeln mellan uttag och apparat som är anpassad för vad som ska kopplas in. Så man behöver inte i förväg bestämma om man ska ha en TV eller en dator i rummet. Helt lysande tycker jag. En idebroschyr och med information hittar ni på länken ovan.

Skrivbordet på bilden ovan från Chalon skulle jag inte ha något emot - alls! Med ett sånt fint skrivbord i mitt arbetsrum kommer jag få mycket gjort.

1 kommentar:

All Things Blue sa...

Ih, hvor har I meget at tænke på - IT-løsningen lyder nu helt perfekt. Sådan en skulle jeg vist også have haft.
Mange hilsner!