torsdag 18 september 2008

Byggdagbok - Building progress


En liten snabb bygguppdatering innan jag rusar iväg till skola och dagis. Så här ser vårt hus nu. De har precis avslutat murningen. Det var mycket konstiga vinklar och fönster så det tog tid - 10 dagar! Men de har gjort ett fantastiskt jobb. Vi är så nöjda. Idag håller de på att näta och sen ska de grunda och börja putsa. Spännande!

Alla fönster på framsidan är nu utbytta. Återstår en del fönster på baksidan och ena gaveln. Den bruna ytterdörren som ni ser ska bytas ut men kommer inte förrän om en och en halv vecka.
Även taket börjar att bli klart. Svarta tvåkupiga pannor Paloma från Benders. Svart plåt och svart takfot. Är jättenöjd med det beslutet.

Ska försöka lägga ut några fler bilder i kväll. Hasta lavista - nu slänger jag mig i bilen för att hämta kidsen ....

Quick update before rushing off to pick up the kids. This is what our house looks like now. All windows on this side have been changed. On the other side of the house there are still many windows left. The brick layers have finished their job and will start doing the surface in a day or so. Also the roof is almost completed. Will try to get some more pictures out tonight.

8 kommentarer:

Tidsmästarinnan sa...

skitsnyggt tak! Och vad kul att få se när putsen kommer på...
Kraaam

Viveka på Humlebacken sa...

Vill ju se bilder från fler håll!
:)

Vimsingen sa...

Wow, så häftigt. Kommer att bli så fint!
Har du tips på en bra murare får du gärna emaila mig på vimsingen@yahoo.se

/Vimsingen

Lösvirkesbyggarna sa...

Härligt! Kikar in senare igen - jag är ju nyfiken...
Kram Anna

Gamla mejeriet sa...

Nu ser man ju precis hur det ska bli! Jättestiligt! Räknar ni med att putsa innan vintern? Själv börjar jag tvivla på att vi hinner med det innan det blir för kallt...

Gamla mejeriet sa...

Nej, nu glömde jag ju tacka för din fina komplimang om våra ytterdörrar. Visade sambo och han blev väldigt glad. Det kanske vore nån slags nisch, hmmm... undrar om det finns en marknad för det. Men ett är i alla fall säkert. Jag förstår varför de vi tittade på tidigare var så dyra; det tar många timmar innan det blir en dörr.

Anettes hus sa...

Oj, oj! Så fint det blir! Nå henger jo huset "sammen", blir kjempe-spennende å se hvordan det blir med hvit murpuss.

Holder med Viveka - vil se huset fra flere vinkler!?!

Klem Anette

Ann-Marie sa...

Det ser kanon ut - har dörren kommit än? - väntar nyfiket på att få se fler bilder...

Kram Änn-Mery