torsdag 11 december 2008

Snabbt trappbeslut - Speedy staircase decision ...

Skona Hem


Snart måste ännu ett viktigt beslut tas - vilken trappa vi ska ha!

Nästa vecka ska de ta upp hålet i bjälklaget upp mot övervåningen (har bara haft en liten lucka med stege hittills) för att kunna få upp material den vägen. Och då måste vi veta hur stort hålet ska vara. Och för att veta det måste vi ha bestämt hur trappan ska se ut .... ja ni vet vad jag kommer pyssla med de kommande dagarna. Och det är inte julpyssel :-)

Jag har varit i kontakt med massor trappleverantörer och scannat nätet för inspiration men ändå inte helt beslutat varken om trappa eller leverantör.

Trappan överst från Sköna Hem gillar jag. Snyggt med svarta steg och vitt räcke. Men finaste trapporna har jag nog hittat hos några bloggvänner. Vad mycket inspiration man kan hitta i alla dessa bloggar.

Två av favorit trapporna (båda dessa blir dock lite för gammaldags för just vårt hus - men man kan ju inspireras) jag hittat är hos favvobloggarna Humlebacken och Gamla Mejeriet.

Gamla Mejeriet

Gamla Mejeriet: Kolla vilken fin trappa - har byggt den själva! Gillar allt: färgvalet, räcket pärlsponten ...

Humlebacken

Humlebacken: Superfin trappa med garderob under. Praktiskt och snyggt att bygga in trappan. Gillar den här massor också!

Psst - är ni intresserade av trappor så blir det nog några fler trappinlägg de kommande dagarna. Och mina tidigare trappinlägg hittar ni här.

Very soon we need to take another importan decision - staircase? Have been investigating this on and off for six months now and still have no decision.

Next week they need to make the whole in the ceiling between our first floor and our second floor so by then we need to know exactly how big the hole should be. And to know that we need to know which staircase .... Will not be much christmas crafts for me this year :-) Above som pictures of staircases that I like.

More staircase posts will follow .... Earlier posts you can find here.

16 kommentarer:

Nettan sa...

...alla dessa val..kul men svårt! Säker på att du kommer få till det superfint! Hos oss är själva trappen klar..dock inget räcke, och bara grundmålad..inte så lätt att måla en trapp där man springer upp och ner hela tiden..ska ju helst härd en vecka..får försöka ta en liten semester!;-) Lycka till! Kram Nettan

Viveka på Humlebacken sa...

Hej du
Jo vår trappa är vi nöjda med.. men man ska veta att den ser smutsig ut på 3 röda sekunder. Man får damma en vit trappa typ varje dag om den ska se ren ut. Men det är samma med det svarta golvet vi har däruppe, det ser också skitigt ut direkt.. Träfärg är nog mest praktiskt. Men jag tror att jag hade valt en helvit trappa igen.
Nu har vi ju öppet till tak där trappan står, ska ni ha det?

Viveka på Humlebacken sa...

Klart att du får låna bilder, behöver du aldrig fråga!
Jag vet faktiskt inte om det blir dammigare med öppet i nock... kanske.
Det ska bli kul att se vad ni bestämmer er för (och så är jag nyfiken på vad ni ska ha för golv:)

Dicksonska våningen sa...

Det var fina trappor! Vi ska fixa lite trappa här också i framtiden, fast vi ska renovera trappan som är, inte bygga en ny. Men jag funderar på mörka trappsteg med vitt på väggar. Kanske ett mörkt trappräcke...
Vi var också tvungna att välja snabbt igår - badrumsmöbler. Men jag är jättenöjd. Och när jag fick välja snabbt var det mycket lättare, av någon anledning...
Lycka till!
Kram Annika

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Visst går det fint att låna en bild. Kul att du gillar trappan, men jag kanske kan hålla med om att vår stil inte skulle passa hemma hos er.

Men jag misstänker att du strax kommer hitta den perfekta trappan för er. Du är ju så duktig på att hitta saker. ska bli spännande att se vad det blir.

bagateller.se sa...

