måndag 20 april 2009

Vårtecken: Trädgårdsgången - Signs of spring: Garden path

Trädgårdsgång juni 2005

Trädgårdsgång april 2009

Och så var det vårteckendags igen då! Veckorna går fort. Tycker det har varit kallt i helgen. Ganska så soligt men kallt. Har inte hunnit vara ute så mycket och fota men däremot fotade jag min sorgliga rabatt. Helt förstörd av allt bygge. Men den kanske kommer igen? Några små finingar tittar upp i alla fall ....

Vet inte hur den kommer att se ut i sommar. Hoppas den blir lika grön och fin som på översta bilden eller bilderna nedan. De är från juni 2005 (första veckan av juni). Och det var nog den sommaren jag hade finast i trädgården. Två barn och mammaledig. Då hade man tid att vattna rabatterna.Efter att tredje barnet kom och jag började jobba igen kan man ju glömma fina rabatter. Men jag tror nog att jag ska satsa lite på dom i år i alla fall. Skickade syrran till Plantagen för att köpa kobajs. Så vi har börjat lite smått ...

Har fått lite frågor också. Har inte glömt bort dom ... svar kommer.

9 kommentarer:

Malin sa...

Förstår precis, hinner inte heller med trädgården!
Hälsar
/Malin

Maria sa...

Hej Petra, tack för din grattishälsning! Skrattade gott åt att du minsann hade koll på finalen när papporna undrade:) Hoppas lillkillen hade roligt på sin turnering (det är det viktigaste) och att hans dragningar som han övat på gick hem!

Vilken härlig utsikt ni verkar ha ut mot sjön! Förstår det här med att ta sig tid med rabatter. Jag har varit likadan. Nu känner jag dock ett sug för att göra fint... nyhetens behag kanske;)

Kramar Maria

Stjärnor & Champagne sa...

Vilken underbar gång ner till sjön, jättefint...Tror du inte blommorna kommer igen?

Kram Anne

BUBBELRUMMET sa...

Vilken otroligt fin gång :-) Åh!

Cattis sa...

tack för titten på hur långt våren är kommen hos dig :-)

Charlottas hemmaplaner sa...

Vilken vacker grusgång!!! Jag skulle njuta av varje steg ned till sjön om trädgårdsstigen var min...

Det gäller att sänka ambitionsnivån och inte bli tokstressad av att inte allt är perfekt. Barnen är bara små en gång, medan trädgården föds på nytt varje vår. Sedan tycker jag faktiskt att det naturligt vildvuxna kan vara riktigt charmigt till ett nybyggt hus. Om man går efter detta så är min egen tomt ENORMT charmig just nu... ;-)

Kram //Charlotta.

Ludvigsdal sa...

Ert hus måste ligga helt fantastiskt man ser inte det förrän alla trädgårdsbilder visas...så när allt blir klart blir det ett drömhus på drömläge, något avundsjuk! kram

Karlsebakken 37 sa...

Åh, underbar gång ner mot vattnet! Faktum är att det får vara dagens inspiration nu när trädgårsplanering har seglat upp som en ny prioritet på Att göra-listan...!

Stor kram C

Stillas Malva sa...

Åh, ser att du har varit i Antibes! Det stället har en speciell plats i mitt hjärta för där har vi varit många gånger och det känns alltid så gott, nästan som att komma "hem" när vi kommer dit! Älskar att gå omkring i alla mysiga gränder där och titta i alla mysiga butiker. Hoppas att du har haft en härlig vistelse där!

Sedan måste jag ju bara säga att din gång ner till vattnet är alldeles fantastiskt fin! Och jag tycker att den ser så där perfekt "lagom" stajlad ut. Inte för mycket blommor och växter utan mer så där skönt och naturligt ut! Kan bara föreställa mig hur mysigt det måste vara att tassa ner längs den gången en tidig sommarmorgonen för att sätta sig vid vattnet med en kopp kaffe.... Lyckliga ni!

Ha det gott!
Kram Malin