söndag 19 april 2009

Fransk antikmarknad - French antique marketPå tisdag ska jag ut på en liten resa. Barnfritt. Till franska rivieran. Ska bli så himla skönt. Kommer att bo mellan Nice och Antibes med gångavstånd utmed medelhavet till Antibes. Ska egentligen dit med min kollega och jobba - göra strategiarbete. Men vi har tänkt att man kan ju prata strategier lika bra (om inte bättre) när man är ute och promenerar på en strand, eller sitter med datorn på ett soligt cafe. Och eftersom vi kan låna en lägenhet så blir det billigare för oss att flyga till rivieran än att hyra konferensrum på ett hotell i brommarondellen. Så varför inte!?

Kunde inte låta bli att surfa lite på antikmarknader. Och vad hittar jag? Jo - den veckan som jag kommer att vara där sammanfaller med Antibes årliga Antique Fair. Vilken tråkig överraskning .... Kanske är lite för mycket upmarket för vad jag gillar (jag är inte ute efter dyra antikviteter utan mer intressanta bruksföremål) men ska definitivt passa på att ta mig dit.

Sen finns det två andra marknader jag skulle vilja besöka - Antibes Markets. Antibes Antique Market har öppet på torsdagar och söndagar. Måste bara dit på torsdag! Tror egentligen mer på den än den andra.Och så vill jag besöka Antibes Provencal market i gamla stan. Mat och kryddor. Nu blev jag riktigt peppad och inspirerad. Ska ta massa bilder!
Någon som har något annat tips i området Nice - Antibes - Cannes så får ni gärna höra av er!

On tuesday I am leaving for a short trip to French Riviera - between Nice and Antibes. Found out their yearly antique show in Antibes is the week I am happening to be there. What a great coincident! Will also try to make it to the Antique Market and the Provencal Food Market in Antibes Old Town. If anyone has other great tips on where to find nice things in the area around Nice - Antibes - Cannes - please let me know!

15 kommentarer:

Catrin sa...

Vad snyggt det var med alla färger!
Man kanske skulle ta fyrkantiga glasskålar och fylla med sand och stenar i olika färger för att få liknande effekt hemma! ;)

Nettan sa...

Oj oj oj, vad härligt med både antikmarknad och det med kryddor och mat, gissa om jag är avis på dig??? Måste övertala mannen om en tur dit längre fram i livet!

Kram

Viveka på Humlebacken sa...

SÅ ljuvligt att komma iväg lite, även om det är jobb.. bara att kunna sitta där i solen på ett kafé... underbart. Ha det bäst.
kram

I huset ved bekken sa...

Dit skulle jeg gjerne sla følge.
Jeg ønsker deg en flott tur.
Mvh Kate

Vimsingen sa...

Trevligt. Jag var i Nice vid den här tiden förra året och det var helt fantastsikt.

Hur har ni gjort med trappen?
Vi har haft mycket huvudbry om trappen. Nu vet vi vad den ska sitta och att den ska vara i ek, men räcket har vi ingen koll på.
/Vimsingen

Stjärnor & Champagne sa...

Har aldrig varit där. Låter underbart ha en trevlig resa trots jobb.

Kram Anne

Änn-Merry sa...

Det ser och låter helt fantastiskt - ha en trevlig resa och njut! Ert hus har blivit så fint!!!

Anettes hus sa...

Åååå, din heldiggris!! Håper du finner masse lekkert på marknaden!! Gleder meg til å se hva du kommer hjem med!! Husk å ta med en ekstra koffert, Petra;)

Klem Anette:)

Karlsebakken 37 sa...

Åh, vad underbart! Är det Juan-les-Pins ni ska till? Har varit där en del, är underbart...!

Njut lite för mig också! :)

Ingela sa...

Ansluter nog snart till din konsultverksamhet om ni har det så där bra... Trevlig resa!

Willewira sa...

Oh,så mysigt!!
Jag hade gett mycket för att få gå på den antikmarknaden!!!

Och kryddorna!! *suck* Jag trånar...

Ha det så jättemysigt!
Kram
Willewira

Maria sa...

Huuu så fruktansvärt orättvist!! Så underbart med alla färger och dofter och dessutom få möjlighet att gå på antikmarknad!! FUSK FUSK FUSK!!
Hoppas i alla fall att du får det underbart och snälla, BOMBA oss med bilder. :)

Kram

Nettan sa...

Jamen va underbart ni ska ha det..förena nytta med nöje är väl det bästa man kan göra! Bilade runt i det området förra sommaren, det är såå fint å man behöver inte göra så mycket mer än att njuta av atmosfären! Ha det så gott!
Kram Nettan

Anci sa...

Hej !

Det ser väldigt intressant ut. Hoppas att du kan fynda :)

Trevlig resa !

Kram

Mitt i Fågelsången sa...

Åh, jag är precis hemkommen från de trakterna (därav sen kommentar på ditt inlägg). Vi var oxå på marknaden i gamla stan (vid picasso-museet) och senare idag kommer det kryddbilder även i min blogg :)

Hoppas ni haft det bra och fått mycket gjort!