Mm, så trevligt med trappor! Jag sparar några i inspirationsmappen! Funderar på det där med färg och trappor. Det är ju bra om inte damm syns i första taget för det är inte så skoj att dammsuga trappor...

Mycket trevlig blogg du har, spännade att få följa era projekt.
/Terese

Anettes hus sa...

Oj, oj, vanskelig valg - jeg vet!! Men denne trappa likte jeg kjempe-godt! Fint med svarte trappetrinn! Og listverket var sååå flott!

Lykke til videre ... med alle vanskelige valg! Blir spennende å se hvilket gulv du velger også:) Det viktigste er jo at man blir fornøyd til slutt!

Klem Anette

A home far away sa...

Oj vilket svårt val, kommer ihåg den vita trappen vi hade i Sverige, konstant såg den smutsig ut:- trots min städmani, haha

Kram Gunilla i Singapore

DREAMHOUSE sa...

kontakta mig om du är intresserad, vår granne snickrade våran trappa! blev såå nöjd och han är grymt duktig!!!

DREAMHOUSE sa...

kontakta mig om du är intresserad, vår granne snickrade våran trappa! blev såå nöjd och han är grymt duktig!!!

FancyRabbit sa...

Vilka fina trappor! gillar speciellt räckena på Humlebackens trappa, har övervägt att fixa liknande i vår trappa. Och så funderar vi på att måla vår grå - verkar som om det är struligt att hålla svarta och vita trappor rena. Fast det dröjer innan vi kommer så långt att vi börjar måla, så vi har tid på oss att fundera. Under tiden är det super när man stöter på såna här inspirerande inlägg!

Från koja till slott sa...

Hej! Svårt val ni har framför er, men de trapporna är ju så fina! Hoppas ni hittar "er" trappa snart då! Tack för kommentaren hos mig, det värmer!
Kram Pernilla

Vimsingen sa...

Oj,oj här går det undan! Trappor är svårt (och dyrt). Alla är snygga.
/Vimsingen

Karlsebakken 37 sa...

Hmm, tuffa val det där.. Vi har vit trappa med ekfärgade trappsteg - fungerar finfint och ser inte så smutsigt ut. Är dock sugen på att måla helvitt och evt. lägga in en sån sträv hampfärgad matta i trappstegen, tycker det är såå snyggt...! Lycka till med tänkingen de kommande dagarna - och kom ihåg att ibland blir det bra oavsett vad man väljer, så länge man bara klarar att fatta ett beslut...!

Stor kram Caro

Leena sa...

Mmm, enfärgat är INTE roligt att städa. Har tänkt på ditt mörka golv och kan förstå att du ångrar dig. Har man varit med på sjuttiotalet vill man INTE ha mörka golv igen. Jag är faktiskt lite orolig över hur ofta jag ska behöva städa mina svarta vitvaror och granitbänkskivan. ALLT syns ju på mörka material. Brrr!
Men det är assnyggt, det måste erkännas.
Jag hade lätt lagt in ett mörkt golv om jag hade haft städerska, men så länge den uppgiften sköts av mig ska jag banne mig ha en bra dammsugare och ett okänsligt underlag:-)

Jag älskar att gå med skor på inomhus (mina danska gener) och säger alltid åt folk att behålla skorna på:
– Jag vill inte ha din fotsvett på min golv.
Typ.

Nä, här får man välja även om jag helst ser att gästerna behåller skorna på. Då märker de ju inte om/när det är smutsigt på golven;-)

Mrs Small Town sa...

Hej hej!

Jag håller med dig om trapporna. Jag älskar Malin med Gamla mejeriets trappa och även Vivekas såklart!

Vi valde ju en vit trapp med eksteg, det är jag glad för. Smutsen syns inte alls... Man är tacksam för så lite för tillfället ;-)

Tanken är att vi ska behandla ekstegen med samma ytbehandling som övervåningens golv. Tror det kan bli snyggt!

Lycka till i trappvalet och ha en mysig tredje advent

Kram
Sara Small Town