torsdag 19 mars 2009

Badrumsuppdatering - Bathroom Update


Har varit tyst från mig några dagar. Mycket jobb och en del hantverkare. Har haft både elektriker och rörmokare här så en del har det allt hänt på bygget.

De senaste dagarna har vi monterat in medicinskåpen i väggen, fått belysning och golvvärme men framförallt toaletten inmonterad. Har inte varit kul alla ggr med endast en toalett på fem personer. Och nu pratar vi sisådär åtta månader.

En annan sak som jag varit extrem nyfiken på var hur det skulle bli med mina kranar som skulle monteras direkt på spegeln. Här har ni resultatet (man ser dom även på den översta bilden):



De är inkopplade och klara - vattnet flödar när man sätter på dom. Tyvärr har vi inte fått dit handfatet ännu så jag är livrädd för att kidsen ska sätta på kranarna.



Jag är helt såld på de här kranarna. På själv kranarna sitter det vita brickor som det står hot respektive cold på.



En grej som vi inte lyckats så bra med i veckan är montering av duschen. Det ska sitta en duschstång med en gammaldags jättestor stril upptill. Tyvärr visade det sig att stången var för hög! Så den fick inte plats. Men hur tänker dom då? Vi har nästan 250 i takhöjd .... Måste tillbaka till butiken.

Nu är det inte så mycket som återstår på badrummet här nere. Nåja - duschvägg, krokar, makeupspegel, installation av handfat, toarullehållare, spegel, spegellampa .... Men vi är ganska så nöjda ändå. Golvvärmen funkar, toaletten funkar äntligen och det kommer vatten ur kranarna. Lär få anledning att återkomma i den här badrumsföljetongen.

Kram på er!

21 kommentarer:

Aratorps Lena sa...

OJ, VAD BRA DET BLIR! Jag är så glad att du delar med dig av det fina. Bra med inspiration för oss som kanske kommer i samma situation. Jag håller full koll på dig...
Kram

Randi sa...

Det går undan hos dig! Jämfört vad som händer här hos oss. Återställandet efter branden är ännu inte avslutad. Men vi kan nu utnyttja alla rummen i alla fall. Det var intressant att få bo i gästrummet med tillhörande badrum. Vred man på varmvatten-kranen kom bara kallt vatten. Vi upptäckte då att kranarna var felkopplade.Texten på kranarna var på franska och det blev tydligen "too much" för VVS-killarna. Kändes pinsamt med tanke på alla gäster, som bott där. Men nu är det åtgärdat i alla fall. Men förvånade blir vi aldrig mer efter det här årets erfarenheter.
Kram Randi

ANETTESHUS.COM sa...

Wow! For et flott bad! Det var kjempe-stilig med armaturet montert rett på speilet! Og ditt spesialbestilte baderomsmøbel er bare nyyydelig! Alt er så gjennomført og flott!!

Klem Anette:)

Anonym sa...

Superläcker!!!! Och vad underbart att kunna använda härligheten! Njut av våren! Kramar Anneli

Maria sa...

Jädrans så fint det blir!

Synd att duschgrejen inte gick att få till, men "känner" jag dig rätt lär du nog ändå hitta en produkt som blir perfekt tillslut:)

Sååå snyggt med den kommoden och såååå läckert med blandarna som kommer ut från spegeln!

Kram Maria

Stjärnor & Champagne sa...

Ursnyggt ursnyggt....Så kul att få se hur det ser ut nu.

Kram Anne

Anonym sa...

Det blir så himla bra Petra, du är så duktig!!

En mammas drömmar sa...

Å vad roligt det vara att få se resultatet av din fina badrumsrenovering. Kranarna blev toppen! Så snyggt!
Förstår att det varit jobbigt med bara en toa i maginfluensetider och små barn...

Kram
Kia

Unknown sa...

It is progressing beautifully! I'm in love!

Tinnar och torn sa...

Hejsan Petra!
Vad fint det blir. Gillar dina kranar asmycket och medicinskåpet och allt. Det blir så himla bra!

Vet du vårt gipstak i allrummet ser för jäkligt ut, man ser skarvarna väldigt tydligt. Blev det något krångel när ni skulle "reklamera" erat tak?

Kram Petronella

Kram Petronella

Anonym sa...

Hej Petra!

ÅÅÅÅÅ vad läckert det blir!!! Tycker att du borde bli kontaktad av någon inredningstidning för att plåta det färdiga resultatet. Detta badrum är både originellt och smakfullt och en härlig inspiration till alla husbyggare. Nu vill jag bygga ett hus till.....

Ha en skön fredag!

//Charlotta.

Vimsingen sa...

Ser jättefint ut. Skönt att det går framåt och att ni snart kan börja använda ert badrum fult ut!
/Vimsingen

The House That A-M Built sa...

Breathtakingly beautiful. I knew you would achieve something spectacular! A-M xx

Maria sa...

Vad roligt att se resultatet. Det blir ju verkligen jättefint, sååå tufft med kranarna monterade direkt i spegeln!!
Gick det inte att kapa röret till takduschen, eller blev det fel med infästningen då?

Ha en riktigt trevlig helg!!

Anonym sa...

Vad sägs om att vara med i en vårteckensutmaning som jag försöker dra igång. Kolla in hos mig och kommentera om du tänker hänga på:)
kram
Viveka

Magdalena Martin sa...

Himmel så snyggt det blev!!!! Förstår att ni är lyckliga över att ha 2 toaletter igen :-D
Grattis till ett urtjusigt nytt duschrum!
trevlig helg :)

Nettan sa...

Jäklar va snyggt det blir! Skåpet i väggen, kranarna kommoden å ja allt ä superläcket!! Fortsätter såklart att hänga med i vad som händer härnäst!!
Kram Nettan

Anonym sa...

Så fint ni gör det! Vi ska oxå börja med badrumsplanering nu - kommer nog kika in här mer, och gissningsvis ställa en massa kluriga frågor...

/Terese

NICOLINAS BONING sa...

Hallå där...första gången jag kommenterar,men jag kikar in till dig ibland bara för att njuta av allt fint som ni gör:-)
Ang duschröret...(som jag antar du redan har fixat)...har jobbat på en av fabrikerna som gör såna och det är meningen att man ska kunna kapa röret som sitter mot blandaren.
Nu kan jag inte se vilket fabrikat som ni har på bilden,men är den svensk och från Dalarna så funkar det garanterat;-)
Hälsn/Birgitta

Oliveaux sa...

The bathroom is gorgeous! Amanda x

Unknown sa...

Hejsan!
Har letat efter sådana rattar där det står cold och hot! Var köpte du din blandare?