fredag 17 april 2009

Vattentät balkongVi ska bygga någon typ av altan under balkongen på baksidan. Frågan är bara hur? Som bilden ovan vore inte helt fel.

Ett problem som vi fnulat på ett tag är hur vi ska få tätt eftersom balkongen är byggd av träbjälklag som vi förmodligen kommer att lägga vanligt trallvirke på. Och då kommer det att regna in på altanen .... Något jag absolut inte vill eftersom jag vill kunna möblera under.

Har precis hittat en möjlig lösning på problemet. Norska Til-Tak har vattentäta undertak. Någon som testat eller känner till en svensk leverantör?

Trevlig helg alla!!!!

8 kommentarer:

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Tjoho!

Det där borde vara en baggis för en plåtslagare...

Horses and House sa...

Jättefin inspirerande blogg! :) Och vilket fint hus ni har! Kram från Finland!

Vimsingen sa...

Tror inte det ska vara så svårt. Se till att taket lutar lite så att vattnet rinner undam.
/Vimsingen

Mia sa...

Halloj! Vi har liknande porch som på bilden med balkong ovanpå, ring en plåtslagare och lägg sen trall ovanpå plåten. Lycka till!

Fam Nilsson Puumalas Husblogg sa...

Det är nog lättas och bekvämast med en plåtslagare!

Linnea P sa...

Eller lägg dit takpapp. Är ju billgiare än plåt och det ska ju inte synas.
Tack för en underbar blogg som insirerar massor till mitt nybygge!

Nettan sa...

Takpapp blir inte vattentätt till 100% och ni riskerar att få göra om arbetet sedan. Til-tak kan du hitta återförsäljare av i Örebro och Enköping, Karlstad bla. Jag vet inte vad det kostar etc, men du kan alltid ringa till återförsäljarna.

Kram

Gunnar sa...

Jag har Til-tak på min balkong ovanför altanen. Innan regnade det igenom och var jättetråkigt- VÄLDIGT enkelt att lägga.

varje plåt är färdigbockad och klar med lutning, klart en plåtslagare kan göra samma sak men det tar ju ett bra tag och då får man lägga till arbetskostnaden.

Man bara lägger plåtarna på reglarna med ett sätt-lim som följer med. Sen skruvar man fast plåtarna i reglarna. Sedan lägger man trallen rätt ovanpå. var dock noga med när ni skruvar trallen så att ni inte punkterar plåten under bredvid regeln. Det gjorde jag på två ställen och det blev att fylla igen med silikon på dessa ställen.

I framkant så är det viktig att sätta en bräda framför så att vatten inte riskerar att drivas bakåt av starka vindar och rinna ner i innertaket. Glöm inte heller insektsnät om ni skall ha panel i undertaket.

Kan verkligen rekomendera denna smarta lösning. ha arbetshandskar om ni bär plåtarna, de är vassa och tunga.