torsdag 9 oktober 2008

Bygguppdatering - Building update

Kom på att det var ett tag sedan som jag fotade utsidan av vårt hus så idag stegade jag ut med kameran i regnet. Känns inte som om det händer så mycket men det har faktiskt hänt en hel del.

- Alla fönster är nu isatta (förrutom några fönsterdörrar som vi inte kunde knäppa i eftersom byggställningen är i vägen - så där är det dörrkarm och plywood just nu).
- Stora delar av huset är redan färdigputsat. På framsidan (bilden) är det slammat men inte putsat ännu. Längtar tills vi kan börja måla ...
- Taket är i princip klart.
- Rör för ventilation, vatten och avlopp är klart på ovanvåningen.

Som ni ser så fattas fortfarande våra dörrar. Riktigt, riktigt irriterande. De är nästan tre veckor försenade och putsarna kan inte slutföra sitt jobb i rätt ordning på grund av detta. Senaste indikation är att dörrarna kommer nästa vecka. Det får vi verkligen hoppas!

Realized that it has been a while since I showed the progress of our house. Feels like nothing happens but its actually not true.

- All the windows have now been replaced
- Most of the exterior has been plastered. Soon we will start painting (cant wait!)
- The roof is more or less finnished
- Ventilation, water and waste water system is completed on the second floor

Still waiting for our doors to arrive. They are almost three weeks late and its really annoying. Latest indication is that they will arrive next week and I really really pray for that to happen so that we can finalise the exterior of our house.


Här ser ni statusen på vårt badrum just nu :-) Rör, rör, rör ... This is the status of our bathroom right now ....

Den här veckan har vi använt till att vila upp oss. Vila från bygget och vila efter festen. Har fått flera kommentarer att jag verkar ha så mycket energi. Jag hade energi men den slocknade tvärt i söndags. Har somnat med barnen klockan åtta fyra kvällar av fem den här veckan .... Helt slut. Har bett snickarna ta en break eftersom vi kände att vi inte hann med. Men i morgon är de tillbaka igen! Och det ser jag fram emot.

This week I have been completely drained of energy. Have fallen asleep with the children at eight four nights out of five. We have taken a break with the carpenters as we felt we couldnt keep up with them. But tomorrow they are back and I am really looking forward to start working again.

15 kommentarer:

Charlottas hemmaplaner sa...

Godmorgon!
Vilken bra idé att lägga upp fotografier på exteriören i kronologisk ordning. Ibland tycker man ju att veckorna går utan att man ser stor skillnad, men tittar man på bilderna så ser man ju hur arbetet framskrider sakta men säkert!

Vad bra att ni kan styra snickarnas arbete. Eftersom ni bor i huset under renoveringen så förstår jag absolut att man behöver ett break då och då!

Trevlig helg!
//Charlotta.

Maria sa...

Efter 40 blir man "gammal & trött" ;-)

Skämt å sido, du har slitit på helt enormt och det är bra att ni tagit breaket och inte fortsatt i samma tempo. bättre att skynda långsamt. Hur skall man annars kunna njuta av allt man presterat om man hinner gå under precis innan målsnöret!

Det är viktigt att "bryta" ihop ibland, sedan "packar" man om trunken och kör p`åt igen;)

Kramar Maria

Viveka på Humlebacken sa...

Wow vad det blir fint. JAg tycker nästan att det ser ut som en fransk vingård eller nåt sånt på den senaste bilden... Nu vet jag ju att det inte är precis det du eftersträvar, men det ser häftigt ut. Det ändrar sig nog när ni får rätt färg på huset. Det ser proportionerligt ut, trots att ni lagt på en våning. Coolt att det blir så bra.
Nej, en sån vindflöjel kanske inte passar på ert hus, men det finns ju andra som skulle kunna passa om ni vill ha en. Det känns faktiskt ombonat och trevligt att ha den där. Kul att du tycker om vårt hus, även om det inte är i riktigt i din til, men så är det ju, man gillar ju inte bara en stil. Önskar att man kunde ha flera parallella liv så att man kunde ha flera olika hus på g... fast då var det ju det där med orken...
Hoppas att den kommer tillbaka till dig, energin, så att det inte bara var så att den tog slut för att du fyllde 40.
kram

C´est la vie sa...

Åh vad lustigt. Jag tänkte även jag på en fransk vingård....

...vila upp dig nu så kommer energin tillbaka.
Kram!

ColonialEast sa...

Jag tycker det är superskoj att ni tänker på en fransk vingård för jag har faktiskt haft dom tankarna lite själv (fransk eller dansk) med utbyggnaden och gårdsplanen. Det är bara lavendel och oivträd som fattas :-)

Lösvirkesbyggarna sa...

Hej!
Vi lade in beställningen på våra fönster och dörrar i ett mycket tidigt skede, redan när vi även beställde hem materialet till stommen. Så nu står vi med levererade dörrar och fönster som vi måste förvara någonstans innan vi kan montera dem. Tvärtom-problem alltså! : )
Kram Anna

Malin sa...

Det beror nog på att det är ett tag sedan det bar sommar så energin och orken är på upphällning och mörkare och mörkare blir det. För du är inte ensam, jag har också somnat med barnen varenda kväll den här veckan!
Det ska bli skönt med helg
Hälsar
/Malin

Gårdsromantik sa...

Det går ju framåt!

Men det där badrummet skall ni nog vänta med att inviga.

Kram Maud

Taklyftet sa...

Jag förstår att du är helt utmattad med det tempo ni har.
När beräknar du att ni är klara? Nyfiken ;-)
Kram Jenny

londonhem sa...

forstar om din energi har dagit slut...det basta ar att vila ett par dagar och sedan satta igang igen

hoppas att ni far en underbar helg
kram
anna

anneli sa...

Tack för senast! Förstår att du är dränerad av energi! Vad förståndigt att ta det lungt ett par dar och lyssna på kroppen, man kan inte orka allt samtidigt! Huset ser ju kanonfint ut och kommer bli alldeles fantastiskt! Sköt nu om dig och hela din underbara familj och jag ser framemot nästa steg i ert bygge! trevlig helg! kram anneli

Anonym sa...

Himla kul att följa ert taklyft. Det var ju vår egen ursprungsplan när vi blivit trångbodda i vårt gamla hus. Nu blev det istället så att vi sålde gamla kåken och byggde nytt. Men i tanken har vi också varit taklyftare. Ja, vi hade t o m en ritning klar.
:-)
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

vosgesparis sa...

still exciting to see this build ;) Your bathroom looks huge with stunning doors ;))

Katta sa...

Det ser så stort och härligt ut huset, annat än att bo i lägenhet detdär.Grattis på födelsedagen med i efterskott! Kram Katta

A-M sa...

Oh it's really coming along. How exciting! Hope your doors turn up soon! A-M xx