måndag 13 oktober 2008

Favourite designer Christian Liaigre

Underbart sovrum. Vitt och mörkt brunt med kolonial känsla.
Lovely bedroom. White and brown with a colonial touch.

En av mina favoritdesigners sedan flera år tillbaka är franske Christian Liaigre. Han har en minimalistisk stil och blandar vitt med mörka träslag - ofta med inslag av kolonialstil eller industrikänsla. Underbart vackert. Ibland blir det lite för minimalistiskt för min smak men det finns oerhört mycket inspiration att hämta. Bilderna i inlägget är från Hotel Le Sereno på St Barts.

One favourite designer of mine is the french designer Christian Liaigre. He has a minimalistic style and mixes white with dark wood furniture - often with influences from colonial or rough industry style. Sometimes its a little bit too minimalistic for me but very inspiring. Pictures in this post is from Hotel Le Sereno in St Barts.


Vita väggar mot mörkt golv och möbler med mörka träslag. Rött som accentfärg. Underbara svarta lamport (liknande kommer vi att ha i vårt kök) skymtar samt takfläktar som jag är så förtjust i.

White walls, furniture in dark wood and red as accent colour.
Beautiful black industry lamps (we will have similar in our kitchen) and ceiling fans.

Råa industrilampor, vit panel och möbler med mörka träslag.
Industry lamps, white panels and furniture in dark wood.

Om ni är intresserade att se mer av Christian Liaigres underverk så kan jag rekommendera nedan två böcker som finns på amazom.com och på adlibiris.se. Har båda två hemma hos mig och det är fantastiska böcker att bläddra i.

Maison - Christian Liaigre

Liaigre - Christian Liaigre

Om ni är intresserade kan ni även ta en titt på några andra hotel som Liaigre har inrett / Other hotels that Liaigre has decorated:

Hotel Montalembert Paris, Le Sereno Saint Barthelemy, Mercer Hotel SOHO New York.

11 kommentarer:

Familjen Eriksson sa...

Hejsan!
Vi hade det verkligen mysigt hos Maria. Den helgen kommer jag att leva länge på.
Vilka fina saker du hittar överallt, jag önskar att jag hade ditt sinne för sånt, här blir det mest "mainstream"-saker (läs IKEA).

Kram

En mammas drömmar sa...

wow, vilka kanonfina bilder. Kul med lite nya inspirationskällor. Hade aldrig hört talas om honom...
Barcelona var underbart! Kan verkligen rekommendera det!

Kram
Kia

Taklyftet sa...

Vackra bilder, jag förstår varför du gillar hans inredningsstil. Jag måste se om jag kan hitta ett ex av hans böcker att bläddra i.
Blev nyfiken vad du hade att säga om trappen, jag har lagt in ett nytt inlägg nu så kom gärna förbi och lämna en kommentar.
kram Jenny

Helena sa...

Var hittar man snygga lampor som pa bilderna? Industrilampor men med fin farg pa utsidan, som dom svarta? Jag letar for tillfallet.
Tack for tips!
Helena (twoswedishcottages)

Leena sa...

Gillar, gillar, gillar!!!

Ärligt talat, ibland blir jag mer förvirrad än inspirerad när jag surfar runt och kollar på folks bloggsidor. Din är en av de få jag känner lugn när jag kikar runt på.
Kan jag vara lite kontinentalt rå måhända?;-)

Hur går det med PPA-andet då?

Undrar
Leena

Tinnar och torn sa...

Hejsan!

Vilken härlig säng, ser så lätt och luftigt men ändå ombonat ut. Gillar sängborden med. Slippa ha som står på golvet och samla damm under.

Jag hade verkligen en helmysig träff med Mariorna, glad att jag vågade och hann slita mej loss från diverse måsten.

Kram Petronella

mia sa...

Förstår varför - galet läckert!

Kram Mia

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Här har jag missat en del...vi börjar med ett stort Grattis. 40 måste väl vara en bra ålder? Jag har alltid trott det iaf. Rätt eller fel? =)Kul att det går undan med huset....och den där designern verkar vara riktigt duktig. Ha en härlig eftermiddag. Kram Pirre

My shabby chic house sa...

Åh du det där hotellet skulle jag kunna tänka mig att checka in på. Underbart.

jag har haft en vecka då jag knappt hunnit besöka några bloggar, ser att jag missat din 40 års dag. Stort grattis i efterskott. Verkar som att ni hade en mysig fest!

Du visar så mycket annat fint också, huset kommer verkligen bli helt underbart! Är så kul att få se framstegen.

Jag köpte nya vita luckor till badrummet och svarta porslinsknoppar på koffert. Total kostnad budgetrenovering ca 1500 spänn! Inkl nästan nytt badkar som kostar 7000 kr nytt! Blocket är icke att förakta, ser att du också gillar att hänga där;o) Superfint skrivbord.

Må så gott!
Kram Mia

Helena sa...

Tack for tipset om lamporna! Dom var jattesnygga bada tva, gillar speciellt den svarta.
Jag kom pa att jag faktiskt sag en jattefin i Paris, i en affar som heter Comptoir de Famille (http://www.comptoir-de-famille.com). Hemsidan ar inte sa jattebra, men om du nagon gang aker till Paris!
Helena

Helena sa...

Kom pa ett tips till. Jag har en sanglampa som jag tycker sa mycket om fran www.originalbtc.com (min heter Ginger). Gick precis in pa deras hemsida och hittade fina taklampor. Kolla in Giant, Paxo och Quay, och Titan ar helt fantastisk! Gillar du?
Helena