måndag 10 november 2008

Industritakfläkt - Industry ceiling fanI vardagsrummet på övervåningen vill jag ha lite New York loft känsla. Och inte så lite heller .... Är på jakt efter en takfläkt som ska sitta tre stycken i taket (ungefär som på Hotel Le Sereno). Har hittat en på amerikanska Hunter Fans som jag gillar massor. Fläkten heter Tribeca (passande namn - Tribeca är ett område på Manhattan) och är svart.

Tyvärr är det inte helt okomplicerat att få hem den. Hunter Fans levererar ej till Sverige och även om de skulle göra det så skulle jag behöva byta ut motorn eftersom de har annat elsystem.


Ett annat, enklare och mer prisvärt alternativ, är takfläkten Industrial från Westinghouse som säljs på nätet via http://www.conrad.se/. Skulle helst vilja ha en svart men annars blir det nog den vita. Eller den metallfärgade. Vi får se.

Andra tips på takfläkt mottages gärna. Men det ska vara industrikänsla, inte en så kallad "Rinkebysnurra" (belysning - lulllull) som någon lite skämtsamt trodde att jag var ute efter.

Looking for an industrylike ceiling fan for our living room upstairs. Want the room to have a New York loft feeling. One option is the black fan from american Hunter Fan (love this fan). Unfortunately its rather complicated with both logistics and the technical part (different electricity system). Have found two fans at www.conrad.se that could work. One white and one metal. Dont know which one to choose. If anyone have any tip on where to find industry ceiling fans, please let me know.

11 kommentarer:

Nettan sa...

Haha..rinkebyfläkt..det är antagligen det jag tänker på när någon säger takfläkt!!Huu..men det här snygga du visar kan tom få mig att ändra åsikt! Skitsnygga..spaciellt den svarta!
Kram Nettan

Anna sa...

Vi letar också fläkt just nu men en Rinkebyfläkt kommer inte innanför våra dörrar heller, men den med långt stag som du visade var fin, behöver en med långt stag och gärna också fjärrkontroll då den ska sitta i vårt ryggåstak.

Länkar till några fina jag sett.

Den här var annars fin men med för oss alldeles för kort stag. http://lamplagret.jetshop.se/default.aspx

http://lamplagret.jetshop.se/default.aspx

http://lamplagret.jetshop.se/default.aspx

http://www.gerdmans.se/KKCT_LoadSections.process?ProductId=752523

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Ha ha...fläktar ja...herregud vad fel det kan bli, men dem du visar är riktigt fina. Skulle behöva en i köket som blåser ut den varma luften när man eldar. All värme stannar kvar bara i köket...


Vad fint huset börjar bli.

Ha det gott. Kram Pirre

Leena sa...

Köp en fläkt som är snygg och en burk svart sprayfärg, lätt som en plätt ju:-)
Har glömt att berätta för dig att jag hittade Lottalampan på Överskottsbolaget, den heter Mölle där, för 139 st!!! Och nästan exakt sådana du har beställt till garaget, de heter Simrishamn på ÖB, för 198 kr st.
Man blir trött....

Malin sa...

Jag minns att rinkebyfläktarna var jätte moderna när jag flyttade hemifrån 1982, men jag slog aldrig till;-)
/Malin

Anna sa...

http://www.texadesign.se/frame_sortiment.asp Finns några som är ok tycker jag. Lycka till!
/Anna

Viveka på Humlebacken sa...

Har du kollat http://lamplagret.jetshop.se/default.aspx
klicka "industrie takfläkt" den är cooool tror jag..

Tinnar och torn sa...

Äntligen! Vad jag har funtat de senasta dagarna på vad i h-vete det var frågan om. Jag kunde omöjligt kommentera på din blogg. gick inte på nåt gammalt inlägg heller. Så försökte jag mejla men det gick inte heller. Hmphf. Ville säga att stuckaturen var "Skit"fin, hehe. Nu har jag beställt komoden från Blå Lotus. Det jag ville fråga var om du haft bra erfarenheter av dem? Det verkar väldans bra hitills, förutom leveranstiden då. Ha det så bra/Kram Petronella

Katta sa...

Den svarta är supersnygg, ha ha Rinkeby snurra har jag aldrig hört förr men förstår vad du menar :) Kram Katta

Lindaline sa...

Hej, jag har hittat en liknande på Örebro lamplagret, den är mörk utan lampor och står på min önskelista. Men den kan vara för kort för dig, fast man kan kanske förlänga den...
länk: http://lamplagret.jetshop.se/default.aspx

ps. ny som bloggare men har följt din länge, måste säga att den är inspirerande och jag älskar det indistruella du tar med. Lycka till med huset och hoppas ni får det klart till jul att pynta.
mvh Lindaline

Anonym sa...

Hej hej letar efter en takfläkt och hamnade här, undrar bilden du lagt upp på fläkt nr 2, den som är lite grå/metall i färgen, var kommer den ifrån, supersnygg :) Är det också westinghouse? Hoppas du hittat en fläkt du gillar!! /Mvh Lotta