måndag 13 april 2009

Vårtecken - Signs of spring





Idag är det måndag - så då är det dags för vårtecken. Mina vårtecken denna vecka är att vi fått ordning på två sittgrupper i trädgården så att vi kan njuta av det härliga vårvädret.

Bilderna ovan är från vår uteplats vi gjort i ordning på framsidan. Ska stenlägga här sedan men det får duga så länge.

Kolla in gjurjärnsbänken. Den stod hos våra grannar. Förra sommaren skojade jag och sa att de kunde höra av sig om de ville bli av med den för jag gillade den så mycket. Och i helgen hände det: Ville du ha den där bänken, vi ska göra oss av med den. Och vips - nu står den hemma hos oss.



Några av alla min påskplanteringar. Helt fullt med penseer och påskliljor här nu - frossa!


Ännu ett vårtecken: Har börjat smyga ut citrusväxter och olivträden i trädgården på dagtid. Lite tidigt kanske men jag kan inte hålla mig. De får stå ute en liten stund och vänja sig vid att komma ut.

Och magnoliaträdet har fått svarta fjädrar och underplantering av penseer. Vad annars :) Jag hoppas verkligen trädet klarar sig i år. Har inte haft någon bra plats för det eftersom vi rev vårt uterum förra sommaren. Så det har stått i garaget hela vintern. Svalt men alldeles för mörkt. Lever gör det för det har börjat få små gröna blad men frågan är om det kommer att blomma.



Och här är ett annat säkert vårtecken. Ormögan har tittat fram Älskar den här blomman. Den sprider sig i rabatten och blommar riktigt tidigt med klara blå blommor. Så här såg det ut i maj förra året.


Och så en bild från baksidan och torsdagens stora projekt. Här är före: Fullt med byggrester, betong och annat skräp.


Och efter: Allt är bortrensat och vi har provisoriskt satt dit vår trädgårdsgrupp här så att vi kan sitta och njuta i solen. Ska bygga någon typ av altan här sen så fort vi hinner.
Tyvärr är det inte lika soligt och skönt idag som det har varit tidigare i påskhelgen men det kanske är lika bra det - blir lättare att komma igång med jobbet i morgon. Har varit så skönt med långledigt. Och vi har hunnit med både att umgås med vänner och få massa gjort i och runt huset. Så det känns toppen.

Granngubbarna är på tippen nu och slänger mängder med svarta sopsäckar med allt möjligt bröte. Skönt att bli av med allt!
Idag ska vi försöka fortsätta med våra inneprojekt. Framförallt ska vårt lekrum bli klart nu äntligen. Och om jag hinner - ska försöka hinna klart med badrummet. Lite tidsoptimistiskt kanske .... men jag börjar bli så himla otålig.


14 kommentarer:

Taklyftet sa...

Vad fint du har gjort runt huset!
Påskkillarna var för söta :-), fick det tag på några av dina gömda ätt?

Önskar jag också hade en granne som ville göra sig av med en gjutjärnsbänk, de är för snygga.
Hoppas du överlever första arbetsdagen!
Kram Jenny

Viveka på Humlebacken sa...

Å vad ert hus är vackert!! Det är så himla fint att jag knappt vet vad jag ska säga. Vilken otrolig skillnad mot när ni började er takresning..
Och så fina vårtecken! Gillar bänken jättemycket, har ngt liknande, mysigt!
kram
Viveka

ANETTESHUS.COM sa...

Hei! Såååå koselig bilder, Petra! Kjempe-flotte sittegrupper og vakre blomster!! Vakkert:)

Håper du nyyyter den siste fridagen?!

Klem Anette:)

Mitt i Fågelsången sa...

Vilka fina sittgrupper ni har! Och vilken flax med gjutjärnssoffan! En sådan dök vår då 2,5-årige son in i när han var själv hos mormor o morfar. Resultat? Jack i pannan o 4 stygn...

Dicksonska våningen sa...

Så fina bilder!
Vilken kick man får att själv greja lite :)
Kram Annika

Tinnar och torn sa...

Hejsan Petra!
Vad fint med lite utegrupper. Man får ju onekligen ruptus ibland när man skådar ut över byggarbetsplatsen man fortfarande har utanför huset, då är det nödvändigt med några platser som är lite mysiga iaf. Är så nyfiken på resten av badrummet. Jag håller tummarna för att vår komod kommer nu i slutet av april som de lovat på Blå lotus. Annars vänder jag mig till Bazaar istället!
Tack för tröstande ord. Det värmer! Kram Petronella

Vicki sa...

Hej!
Vilken skillnad, man kan inte tro det är samma hus. Vilka tjusiga bilder från annorlunda vinklar. Ska bli kul att få se allt live.
Hade gott Kramar Vicki

Ingrid sa...

Fantastiskt vilka fina vårtecken, det var annat än de snödrängta bilderna hos mig. Lyllo Er!

~Livet i byn

Livet på Marbogården sa...

Vad fint huset blir:)

Maria sa...

Full fart hela tiden låter det som, men vad fint det blir!! Härliga sittgrupper som jag hoppas ni får njuta av när solen nu behagar komma tillbaka. :)

Galleri Hönshuset sa...

Hej på dig. Allt väl?

Fantastiskt fint hus ni har...Vilken skillnad från när ni börjde bygget. Det har varit så kul o få vara med o följa ert äventyr =)

Sittplatserna är så mysiga, kul o få se när det är helt klart sen.

Påskgubbarna var ju bara så söta =)

ha det gott. Kram Pirre

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Oj, oj, oj, vad ert hus har blivit tjusigt! Och vilket kanonläge! Och jädrar vad snyggt du har gjort utomhus!!

Jag har inga ambitioner what so ever att ställa ut några trädgårdsmöbler, trots att vi bor i Skåne. Känns liksom som att det inte behövs förrän i december, typ;-)
Fast nu när alla väggar är resta inomhus, all golvvärme lagd på ovanvåningen, all el dragen och alla avloppsrör klara, har jag en dröm om att ovanvåningen blir inflyttningsklar i sommar. Det är ju bara ytskikten som ska på nu.

Jag har fått för mig att ni inte ändrar någonting på planlösningen på bottenvåningen. Stämmer det?

Ha en härlig dag!
Kram

Catrin sa...

Men gud vad fina och ulliga videungarna var! Det missade jag att skaffa! Men nästa år ;)

Maria sa...

Vilket härligt inspirerande inlägg Petra!

Så vackert och fint du gjort... och ni är inte ens klara! Tycker om "blandningen" du har i alla utedetaljer. Är rädd att allt blir för modernt hos mig. Vill "mjuka" av det hela sedan när vi är klara och nu bjöd du mig på massvis av inspiration.

Tack för det;-)

Kramar Maria